eOptika Blog
2023.10.03 09:00

Ingyenes látásvizsgálat - Látás hónapja 2023

Ingyenes látásvizsgálat - Látás hónapja 2023

A látásegészség megóvása mindannyiunk életében fontos feladat. Erre hívja fel a figyelmet a Magyar Látszerészek Szövetsége 1 hónapos kampányával, amely a Látás hónapja nevet kapta, és amelyet immáron 18. alkalommal rendeznek meg.

A látás hónapja megrendezésére minden év októberében kerül sor, így 2023-ban is október 1-től 31-ig tart. Ebben az időszakban országszerte rendkívüli akciókra lehet számítani, amelyek közé olyan kitűnő ajánlatok tartoznak, mint az ingyenes látásvizsgálat.

Ingyenes látásvizsgálat - Miért fontos?

A Látás hónapja mozgalom legfontosabb küldetése, hogy felhívja a figyelmet látásunk megóvásának fontosságára. Ennek egyik legjobb módja a rendszeres vizsgálat, amely során a vizsgálatot végző optometrista szakember felméri látásunk állapotát és megállapítja, hogy szükségünk van-e szemüvegre, és ha igen, pontosan milyenre.

Látás hónapja

Hogy könnyen megtalálja az Ön számára legideálisabb szemüveglencsét, új szemüveg készítése előtt is fontos elvégezni a vizsgálatot. A Látás hónapja alkalmából elérhető ingyenes látásvizsgálat előnyeit emiatt is érdemes kihasználni.

Látásvizsgálat menete

A látásvizsgálat egy gyors és teljesen fájdalommentes eljárás, amelyet szakképzett optometrista végez. A vizsgálat mindössze néhány lépésből áll, melyekre a következőképpen kerül sor:

  • Kórelőzmények, adatok felvétele: A páciens elmondja a panaszát, illetve hogy volt-e a családjában örökletes szemprobléma. Ez rámutathat arra, hogy olyan betegségek, mint a diabétesz, vérnyomásproblémák vagy bőrbetegségek okozhatják-e a panaszt. A betegnek volt-e már szüksége látáskorrekcióra, visel-e szemüveget, illetve használ-e kontaktlencsét.
  • Objektív és szubjektív látásvizsgálat: Az objektív vizsgálat (computeres szemvizsgálat) gyors, pontos, fájdalommentes, amellyel a szem fénytörési hibáját vizsgálják. Ez alapján soha nem írunk fel szemüveget! A szubjektív látásvizsgálat során a páciens már maga mondhatja meg, milyen dioptriával lát a legjobban.
  • Réslámpás vizsgálat: Réslámpa=biomikroszkópos vizsgálat során a szem elülső és hátsó szegmensét térképezzük fel. Amennyiben eltérést látunk, azonnal szemész-szakorvoshoz irányítjuk a pácienst. (Kontaktlencse kontroll és J/ Első kontaktlencsés vizsgálat esetén) Szemüveg felírás, keret és szemüveglencse kiválasztása: A szemüveglencsétől és kerettől függően akár már aznap megkaphatja az új szemüvegét.

Látásélesség ellenőrzés

A Látás hónapja alkalmából az eOptikánál önkiszolgáló látás helyesség ellenőrző pontunkon ellenőrizheti le látását. Az önellenőrzés során kollégáink bármikor örömmel segítséget nyújtanak Önnek. Az önkiszolgáló látáséllesség ellenőrzés igénybevételéhez nem szükséges előzetes időpont foglalás.

Látásélesség ellenőrzése

Látásélesség ellenőrzés vagy más vizsgálat, esetleg a Látás hónapja alkalmából meghirdetett akcióinkra kíváncsi? További információkért látogasson el weboldalunkra vagy térjen be Budapest belvárosában található optikai szaküzletünkbe!

Látásvizsgálat típusai

Mielőtt bejelentkezik hozzánk szemvizsgálatra, azt tanácsoljuk, hogy tájékozódjon a különböző fajta vizsgálatokról és győződjön meg róla, hogy az Ön számára legalkalmasabb szolgáltatást választja! De nézzük, melyek a látásvizsgálatok típusai!

  • Szemüveges látásvizsgálat, szemvizsgálat szemüvegkészítéshez
  • Új kontaktlencsés szemvizsgálat
  • Kontaktlencse kontroll
  • Szemüveges látásvizsgálat és kontaktlencse kontroll kombinált vizsgálat
  • Újra kontaktlencsés vizsgálat
  • Szemüvegkészítés meglévő szemüveg alapján

A látásvizsgálatok típusairól bővebb információt weboldalunkon talál!

Látás hónapja

Az eOptikánál a Látás hónapja alkalmából 2023. októberében is rendkívüli akciókkal és nagyszerű ajánlatokkal készülünk. De milyen kedvezmények és szolgáltatások várják Önt az eOptikánál?

  • Díjmentes látásélesség ellenőrzés
  • Díjmentes szemüveg ellenőrzés
  • Díjmentes konzultáció optikusainkkal
  • Szemüveg készítés esetén díjmentes szemüveges látásvizsgálat
  • Szemüveg készítés esetén máshonnan hozott látásvizsgálati receptből is elkészítjük szemüvegét
  • Időszakos akciók optikai szaküzletünkben

Októberi akcióinkról bővebben tájékozódhat weboldalunkon és optikai szaküzletünkben. Az éleslátásért forduljon hozzánk bizalommal!