AoSept Plus with HydraGlyde (2x360 ml), kontaktlencse folyadék tokkal
AoSept Plus with HydraGlyde (2x360 ml), kontaktlencse folyadék tokkal
 8 690 Ft

AoSept Plus with HydraGlyde (2x360 ml), kontaktlencse folyadék tokkal

 8 690 Ft
Összehasonlítom
Átvételi mód Szállítási díj
Optikánkban (Teréz Krt. 50.) Ingyenes (kártyás fizetéssel)
Partner Optikában Ingyenes (kártyás fizetéssel)
FoxPost automata 590 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
Pick Pack Pont 790 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
Posta Pont 890 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
GLS csomagpont vagy automata 990 Ft
Házhozszállítás GLS 1 490 Ft
Házhozszállítás Express One, Sprinter 790 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
Külföldre, világszerte 2 500 Ft (75 000 Ft felett Ingyenes)
Adatok
Márka
Gyártó
Kiszerelés
360 ml felett
További jellemzők
Tartósítószer-mentes
Folyadéktípus
Peroxidos
Milyen lencséhez
Lágy lencse
Tisztítás (órákban)
6
Kiegészítők
1 db lencsetartó tok
EAN
300650363044
Cikkszám
ASPWHG2X360
Részletek

Figyelem!

Az AoSept Plus with HydraGlyde (2x360 ml), kontaktlencse folyadék forgalmazását az Alcon gyártó 2024. márciustól megszünteti. A 2x360 ml-es kiszerelésű termék csak a készlet erejéig elérhető.

AoSept Plus with HydraGlyde (2x360 ml), kontaktlencse folyadék tokkal

TERMÉKISMERTETŐ

EZ AZ ISMERTETŐ FONTOS, A TERMÉK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ, VALAMINT BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZ. KÉRJÜK, OLVASSA EL FIGYELMESEN ÉS ŐRIZZE MEG, HOGY SZÜKSÉG ESETÉN A JÖVŐBEN IS HASZNÁLNI TUDJA! A NEM MEGFELELŐ LENCSEÁPOLÁS SÚLYOS SZEMÉSZETI PROBLÉMÁKAT EREDMÉNYEZHET.

Az AOSEPT® PLUS lencseápoló rendszer HydraGlyde® nedvesítő mátrix-szal az összes lágy kontaktlencse, beleértve a szilikon-hidrogél kontaktlencsék tisztítására, fertőtlenítésére, fehérje eltávolítására, valamint tárolására alkalmas. Az AOSEPT® PLUS lencseápoló rendszer részei: AOSEPT® PLUS tisztító és fertőtlenítő oldat HydraGlyde® nedvesítő mátrix-szal, és az AOSEPT® PLUS lencsetartó tok részei az átlátszó tartály, a lecsavarható tetőhöz kapcsolódó lencsetartó (kosár) és az aljához rögzített AODISCA közömbösítő katalizátor korong.

Győződjön meg használat előtt arról, hogy a tok tartalmazza az AODISC-et, mivel ez nélkülözhetetlen a hidrogén-peroxid közömbösítéséhez. Az AOSEPT® PLUS oldatot és az AOSEPT® PLUS lencsetartó tokot mindig együtt kell használni. A konzerválószer-mentes, vizes AOSEPT® PLUS oldat HydraGlyde nedvesítő mátrix-szal 3%-os hidrogén-peroxidot, foszfonsavat (stabilizátor), nátrium-kloridat, foszfátot (puffer rendszer) poloxamert (felületaktiv anyag) és HydraGlyde nedvesítő mátrix-ot (EOB0-21*. polioxietilen-polioxibutilén) tartalmaz.

