eOptika Blog
2021.08.02 20:11

2021-es napszemüveg trendek

2021-es napszemüveg trendek

Ha van olyan kiegészítő, ami soha nem megy ki a divatból, az a napszemüveg. Változnak a formák, a színek, a stílusok, de mindegy milyen évet írunk.

2021-es napszemüveg trendek - Mit viselnek idén a celebek?

Ha van olyan kiegészítő, ami soha nem megy ki a divatból, az a napszemüveg. Változnak a formák, a színek, a stílusok, de mindegy milyen évet (vagy akár évszakot) írunk - viseljük. Mindannyiunk életének szerves része, mert amellett, hogy fontos szerepet tölt be a látásvédelemben, tökéletesen öltöztet is egyúttal.

El lehet bújni mögé egy fáradt reggelen, fel lehet vele dobni egy hétköznapi öltözetet, de még a legelegánsabb eseményeken is számíthatunk rá. Vessünk egy pillantást a celebekre, hogy 2021-ben melyikük milyen napszemüveget visel a legszívesebben és milyen outfittel kombinálja azt!

David Beckham és a klasszik Wayfarer

Ray-Ban Wayfarer napszemüveg

David Beckham a klasszikus Wayfarer-re esküszik. 1952-ben jelent meg az ikonikus Ray-Ban modell, melyet aztán olyan Hollywood-i sztárok tettek népszerűvé, mint Marilyn Monroe, Jack Nicholson vagy James Dean. Ezt követően a Ray-Ban szemüvegek óriási sikereket értek el a divatiparban és rövid időn belül kultuszdarabokká váltak. A futball sztár példája jól mutatja, hogy egy egyszerű fekete pólóval kombinálva is stílusos megjelenést kölcsönöz.

Ray-Ban Wayfarer napszemüvegek az eOptika kínálatában

Victoria Beckham és az oversized napszemüveg

Ovesized napszemüveg

Ha már a Beckham családnál tartunk, ne feledjük Victoriát sem, aki köztudottan a divat szerelmese. Az ő választása egy méretes, úgynevezett oversized darabra esett, ami az ő szempontjából duplán jó választás.

Egyrészt jól illik a lezser, fehér inges szetthez, másrészt kiválóan el lehet bújni benne a paparazzik kattogó fényképezőgépei elől - vagy mégsem? A nagy ablakos szemüvegek néhány évtizeddel ezelőtt élték fénykorukat, aztán egy időre kiszorították őket a keskenyebb fazonok. Akár szögletes, akár kerek formáról beszélünk, a kisebb méretek voltak a népszerűbbek. Ez azonban már a múlté, ugyanis napjainkban remekül megfér egymás mellett a divatpalettán a kicsi és a nagy, különösen, ha Oversized modellekről van szó.

Oversized napszemüvegek az eOptika kínálatában

Gigi Hadid és az elegáns cicaszemek

Cat eye napszemüveg

A szupermodell biztos kézzel nyúlt a rendkívül nőies és egyben elegáns cica formáért, vagány, fehér pólója mellé.

A Cat Eye, vagyis macskaszem egy lassan hetven éve népszerű stílus, elsősorban a Hölgyek körében. Amikor az ötvenes években megjelent a szemüvegdivatban, hamar meghódította a szíveket, hiszen nem kisebb divatikonok viselték, mint Grace Kelly, vagy akár Marilyn Monroe.

Ez a forma eleganciát, sikket sugároz, miközben van benne egyfajta játékosság, mint ahogyan a macskákban is - az elnevezést ennek is köszönheti, nem csak a macskák szemére hajazó vonalvezetés miatt. Népszerűsége emellett arra is visszavezethető, hogy a Cat Eye stílus nem csak egy, hanem többféle arcformához is remekül passzol.

Cat Eye napszemüvegek az eOptika kínálatában

Jennifer Aniston és a pilótaszemüveg

Aviator napszemüveg

Van, ami soha nem megy ki a divatból, ilyen a Ray-Ban örökéletű Aviator napszemüvege és úgy tűnik a fehér atlétafelső is.

A pilóta keretek története messzire nyúlik vissza. 1936-ban a Bausch & Lomb optikai cég egy felkérés nyomán fejlesztette ki a Ray-Ban Aviator napszemüveget az amerikai hadsereg pilótái számára.

A különleges, csepp alakú tervezés aztán oly módon beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hogy az eredeti márkától függetlenül is szélsebesen terjedni kezdett. Számtalan sztár tette le a voksát az ilyen fazonú szemüvegek mellett, így szinte elkerülhetetlen volt, hogy a napszemüvegek után a dioptriás változatok keretei is megjelenjenek Aviator formában. A 70-es, 80-as évekre már a vezette a trendeket ez a stílus, melyet 1987-ben Fashion Awards díjjal is kitüntettek.

Pilóta napszemüvegek az eOptika kínálatában

Kövessetek minket Facebook és Instagram oldalainkon!