Artelac Rebalance (10 ml)
Artelac Rebalance (10 ml)
 2 950 Ft
Artelac Rebalance (10 ml)
Artelac Rebalance (10 ml)

Artelac Rebalance (10 ml)

 2 950 Ft
Összehasonlítom
Átvételi mód Szállítási díj
Optikánkban (Teréz Krt. 50.) Ingyenes (kártyás fizetéssel)
Partner Optikában Ingyenes (kártyás fizetéssel)
FoxPost automata 590 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
Pick Pack Pont 790 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
Posta Pont 890 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
GLS csomagpont vagy automata 990 Ft
Házhozszállítás GLS 1 490 Ft
Házhozszállítás Express One, Sprinter 790 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
Külföldre, világszerte 2 500 Ft (75 000 Ft felett Ingyenes)
Adatok
Márka
Kiszerelés
10 ml
Felnyitás után felhasználható
2 hónap
Terméktípus
Műkönny
Hialuronsav %
0.15%
Tartósítószer típus
Gyorsan lebomló
Tartósítószer neve
Oxyd® (oxigénre, vízre és sóra bomlik)
Aktív hatóanyag
PEG8000 (polietilén-glikol)
További jellemzők
Hialuronsav
EAN
4030571004875
Hialuronsav
Igen
Lubrikáló-szer
Nátrium-hialuronát, PEG8000
Vitamin-tartalom
B12
Cikkszám
ART_REB_10_ML
Részletek

Artelac® Rebalance szemcsepp (10 ml)

Használati útmutató / Betegtájékoztató

Kérjük figyelmesen olvassa el a használati utasításokat - fontos információkat tartalmaznak a termék használatáról.

Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg gyógyszerészét, orvosát, szemorvosát, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

BAUSCH+LOMB
Artelac® Rebalance

0,15% nátrium-hialuronátok, 0,5% polietilénglikol 8000 (PEG 8000) és nélkülözhetetlen elektrolitok.

Rendeltetésszerű használat: Szem-nedvesítő és az állandó lencse viselés nedvesítése

Mi az Artelac® Rebalance?

Az Artelac® Rebalance tiszta, rózsaszínű oldatos szemcsepp, amely 0,15% nátrium-hialuronátot, 0,5% polietilén-glikont 8000 (PEG 8000), kálium-kloridot, kalcium-kloridot, magnézium-kloridot, nátrium-kloridot, B12-vitamint, injekcióhoz való vizet bórsavat és Oxyd-ot (egy gyengéd tartósítószer, amely átalakul vízzé, oxigénné és sóvá a szem felületén) tartalmaz.

Felbontást követően 2 hónapig használható fel.

Hogy kell használni az Artelac® Rebalance-t?

Az Artelac® Rebalance egy oldatos szemcsepp, amely a tartós száraz szem tünetek enyhítésére és nyugtatására alkalmas.

Az Artelac® Rebalance a lágy és a merev kontaktlencse minden típusával kompatibilis a viselés során, és egész nap javítja a kontaktlencse viselés kényelmét.

Mikor kell az Artelac® Rebalance-t használni?

Az Artelac® Rebalance úgy lett kialakítva, hogy a szem felszínén maradjon, és hosszú ideig tartó hidratációt biztosít minden száraz szem-tünethez azáltal, hogy a természetes könnyvizet alapvető alkotóelemekkel egészíti ki. Ideális termék mindenki számára, aki száraz szem számosféle tüneteitől, például fáradt, stresszes, égő és / vagy könnyes szem.

A szem kiszáradását a következők okozhatják:

 • külső tényezők, mint például a széles körű számítógép-használat, légkondicionálás, cigarettafüst, szeles kültéri környezet, valamint kontaktlencse viselése.
 • egyéb tényezők, például bizonyos gyógyszerek (például a fogamzásgátló tabletták, antihisztaminok betablokkolók, görcsoldók és diuretikumok) vagy bizonyos betegségek, amelyek szerepet játszanak a szemszárazság kialakulásában.

Milyen gyakran és mennyi ideig kell használni az Artelac® Rebalance-t?

Naponta 3-5 alkalommal, szükség esetén gyakrabban adagoljon 1 csepp Artelac® Rebalance-t a szembe. Az Artelac® Rebalance minden nap használható, ahányszor szükséges.

Hogyan kell használni az Artelac® Rebalancet?

A termék használata előtt mosson kezet.

 1. Minden használat előtt vegye le a védősapkát a palack végéről. Ügyeljen arra, hogy a palack hegye ne érintse meg az ujját.
 2. Hajtsa kissé hátra a fejét, és szabad kezével ujjával kissé húzza le az alsó szemhéját, és tartsa a palackot függőlegesen a szem felett, a fúvóka lefelé mutatva. Ezután óvatosan nyomja meg az üveget, hogy egy csepp kijöjjön. Kerülje el, hogy a palack teteje érintkezésbe kerüljön a szemével vagy az ujjaival, hogy megakadályozza az oldat esetleges fertőződését.
 3. Minden használat után tegye vissza a kupakot.

Mikor nem szabad használni az Artelac® Rebalancet?

Ne használja ezt a terméket, ha túlérzékeny bármelyik összetevőre.

