Monitor szemüveg

monitor szemüveg hoya bluecontrol

Monitor szemüvegre van szüksége?

Jöjjön el belvárosi optikánkba és segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb monitorszűrő szemüveglencsét és szemüvegkeretet. Kérjen időpontot telefonon vagy jöjjön be személyesen!

Hívjon +36 30 222 2275 Térkép: Teréz körút 50.

Kinek ajánlott a monitor szemüveg?

Azoknak ajánlott, akik sok időt, több órát töltenek számítógép előtt, irodában dolgoznak. A ma használt számos digitális eszköz által kibocsátot nagy mennyiségű fény károsíthatja látásunkat. Erre nyújt megoldást a monitor szemüveg, vagy más néven monitorszűrő szemüveg.
Már dioptria nélküli monitorszemüvegek is elérhetőek 6500 Ft-tól!


A számítógép előtti látáspanaszok (Computer Vision Syndrome, röviden CVS)

Egy védőszemüveg a monitor előtti munkavégzéshez ma már szinte elengedhetetlen. A számítógép előtt végzett munka számos olyan tünetet produkál, amely megnehezítheti mindennapjainkat, és amelyek könnyedén elkerülhetőek lennének egy számítógép szemüveg használatával. Ilyenek például:

 • Homályos látás
  Az okostelefon vagy tablet hosszú időn át tartó használata homályos látáshoz vezethet, mivel ezek a természetellenes fényforrások zavarják a szemünket.
 • Fejfájás vagy migrén
  Sokat fáj a feje, esetleg migrén gyötri? Ez tipikus következménye lehet egy hosszú számítógép előtt töltött napnak, amit a nagy mennyiségű kék fény okoz (high-energy visible light-HEV).
 • Száraz szem szindróma
  Egy hosszú irodában töltött nap után száraznak érzi a szemét? Ezt okozhatja az, ha sokáig és akár túl közelről nézzük a monitorunkat vagy tabletet, okostelefont.
 • Alvászavarok
  A természetellenes kék fény megnövekedett aránya káros lehet a szervezet melatonin szintjére. Ez által a szervezetünk belső ritmusa összezavarodhat, ami alvászavarhoz vezethet.

Monitor szemüveg előnyei

Optikánkban a monitorszűrő szemüvegeket Hi-Vision LongLife BlueControl (BLC) felületkezeléssel látjuk el, amely jelentősen csökkenti a szembe jutó kék fény mennyiségét, meggátolva ezzel a szemfáradtság kialakulását. A monitor szemüvegek lencséi egy jellegzetesen kék maradványszínnel rendelkeznek, ezzel is különlegesebbé téve a lencséket.

A kék fény szűrő felületkezelés (Hi-Vision LongLife BlueControl) előnyei:

 • Csökkenti a ragyogást
 • Kontrasztosabb látást biztosít
 • Nyugodt látás és természetesebb színérzékelést nyújt

Az optikánkban alkalmazott Hoya Hi-Vision LongLife BlueControl felületkezelés rendelkezik a világ egyik legellenállóbb rétegével, amely 7x karcállóbb, mint a standard felületkezelések.
Előnyei:

 • Semlegesíti a kék fényt
 • Karcálló
 • Tükröződéscsökkentő
 • Vízlepergető
 • Szennyeződéstaszító
 • Portaszító

A monitorszűrő szemüveg vagy számítógép szemüveg elérhető dioptriás és dioptria nélküli verzióban is. Így ha egyébként nincs szüksége látáskorrekcióra, kék fény szűrő réteggel ellátott szemüveget akkor is igényelhet. A kék fény szűrő felületkezelés természetesen bármilyen szemüveglencse esetében alkalmazható, legyen szó egyfókuszú, bifokális vagy multifokális szemüvegről.

A monitor szemüveg ára attól függ, milyen szemüveglencsére van szüksége. A dioptria nélküli monitorszűrő szemüvegek már igen kedvező áron elérhetőek, hiszen ebben az esetben nincs szükség látáskorrekcióra. A multifokális és az egyfókuszú szemüvegek árairól ide kattintva tájékozódhat bővebben.


 nulla dioptriás monitorszemüveg

Kérdése van, esetleg több információt szeretne?


Jöjjön el személyesen optikánkba, vagy hívjon és egyeztessünk időpontot!

Hívjon +36 30 222 2275 Térkép: Teréz körút 50.

progresszív szemüveg lencse

 

Reméljük, hogy Ön is örömét leli majd kibővült szolgáltatásunkba és meglátogat minket még ma!

Baráti üdvözlettel:

 az eOptika.hu csapata
eOptika.hu