STERILE A  Aszeptikus gyártástechnológiával készült.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

 1. Mosson kezet és törölje kezeit egy tiszta törölközővel szárazra!
 2. Nyissa ki az "L" jelzésű lencsetartót, és helyezze a bal lencsét a domborulatra! Csukja be a lencsetartó tokot, ügyelve arra, ne csípje be a lencsét a tartóba!
 3. A jobb oldali lencséjével ismételje meg a folyamatot, helyezze azt az "R" jelölésű lencsetartóba!
 4. Nyissa ki az AOSEPT® PLUS flakont, a lehajtható flakontetőt hajtsa hátra, hogy ne legyen útban!
 5. Alaposan öblítse le a lencsetartóban lévő lencséket 5 másodpercen keresztül AOSEPT® PLUS oldattal!
 6. Töltse fel a tartályt AOSEPT® PLUS oldattal a jelölésig! NE TÖLTSÖN BELE KEVESEBBET VAGY TÖBBET!
 7. Helyezze be a lencsetartót az AOSEPTA PLUS tartályba és zárja bőségesen mossa ki steril vízzel vagy sóoldattal! le! Ne rázza fel a tartályt!
 8. A lencsetokot álló helyzetben tárolja!

Amennyiben buborék szivárgás észlelhető a lencsetok tetején lévő lyukból, ez elbomlatlan AOSEPT® PLUS oldat jelenlétére öntse ki az oldatot a lencsetartó tokból és mossa le a kiszivárgott oldatot arról a felületről, ahol az AOSEPT® PLUS tartályt és lencsetartó kosarat steril sóoldattal! Mosson alaposan kezet, mielőtt a lencsékhez vagy a szeméhez nyúlna! ISMÉTELJE MEG A FENT LEÍRT FERTŐTLENÍTÉSI FOLYAMATOT!

9. A lencséket áztassa minimum 6 órán vagy egész éjszakán keresztül, hogy az oldat közömbösítése megtörténjen. 10. Vegye ki a lencséket a lencsetartóból! 11. Lencséi készek a viselésre. 12. Öntse ki a használt oldatot, öblítse ki az AOSEPT® PLUS tokot és lencsetartó kosarat steril sóoldattal! - NE HASZNÁLJON CSAPVIZET VAGY EGYÉB NEM STERIL FOLYADÉKOT! 13. A lencsetartó kosarat és a tartályt egymástól külön hagyja levegőn megszáradni. 14. Amennyiben a fertőtlenítést/közömbösítést követően nem kívánja azonnal használni a lencséket, akár 14 napig is tárolhatja a közömbösített AOSEPT® PLUS oldatban, lezárt AOSEPT® PLUS tok esetén. Ezt követően a lencsék felhelyezése előtt az AOSEPT® PLUS-szal végezze le a tisztítási és a fertőtlenítési folyamatot. Amennyiben illesztője úgy javasolja:

Szembe helyezés előtt öblítse le a lencséket steril sóoldattal!

KONTRAINDIKÁCIÓK (mikor ne használja a lencséket)

Ne használja az összetevők bármelyikével szembeni allergia esetén! Soha ne használja az AOSEPT® PLUS oldatot hővel történő fertőtlenítéshez

ÓVINTÉZKEDÉSEK

 • A lejárati időn túl ne használja!
 • Első használat előtt ellenőrizze a flakon zárófóliájának épségét! Sérült fólia esetén ne használja a készítményt!
 • Használat után a flakon lehajtható kupakját zárja vissza!
 • Felbontás után 3 hónapig használható, ezt követően a megmaradt oldatot dobja el!
 • Soha ne érintse a flakon cseppentőjének végét semmilyen felszínhez az oldat befertőződésének veszélye miatt!
 • Minden egyes új flakon AOSEPT® PLUS oldathoz a flakonhoz melléklet új AOSEPT® PLUS lencsetartó tokot használjon!
 • 25°C alatt tárolandó.
 • Az AOSEPT® PLUS oldatot mindig 15°C és 25°C közötti hőmérsékleten használja, mert a közömbösítés 15°C alatt 6 óránál hosszabb időt vehet igénybe.
 • A közvetlen napsugárzástól védve tárolandó!
 • Ápolószerváltás előtt konzultáljon illesztőjével!

