eOptika Blog
2024.02.08 14:04

Divatszemüveg - Stílusos kiegészítő a mindennapokban

Divatszemüveg - Stílusos kiegészítő a mindennapokban

Ma már számtalan forma, szín, minta és anyag közül választhatunk, hogy megtaláljuk a hozzánk illő darabot. De hogyan válasszunk divatszemüveget? És mi a helyzet a nulldioptriás szemüvegekkel? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

A szemüveg nem csak egy látásjavító eszköz, hanem egy divatos kiegészítő is, amely kifejezi az egyéniségünket, a stílusunkat, a hangulatunkat. Egy jól megválasztott divatszemüveg képes megváltoztatni az arcunk karakterét, és kiemelni a szépségünket.

Divatszemüveg női

A divatszemüveg női darabjai között nagyon sokféle stílus létezik, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni. A cica fazonú szemüvegek például csábosak és nőiesek, a nagyméretű szemüvegek pedig extravagánsak és vagányak. A kerek szemüvegek aranyosak és bohémek, a szögletes szemüvegek pedig komolyak és elegánsak. A színek és a minták is sokat számítanak: a fekete, a barna és a szürke klasszikus és visszafogott, a piros, a rózsaszín és a lila pedig élénk és vidám.

Divatszemüveg női

A női divatszemüveg kiválasztásánál fontos figyelembe venni az arcformát, a hajszínt, a bőrszínt és a szem színét is. Általános szabály, hogy az ellentétes formák harmonizálnak egymással, tehát ha kerek arcunk van, akkor inkább szögletes szemüveget válasszunk, ha szögletes arcunk van, akkor inkább kerek szemüveget.

Divatszemüveg férfi

A divatszemüveg férfi rajongói számára készült darabok között is nagy a választék, de talán kevésbé színes és változatos, mint a női változatok esetében. A férfiak általában a klasszikus és letisztult formákat és színeket részesítik előnyben, mint például a fekete, a barna, a szürke, a kék vagy a zöld.

Divatszemüveg férfi

A férfi divatszemüvegek anyaga gyakran fém vagy műanyag, de egyre népszerűbbek a fa szemüvegek is, amelyek különlegesek és stílusosak. A formák tekintetében a legnépszerűbbek a pilóta, a wayfarer, a clubmaster és a kerek fazonok. Ezek a formák jól állnak a legtöbb arcformának, és a legtöbb szituációban kellemes megjelenést kölcsönöznek, legyen szó munkáról, szabadidőről vagy randiról.

Nulldioptriás szemüveg

A nulldioptriás szemüveg - ahogy a nevéből is kiderül - egy olyan szemüveg, amelynek a lencséje nem tartalmaz dioptriát. Ebben az esetben nem a látás korrigálása a cél, hanem az, hogy divatos kiegészítőként díszítse az arcot. A nulldioptriás szemüveg viselése nem jelent egészségügyi kockázatot, sőt, akár hasznos is lehet, ha a lencsére kékfény szűrő réteget is kérünk, ami védi a szemünket a monitorból, a mobiltelefonból vagy a ledes világításból a szemünkbe jutó káros kék fénytől.

A dioptria nélküli szemüveg viselése egyre népszerűbb trend, amelynek több oka is van. Egyrészt, a nulldioptriás szemüveg akkor is segíthet megváltoztatni az arcunk karakterét, és kiemelni a szépségünket, ha egyébként nincs szükségünk látáskorrekcióra.

Másrészt, mivel az időnk egyre nagyobb részét töltjük képernyő előtt, a nulldioptriás szemüveg monitorszűrős változata remek megoldás lehet a szem védelmére azok számára, akiknek nincs szükségük dioptriás szemüvegre.

Szemüveg dioptria nélkül

Gyakran találkozhatunk a nulldioptriás helyett a dioptria nélküli elnevezéssel. De mi a különbség? A szemüveg dioptria nélkül tulajdonképpen ugyanaz, mint a nulldioptriás szemüveg, csak más néven. Tehát a dioptria nélküli szemüveg sem korrigálja a látást, csak díszíti az arcot, és kifejezi a stílust.

Egy jól megválasztott szemüveg képes hangsúlyozni az arcformánkat, a szemünket, a szemöldökünket, a szempillánkat, és elterelni a figyelmet az esetleges hibákról. A dioptria nélküli szemüveg viselése segít az önkifejezésben, hogy a hangulatunknak megfelelően változtathassuk a megjelenésünket.

Egy szemüveg lehet elegáns, komoly, vidám, bohém, vagány, csábos vagy akár vicces is. De a nulldioptriás szemüveg viselésére akár úgy is tekinthetünk, mint egyfajta szolidaritásra a szemüvegesekkel, akik nem választhatják meg, hogy viselnek-e szemüveget vagy sem.

Divatszemüveg ár

A divatszemüveg ár nagyban függ attól, hogy milyen márkájú, formájú, színű, anyagú és minőségű szemüveget választunk. A szemüveg árak pár ezer forinttól több százezer forintig változhatnak, attól függően, hogy mennyire exkluzív, egyedi vagy limitált kiadású az adott termék.

Természetes, hogy a divatszemüveg ár befolyásolhatja a döntésünket, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a szemüveg nem csak egy árucikk, hanem egy befektetés is. Egy jó minőségű, jól megválasztott szemüveg hosszú időn át lehet meghatározó eleme a stílusunknak, és megadhatja a szükséges önbizalmat és kisugárzást.