eOptika Blog
2021.11.22 13:26

Hogyan sminkelj kontkatlencsésként

Hogyan sminkelj kontkatlencsésként

Egy szép smink öltöztet – tartja a mondás. Hogyan sminkelj kontaktlencsével?

Egy szép smink öltöztet - tartja a mondás. És valóban a mindennapjaink része, a reggeli rutinunk egyik alaplépése lett az arc kicsinosítása, előnyös vonásainak kihangsúlyozása. A hétköznapokban finomabb, visszafogottabb módokat választunk: csak egy kis púder, szempillaspirál a jellemző, de az év végi ünnepek közeledtével egyre inkább előtérbe kerülnek a hangsúlyosabb, látványosabb sminkelési technikák is.

Mindig terítéken van azonban a kérdés, hogy kontaktlencsésként milyen szabályok vonatkoznak a sminkelésre, kell-e bármit másképp csinálni, valamire pluszban odafigyelni? Ezt a témát járjuk most körbe.

Legfontosabb: a sorrend

Ha szemüveges vagy, akkor nagyon egyszerű dolgod van: feldobod a sminked, aztán felteszed a szemüveget. Fordítva nem is lehetne megoldani a folyamatot. De mi a helyzet a kontaktlencse smink kombó esetében?

Itt már óriási jelentősége van a sorrendnek. Reggel először mindig kerüljenek be a lencsék a szemedbe, és csak utána nyúlj a sminkeszközökhöz. Ha nem így teszel, akkor a már felkent festéket nagyon könnyen bele tudod vinni a szemedbe a lencsék berakása közben, ez pedig szemgyulladáshoz vezethet.

Este viszont épp fordítva történjenek a dolgok: még mielőtt nekiesel a lemosófolyadékkal átitatott vattakoronggal a szemeidnek, előtte mindenképp vedd ki a lencséket! Ha közben rájuk is kerül egy kis festék, nem gond, hiszen a tároló tokba úgyis csak egy alapos leöblítés után teszed vissza őket. Utána azonban már nyugodt szívvel dörzsölheted le a szemeidről a sminket, anélkül, hogy attól kéne tartanod, megsérül a kontaktlencséd.

Óvatosan az ünnepi csillámtengerrel

Ha az ünnepek közeledtével szívesen készítesz csillogó sminkeket, akkor kontaktlencsésként fogadj meg egy tanácsot: a könnyen pergő csillámporok helyett válassz gél vagy zselé állagú csillámos termékeket, tusokat. Még ha teszel is szemhéjbázist a szemhéjadra, és abba ütögeted a kis csillámokat, akkor is nagy eséllyel szóródnak szerteszét, egy részük esetleg bele a szemedbe, rá a lencsékre. A zselés termékek viszont biztosan nem potyognak így le, nem veszélyeztetik a szemeid, lencséid épségét, viszont ugyanolyan szépen lehet velük dolgozni.

Smink kontaktlencse

Kísérletezz hát bátran a különböző sminkekkel kontaktlencsésént is, csak tartsd be ezt a néhány szabályt, így nem fordulhat elő, hogy a gondosan elkészített makeup-odat a következő percben már le is könnyezed, a szemedbe tévedt festékdarabok miatt!

Kövess minket Facebook-on, Instagramon és YouTube-on, ahol további izgalmas tartalmakkal, akciókkal várunk!