Fontos információk az Artelac® Rebalance használatáról

 • A helyi túlérzékenységi reakciókat nagyon ritkán jelentették. Ilyen esetekben a kezelést abba kell hagyni.
 • Ne érintse meg a szem felületét a palack végével, hogy elkerülje a szem felületének esetleges sérülését vagy az oldat szennyeződését.
 • Várjon kb. 15 percet, mielőtt újabb szemészeti terméket használ.
 • Ne használja a lejárati idő után.
 • Ne használja, ha a csomagolás vagy az üveg sérült.
 • Az Artelac Rebalance-t az első felbontástól számított 2 hónap elteltével dobja ki.

Az Artelac® Rebalance tárolása: Tárolja +2 ° C és +25 ° C közötti hőmérsékleten, és óvja a fénytől!

®/™ a Blauch & Lomb Incorporated vagy annak leányvállalatainak védjegyei
© Bausch & Lomb Incorporated Artelac Rebalance®, November 2017

Forgalmazó:
Bausch & Lomb UK Ltd.,
106 London Road,
Kingston upon Thames, KT2 6TN

Artelac® Rebalance-nak a szemben és a könnyben megtalálható kulcsfontosságú összetevői vannak. Ezek közé tartozik a nátrium-hialuronát, amely vizet, tápanyagokat és tisztított ionokat (pl.: kálium, magnézium, nátrium és kalcium) köt a szem felszínéhez a nedvesítés és a tünetek enyhítése érdekében. Az Artelac® Rebalance ezeken kívül egy hozzáadott nedvesítő adalékot is tartalmaz, mely megnyújtja a hidratálás időtartamát.

Kinek ajánlott?

Idősebb korban csökken a könnytermelődés, amit a szemhéjak megereszkedése kompenzál, hogy a szemnyílás szűkülésével kevesebb könny párologjon el. A menopauzával járó hormonális változások, egyes betegségek (pl.: a cukorbetegség), bizonyos gyógyszerek (pl.: nyugtatók, fogamzásgátlók) szedése szintén szemszárazságot okozhat.

Miért?

Tartós szemszárazság esetén az idegentest-érzés, a fényérzékenység, a szemhéjak elnehezülése és a szem kivörösödése rendkívül kellemetlen problémát jelent. A kiváltó okokat nem mindig lehet megváltoztatni, a
panaszok enyhítésére azonban van megoldás! Az Artelac® Rebalance leginkább a krónikus könnyhiány által okozott tartós szemszárazság tüneteinek enyhítésére és a szem megnyugtatására használható.

Termékelőnyök

Az Artelac Rebalance leginkább a krónikus könnyhiány által okozott tartós szemszárazság tüneteinek enyhítésére és a szem megnyugtatására használható. A krónikus könnyhiánynak számos oka lehet, pl. könnymirigy-gyulladás és működési zavar, a szemhéjak működési zavara, érzékelési zavarok és/vagy nem megfelelő minőségű könny képződése.

Ha ezek közül egy vagy több tényező veszélyezteti a könnytermelést, a könnyfilm egyensúlya megbomlik és ennek következtében számos kellemetlen panasz és tünet jelentkezhet: szemfelszíni gyulladás, pirosság, égő érzés a szemben, szárazság, fényérzékenység, fáradtság érzés, homokszem érzés és fájdalom, amelyek kezelés nélkül további gyulladáshoz és szaruhártya-károsodáshoz vezethetnek. Bizonyos gyógyszerek (mint fogamzásgátlók, antihisztaminok, béta-blokkolók, görcsoldók, vízhajtók), bizonyos betegségek és bizonyos szemcseppekben lévő tartósítószerek (mint a benzalkónium-klorid, tiomerzál) szintén fontos szerepet játszhatnak a szemszárazság és a szaruhártya-károsodás kialakulásában.

A könnytermelési zavar komplex jellege miatt csak korlátozott kezelési lehetőségek vannak; azonban az Artelac Rebalance sokrétű összetevőit úgy állították össze, hogy tartósan enyhítse a szemszárazság tüneteit. Pótolja a
természetes könnyfilmet és annak alapvető összetevőit, ezáltal biztosítja megfelelő működését. Az Artelac Rebalance segít megállítani a száraz szem tüneteihez vezető eseménysort, nedvesíti a szemet és megvédi a felszínét.

Az Artelac® Rebalance segít megállítani a száraz szem tüneteihez vezető eseménysort, nedvesíti a szemet és megvédi a felszínét. Kímélő tartósítószert (Oxyd®) tartalmaz, ami a szem felszínére jutva a könny természetes összetevőire (oxigénre, vízre és sóra) bomlik. Az Artelac® Rebalance könnyen használható, jól tolerálható, akár kontaktlencsével is alkalmazható.

Betegségek:

Krónikus könnyhiány: Ennek számos oka lehet, például a könnymirigy gyulladása, illetve működési zavara, valamint szemhéjproblémák és érzékelési zavarok is.

Hormonális változások: A nőknél változókorban csökken az androgén szintje, ami növeli az életkorból adódó szemszárazság kialakulásának
kockázatát.

Reumatológiai megbetegedések: Például sokízületi gyulladás, köszvény.

Más egészségügyi problémák: Cukorbetegség, allergiás eredetű betegségek, ekcéma, bőrfarkas, fertőző betegségek.

Szemműtétek: A műtétek utáni rehabilitáció megkönnyítéséhez a száraz szem tünetek hosszan tartó enyhítésére is szükség lehet.

Hasonló termékek