eOptika Blog
2024.01.17 09:00

Férfi szemüveg - Stílusosan 2024-ben

Férfi szemüveg - Stílusosan 2024-ben

A szemüveg nemcsak a látás javítására szolgál, hanem a megjelenésünk fontos kiegészítője is. Egy jól kiválasztott szemüvegkeret kiemelheti az arcformánkat, a szemünk színét, és összhangot teremthet a megjelenésünkben.

De hogyan válasszunk férfi szemüveget 2024-ben? Milyen trendek uralkodnak a férfi szemüveg divatban? És hol találhatunk minőségi és kedvező árú férfi szemüvegeket? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Férfi szemüveg

A férfi szemüveg kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell vennünk. Először is, fontos, hogy a szemüvegkeret megfelelően korrigálja a látásunkat. Továbbá fontos, hogy a szemüvegkeret passzoljon az adottságainkhoz, miközben tükröznie kell a személyiségünket és a stílusunkat. Végül, a szemüvegkeretnek kényelmesnek és strapabírónak kell lennie, hiszen minden nap hordjuk.

A férfi szemüveg divat 2024-ben nagyon változatos és sokoldalú. A klasszikus formák, mint a szögletes, az ovális, vagy a kerek szemüvegkeretek mellett, megjelennek az újabb és merészebb fazonok is, mint a geometrikus, a hexagon, vagy a pilóta szemüvegkeretek. A színek tekintetében is bőséges a választék: a fekete, a barna, és a szürke mellett, divatosak a kék, zöld, piros, vagy akár a rózsaszín árnyalatok is.

Férfi szemüvegkeret

A férfi szemüvegkeret kiválasztásánál fontos, hogy próbálj meg több modellt is, és hasonlítsd össze őket. A legjobb, ha kollégánk segítségét kéred, aki hasznos tanácsokkal fog ellátni. Fontos, hogy a szemüvegkeretnek jól kell illeszkednie az orra, a fülre és nem szabad se túl szorosnak, se túl lazának lennie.

A női kollekciókhoz hasonlóan a szemüvegkeret férfi típusainak kiválasztásánál is érdemes figyelembe venni az arcformánkat is. Általában elmondható, hogy az ellentétes formák jól kiegészítik egymást, tehát ha kerek az arcunk, akkor szögletes szemüvegkeretet, ha szögletes az arcunk, akkor kerek szemüvegkeretet válasszunk. Természetesen ezek csak irányelvek - hiszen a legfontosabb, hogy olyan szemüvegkeretet válasszunk, amelyik tetszik, és jól érezzük magunkat benne.

Női szemüveg

A női szemüveg kiválasztásánál ugyanazok a szempontok érvényesek, mint a férfi szemüveg esetében, azonban a hölgyek általában nagyobb hangsúlyt fektetnek a szemüveg divatos megjelenésére. A női szemüveg divat 2024-ben is nagyon színes és változatos, a nők szinte bármilyen szemüvegkeretet viselhetnek, amelyik illik hozzájuk, és kifejezi a stílusukat.

Női szemüvegkeret

A női szemüvegkeretek között megtalálhatók a klasszikus és elegáns, a modern és extravagáns, a romantikus és játékos, vagy akár a sportos és praktikus modellek is.

Szemüvegkeret férfi

A szemüvegkeret férfi viseletként nemcsak az esztétikai, hanem a funkcionális szerepet is betölt. Fontos, hogy a szemüveg megfelelő látáskomfortot biztosítson, azaz a számunkra szükséges dioptriával és további tulajdonságokkal rendelkezzen.

Férfi szemüveg ár

A férfi szemüveg ár nagyban függ a szemüvegkeret és a lencse típusától, a szemüveg márkájától és a megvásárlás módjától. Egy férfi szemüvegkeret ára néhány ezer forinttól akár több százezer forintig is terjedhet. Az ár azonban nem feltétlenül tükrözi a szemüveg értékét, hiszen egy gazdaságosabb darab is lehet jó minőségű, és egy drágább szemüveg sem biztos, hogy megéri az árát.

Férfi szemüveg rendelés

A férfi szemüveg rendelés egyre népszerűbb módja a szemüveg beszerzésének, hiszen gyors, kényelmes, és sokszor olcsóbb is, mint a hagyományos, személyes vásárlás. Az online szemüveg rendelés során a webáruház kínálatából választhatjuk ki azt a szemüvegkeretet, amelyik legjobban tetszik nekünk, majd néhány kattintással megrendelhetjük a szemüveget, amelyet házhoz szállítanak nekünk.

Férfi szemüveg rendelés

A rendelés során érdemes kipróbálni a virtuális próbafülkét, ahol az arcképünk segítségével digitálisan megnézhetjük, hogy hogyan állna nekünk a kiválasztott szemüvegkeret. Az eOptikánál ráadásul 14 napos pénzvisszafizetési garanciát adunk bármely webshopunkban vásárolt szemüvegre, szemüvegkeretre vagy napszemüvegre, hogy a végén biztosan a számodra legmegfelelőbb szemüveg legyen a tiéd!