eOptika Blog
2022.06.10 15:20

Ezért viselj nyaralás alatt napi kontaktlencsét

Ezért viselj nyaralás alatt napi kontaktlencsét

Több oka is van...

Végre kitört a nyár, lehet tervezgetni a nyaralásokat, fesztiválokat! Biztos neked is van egy jól bevált listád, ami alapján összepakolsz, amikor elérkezik az indulás ideje.

Kontaktlencsésként ezeket is mindig végig kell gondolnod: legyen nálad kistükör, lencsetárolótok, elegendő mennyiségű tisztítófolyadék és persze kontaktlencse - na, de milyen kiszerelésű?

Kontaktlencséből nyaralásokhoz érdemes a napi hordásút választani. Hogy miért? Több oka is van!

1. Először is időt spórolsz a használatukkal: nem szükséges reggel-este a tisztítással, ápolással bajlódni. Csak kibontod a friss lencséket, behelyezed őket a szemedbe, este pedig mindenféle ápolás nélkül kidobhatod azokat. (Ápolófolyadék ettől függetlenül legyen nálad, bármikor jól jöhet!)

2. Nem szabad elfeledkezned a higiéniai szempontokról sem: mivel minden reggel új napi kontaktlencse kerül a szemekbe, kevesebb idő és lehetőség van a szennyeződések lerakódására, csak úgy, mint a baktériumok megtelepedésére. Így a mindig friss és sima lencsefelület sosem irritálja a szemedet, nem szárítja ki azokat, sőt, még az allergiás tünetek megjelenésének lehetőségét is minimalizálja.

3. A medencék vize, de még a természetes vizek is tartalmaznak olyan baktériumokat, parazitákat, melyek károsíthatják a kontaktlencsét, még rosszabb esetben a szemeket is. A klór pedig talán az egyik legveszélyesebb anyag, amivel strandolás közben érintkezhetsz. Ezt sajnos maradéktalanul nem is lehetséges eltávolítani a kontaktlencsékről, így az egyetlen biztonságos megoldás a napi kontaktlencse használata, melyet aztán probléma nélkül kidobhatsz és frissre cserélhetsz!

Kontaktlencse nyáron

Tárazz be akciós napi kontaktlencséből!

A pénztárcádnak is kedvezhetsz a nyaralási költségek csökkentésével, ha akciósan szerzed be a napi lencsédet!

Napi kontaktlencse Bioture

A Biotrue ONEday 30 darabos napi kontaktlencsét most 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg.

Nem csak jó áron van, de kényelmes és praktikus is: tökéletes társad lesz a nyaralások, fesztiválozások során!

Kövess minket Facebook-on, Instagramon és YouTube-on, ahol további izgalmas tartalmakkal, akciókkal várunk!