Artelac Triple Action (10 ml)szemcsepp

Mennyiség (doboz)
  ℹ️    Készletinformáció érdekében adja meg fent ↑ kontaktlencséinek adatait.
Bolti ár: 3 390 Ft
eOptika ár: 2 990 Ft /doboz
Megtakarítás: 400 Ft (12%)

Artelac TripleAction szemcsepp (10 ml)

BAUSCH + LOMB

Opálos oldatos szemcsepp, amely 0,24% hialuronsavat tartalmaz (nátrium-hialuronát formájában), további összetevői pedig karbomer, glicerol és lipid komponens.
A korszerű összetétel miatt a szemcsepp jól tolerálható, tartósítószerektől és pufferektől mentes.
A szemcsepp korszerű és innovatív, tartósítószer mentes többadagos rendszerben (PMDF) kerül forgalomba, emiatt könnyebben használható és biztonságos
Nedvesíti a szemet. Biztosítja a könnyfilm mindhárom rétegéhez szükséges összetevőket, száraz szem érzés esetén javítja a szemfelszín nedvesítését.
A szem felszínén maradva erőteljes nedvesítést biztosít a tünetek azonnali és tartós enyhítése érdekében.
Ideális mindazok számára, akik a szemszárazság különböző tüneteitől (fáradt, stresszes, égő és/vagy könnyező szemek, homokérzés a szemben) szenvednek.

Szemszárazságot okozhatnak a következők:

 • külső tényezők, pl. túlzott számítógép, klímaberendezés használat, fűtés, cigaretta füst, valamint szeles külső körülmények és/vagy kontaktlencse viselés.
 • egyéb tényezők, pl. bizonyos gyógyszerek (pl. fogamzásgátló tabletta, antihisztaminok, béta-blokkolók, görcsoldók és vízhajtók) vagy bizonyos betegségek, amelyek szerepet játszanak a szemszárazság kialakulásában.

Ne alkalmazza ezt a készítményt, ha túlérzékeny bármelyik összetevővel szemben.

Használati útmutató / Betegtájékoztató

Összetétel: 0,24% nátrium-hialuronát, karbomer, glicerin, lipid komponens (közepes szénláncú trigliceridek), nátrium-hidroxid és injekcióhoz való víz.
Alkalmazás:
nedvesítő szemcsepp

Milyen szer az Artelac TripleAction? Az Artelac TripleAction egy opálos oldatos szemcsepp, amely 0,24% hialuronsavat tartalmaz (nátrium-hialuronát formájában), további összetevői pedig karbomer, glicerin, lipid komponens (közepes szénláncú trigliceridek), nátrium-hidroxid és injekcióhoz való víz. A korszerű összetétel miatt a szemcsepp jól tolerálható, tartósítószerektől és pufferektől mentes. A szemcsepp korszerű és innovatív, tartósítószer mentes többadagos rendszerben (PFMD) kerül forgalomba, emiatt könnyebben használható és biztonságos. A felnyitást követően 6 hónapig használható.

Mire használható az Artelac TripleAction? Az Artelac TripleAction nedvesíti a szemet. Biztosítja a könnyfilm mindhárom rétegéhez szükséges összetevőket, száraz szem érzés esetén javítja a szemfelszín nedvesítését.

Mikor kell az Artelac TripleAction-t használni? Az Artelac TripleAction-t a természetes könnyfilm összetétele inspirálta. Természetes nedvesítő hatású hialuronsavat tartalmaz (nátrium-hialuronát formájában), amely az egészséges emberi szöveteiben és a természetes könnyfilmben is megtalálható. Ezen kívül két további nedvesítőt tartalmaz: glicerint és karbomert. Az Artelac Triple Action-ben egy további lipid komponens is megtalálható. Ezáltal az Artelac Triple Action a könnyfilm mindhárom rétegét, a lipid, vizes és mucin rétegét is támogatja.

Az Artelac TripleAction-t úgy fejlesztették, hogy a szem felszínén maradva erőteljes nedvesítést biztosít a tünetek azonnali és tartós enyhítése érdekében. Ideális mindazok számára, akik a szemszárazság különböző tüneteitől (fáradt, stresszes, égő és/vagy könnyező szemek, homokérzés a szemben) szenvednek.