FIGYELMEZTETÉSEK:

 • SOHA NE PRÓBÁLJA MEG LENCSÉIT AZ AOSEPT® PLUS OLDATTAL A KEZÉBEN MEGTISZTÍTANI VAGY LEÖBLÍTENI! A KÖZÖMBÖSÍTETLEN OLDATTAL TÖRTÉNŐ ÉRINTKEZÉS A BŐR ENYHE, ÁTMENETI. ELSZÍNEZŐDÉSÉT (KIFEHÉREDÉSÉT) OKOZHATJA.
 • SOHA NE PRÓBÁLJA MEG LENCSÉIT KÜLÖN TISZTÍTÓ OLDATTAL MEGTISZTÍTANI, MIVEL A TISZTÍTÓSZER MARADÉKA HABZÁST, ÉS AZ OLDATNAK A LENCSETOKBÓL VALÓ KIFOLYÁSÁT EREDMÉNYEZI.
 • KIZÁRÓLAG A MELLÉKELT AOSEPT® PLUS LENCSETOKOT HASZNÁLJA! SEMMILYEN MÁS TOKOT NE HASZNÁLJON!
 • Mindig győződjön meg a lencse felhelyezése előtt arról, hogy a lencséket legalább 6 órán keresztül a mellékelt lencsetartóban tartotta (közömbösítési folyamat). A KÖZÖMBÖSÍTETLEN AOSEPT® PLUS OLDAT NAGYON HATÉKONY FERTŐTLENÍTŐ SZER, AMELY a szemmel érintkezésbe lépve ÉGŐ ÉRZÉST OKOZ. Ha véletlenül közömbösítés nélkül kerül a szemébe a lencse, azonnal vegye ki, a szemét pedig nyitott állapotban bőségesen mossa ki steril vízzel vagy sóoldattal!
 • A lencsét felhelyezés előtt újra fertőtlenítse ki!
 • Mindig friss AOSEPT® PLUS oldatot használjon, soha ne használja újra a már használt oldatot, mivel ebben az esetben a fertőtlenítő hatás már nem biztosított.
 • SOHA ne töltse át az AOSEPT® PLUS másik flakonba!
 • SOHA ne hígítsa vagy vegyítse az AOSEPT® PLUS oldatot más oldattal, a hatékonyság megváltozása miatt.
 • SOHA NE KERÜLJÖN LENCSÉJE ÉRINTKEZÉSBE NEM STERIL OLDATTAL (BELEÉRTVE A CSAPVIZET ÉS NYÁLAT) A MIKRÓBÁS FERTŐZÉS VESZÉLYE MIATT, MELY MARADANDÓ SZEMKÁROSODÁSHOZ VEZETHET.
 • GYERMEKEK ELŐL ELZÁRVA TARTANDÓ!
 • A közömbösítetlen AOSEPT® PLUS oldat lenyelése esetén azonnal igyon nagy mennyiségű vizet és konzultáljon kezelőorvosával!
 • Konzultáljon kezelőorvosával vagy kontaktlencse illesztőjével, mielőtt bármilyen gyógyszert használna a kontaktlencse viselésével egyidejűleg!

MELLÉKHATÁSOK:

Ha a készítmény használata során tartós diszkomfort érzés vagy irritáció lépne fel, távolítsa el a lencséket, függessze fel a készítmény használatát és konzultáljon illesztőjével!

KISZERELÉS:

A szűréssel STERILIZÁLT AOSEPT® PLUS oldat HydraGlyde® nedvesítő mátrix-szal 90 ml-es és 360 ml-es kiszerelésben kapható. Minden flakon HydraGlyde-ot tartalmazó AOSEPT® PLUS oldat ADDISC-et tartalmazó lencsetartó tokkal kerül forgalomba.

Fontos figyelmeztetés! Az AOSEPT® PLUS HydraGlyde® oldat teljesen más, mint egy multifunkciós ápolószer! Ezért nagyon fontos, hogy kövesse a termék használatával kapcsolatos információkat illetve szemorvosa / illesztője utasításait.

Hasonló termékek