eOptika Blog
2023.10.10 09:00

Látás hónapja 2023

Látás hónapja 2023

Október a látás hónapja! Idén is ebben az időszakban kerül megrendezésre a Látás Hónapja névre keresztelt kampány, amely keretein belül ingyenes látásvizsgálat és más szuper akciók várják az érdeklődőket.

A látás hónapja mozgalmat 18 évvel ezelőtt indította útjára a Magyar Látszerészek Szövetsége. A megmozdulás célja, hogy felhívja a figyelmet a látásegészség megóvásának fontosságára. Kíváncsi, hogy milyen akciók várják októberben? Olvasson tovább!

Szemvizsgálat

A szemüveg készítés első és egyik legfontosabb lépése a szemvizsgálat. Díjmentes látásélesség ellenőrzés és konzultáció vagy ingyenes szemüveg ellenőrzés - A látás hónapja alkalmából az eOptikánál számos kitűnő ajánlattal várjuk egész októberben!

Tudta? Ha nálunk készítteti el új szemüvegét, a látásvizsgálat díját teljes egészében elengedjük. Látogasson el webáruházunkba vagy budapesti optikai szaküzletünkbe és vegye igénybe a látás hónapja alkalmából meghirdetett különleges ajánlatainkat!

Látásvizsgálat menete

Akár a rendszeres kontroll, akár új szemüveg csináltatása miatt esedékes elvégezni a szemvizsgálatot, mindenképp fontos, hogy a legjobb helyen, a legjobb szakemberek kezei között legyünk. De hogyan is zajlik egy látásvizsgálat?

Látás hónapja 2023 látásvizsgálat

A látásvizsgálat menete néhány egyszerű lépésből áll. A vizsgálat gyors, és teljes mértékben fájdalommentes. Nézzük csak, mik a kötelező lépések!

  • Kórelőzmények, adatok felvétele: A páciens elmondja a panaszát, illetve hogy volt-e a családjában örökletes szemprobléma. Ez rámutathat arra, hogy olyan betegségek, mint a diabétesz, vérnyomásproblémák vagy bőrbetegségek okozhatják-e a panaszt. A betegnek volt-e már szüksége látáskorrekcióra, visel-e szemüveget, illetve használ-e kontaktlencsét.
  • Objektív és szubjektív látásvizsgálat: Az objektív vizsgálat (computeres szemvizsgálat) gyors, pontos, fájdalommentes, amellyel a szem fénytörési hibáját vizsgálják. Ez alapján soha nem írunk fel szemüveget! A szubjektív látásvizsgálat során a páciens már maga mondhatja meg, milyen dioptriával lát a legjobban.
  • Réslámpás vizsgálat: Réslámpa=biomikroszkópos vizsgálat során a szem elülső és hátsó szegmensét térképezzük fel. Amennyiben eltérést látunk, azonnal szemész-szakorvoshoz irányítjuk a pácienst. (Kontaktlencse kontroll és J/ Első kontaktlencsés vizsgálat esetén) Szemüveg felírás, keret és szemüveglencse kiválasztása: A szemüveglencsétől és kerettől függően akár már aznap megkaphatja az új szemüvegét.

Látásvizsgálat időpont foglalás

A látásvizsgálat egy rendkívül népszerű szolgáltatás, ezért mielőtt ellátogatna hozzánk, azt javasoljuk, hogy foglaljon időpontot! A látásvizsgálat időpont foglalás történhet az online rendszerünkön keresztül, telefonon vagy akár személyesen is, belvárosi optikánkban.

A látásvizsgálat időpontfoglalás előtt érdemes tájékozódni arról, hogy milyen típusú vizsgálatra lesz szükség, ugyanis az egyes vizsgálatok eltérő időintervallum alatt végezhetők el.

Látásvizsgálat után

De mi következik a látásvizsgálat után? A látásvizsgálatot követően az optometrista szakember átfogó képet kap az Ön látásáról, így pontosan meg tudja határozni, hogy milyen szemüveglencsére van szüksége.

Szemüveg kínálat

A szemüveglencse választás után pedig semmi más nem marad hátra, mint egy divatos keret kiválasztása és a szemüveg megrendelése. A közelgő látásvizsgálat időpontjára vár? Látogasson el webáruházunkba és térképezze fel óriási szemüvegkeret kínálatunkat!