eOptika Blog
2021.08.06 13:11

Híres, filmes napszemüvegek

Híres, filmes napszemüvegek

A filmek, sorozatok hatására bizonyos dolgok népszerűsége az egekbe csapott.

Híres, filmes napszemüvegek - Ki viselte és melyik filmben?

Sok példát láttunk már arra, hogy a filmek, sorozatok hatására bizonyos dolgok népszerűsége az egekbe csapott. Ilyen például Jennifer Aniston hibátlan haja a Jóbarátok miatt, a kis fehér vászoncipő a Dirty Dancing okán, vagy éppen Tom Cruise menő napszemüvege a Top Gun-nak köszönhetően. És napszemüvegből jó pár olyan modell akad, amit egy-egy filmhez, szerephez kötünk, már az első pillantásra. Ezekből szemezgetünk ebben a cikkben!

Ray-Ban Shooter

Ray Ban Shooter

A különleges kialakítással rendelkező Ray-Ban Shooter napszemüveget az 1998-as, Félelem és reszketés Las Vegasban című film tette igazán ismertté, ahol nem más viselte, mint az ezerarcú Johnny Depp. A Shooter természetesen azóta is elérhető modell, sokan szeretik különlegessége (és persze a filmbéli vonatkozása) miatt. Választhatod arany vagy éppen fekete híddal is.

Ray-Ban Shooter napszemüveg az eOptika kínálatában

Ray-Ban Wayfarer

Ray-Ban Wayfarer napszemüveg

Ha a filmet nem is láttad volna, a belőle készült mémmel már biztos, hogy találkoztál! Leonardo DiCaprio a Wall Street farkasa című alkotásban viselte a Ray-Ban egyik örök klasszikusát, a Wayfarer modellt. Egyszerű, letisztult vonalvezetés jellemzi, szélén a két kis fémcsíkkal, amelyről egyértelműen beazonosítható ez a vagány napszemüveg!

Minden, amit tudni szerettél volna a Ray-Ban Wayfarer napszemüvegekről

Ray-Ban Wayfarer az eOptika kínálatában

Ray-Ban Predator

Ray Ban Predator napszemüveg

A 90-es évek végén mindenki tudni akarta, hogy milyen menő napszemüveget visel a két vagány különleges ügynök, akiket Tommy Lee Jones és Will Smith alakított a Men in Black - Sötét zsaruk című filmben. Nos, a válasz a Ray-Ban Predator, ami tökéletesen illett a szerephez: kellőképp sötét és kellőképp stílusos a javarészt öltönyben akciózó színészek outfitjének kiegészítésére.

Ray-Ban Predator az eOptika kínálatában

Ray-Ban Aviator

RayBan pilóta napszemüveg

Természetesen nem maradhat ki a sorból Tom Cruise és az ő híres pilótaszemüvege sem, ami nem más, mint a Ray-Ban Aviator.

1936-ban a Bausch & Lomb optikai cég egy felkérés nyomán fejlesztette ki ezt a típusú napszemüveget, az amerikai hadsereg pilótái számára. A különleges, csepp alakú tervezés aztán oly módon beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hogy az eredeti márkától függetlenül is szélsebesen terjedni kezdett, és semmi jelét nem mutatja, hogy egyhamar kimenne a divatból!

Minden, amit tudni szerettél volna a Ray-Ban Aviator napszemüvegekről

Ray-Ban Aviator az eOptika kínálatában

Kövess minket Facebook-on, Instagramon és YouTube-on, ahol további izgalmas tartalmakkal, akciókkal várunk!