Szemszárazságot okozhatnak a következők:

 • külső tényezők, pl. túlzott számítógép, klímaberendezés használat, fűtés, cigaretta füst, valamint szeles külső körülmények és/vagy kontaktlencse viselés.
 • egyéb tényezők, pl. bizonyos gyógyszerek (pl. fogamzásgátló tabletta, antihisztaminok, béta-blokkolók, görcsoldók és vízhajtók)
 • vagy bizonyos betegségek, amelyek szerepet játszanak a szemszárazság kialakulásában.

Milyen gyakran és mennyi ideig kell használni az Artelac TripleAction-t? Szükség esetén cseppentsen egy csepp Artelac TripleAction-t a szembe. Használhatja minden nap és az Ön által kívánt gyakorisággal. A használat időtartamának nincs felső határa.

Mikor ne alkalmazza az Artelac TripleAction-t? Ne alkalmazza ezt a készítményt, ha túlérzékeny bármelyik összetevővel szemben.

Fontos információk az Artelac TripleAction használatára vonatkozóan:

 • Helyi túlérzékenységi reakciókat ritkán jelentettek. A kezelést ilyen esetben le kell állítani.
 • A készítmény a becseppentést követően átmenetileg homályos látást okozhat, ami ronthatja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
 • Ne érjen a szeméhez a tartály hegyével, mert szemsérülést, illetve az oldat fertőződését okozhatja.
 • Alkalmazást követően rázza ki az esetleges csepp maradékot.
 • A használati utasításnak nem megfelelő, gondatlan alkalmazás a termék kézből való kicsúszását és esetlegesen szemsérülést okozhat.
 • Használat előtt a kontaktlencséket el kell távolítani.
 • Másik szemészeti készítmény alkalmazása vagy a kontaktlencsék visszahelyezése előtt legalább 15 percet kell várni.
 • A lejárati dátum után ne alkalmazza a készítményt.
 • Ne alkalmazza, ha a csomagolás vagy a tartály sérült.
 • Gyermekektől elzárva tartandó!

Kiszerelés: Az Artelac TripleAction 10 ml szemcseppet tartalmazó tartályban kerül forgalomba.

Hogyan kell az Artelac TripleAction-t tárolni? +1 - +25°C között tárolandó. A tartály kialakítása lehetővé teszi, hogy az Artelac Triple Action-t a felbontás után 6 hónapig használja.

Hogyan kell alkalmazni az Artelac TripleAction-t? Figyelem! Az első használat előtt, és ha a tartályt hosszabb ideje nem használta:

Távolítsa el a kupakot és fordítsa a tartályt lefelé, maximum 20-szor nyomja meg egymás után, amíg egy csepp kicseppen. A tartály most már használatra készen áll.

 • Használat előtt mosson kezet és az utasítás szerint tartsa a tartályt!
 • Távolítsa el a védőkupakot a tartály tetejéről minden használat előtt. Ne érjen az ujjaihoz vagy más felülethez a tartály hegye, hogy az oldat bármilyen lehetséges fertőződését megelőzze. Fordítsa fel a tartályt és hajtsa hátra a fejét. Óvatosan húzza le az alsó szemhéjat szabad keze ujjaival, tartsa a tartályt függőlegesen a szeme felett, és nyomja össze a pumpa szerkezetét, hogy egy csepp oldat a szemébe jusson. Vigyázzon rá, hogy a tartály hegye ne érjen a szeméhez, ezzel megelőzve bármilyen sérülést. Ezt követően csukja be a szemét és lassan forgassa csukott szemhéj mellett, hogy az oldat megfelelően szétterjedjen a szem felszínén.
 • Használat után azonnal rázzon ki minden maradék cseppet és helyezze vissza a védőkupakot a tartály száraz csúcsára.
 • Az Artelac TripleAction innovatív pumpa mechanizmusa a szemcsepp tartósítószer- mentességét teszi lehetővé és egyúttal kényelmes cseppentést biztosít. A csomagoláson megadott töltőtérfogat a tartályból teljesen felhasználható. A tartály tervezésének köszönhetően csak kevés oldat marad a tartályban.

P1CZHUEEO2 42694PB999/2-CZ+

Forgalmazó:
Veleant Pharma
Magyarország Kft.
1025 Budapest, Csatárka út 82-84.

A beteg tájékoztató utolsó felülvizsgálata: 2017. Május


Gyártó: Nem
 1. Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről
100% ár garancia 14 nap visszavásárlási garancia 100% eredetiség garancia