eOptika Blog
2023.10.06 09:00

Ingyenes szemvizsgálat - Látás hónapja 2023

Ingyenes szemvizsgálat - Látás hónapja 2023

A Látás hónapja kampány minden évben, október hónapban kerül megrendezésre. Az országos akciókkal járó megmozdulás célja, hogy felhívja a figyelmet a látásegészség megőrzésének fontosságára.

Az egy hónapos kampány sorozat a Magyar Látszerész Szövetség kezdeményezésére jött létre, akik immáron 18. éve szervezik a mozgalmat.

De milyen Látás hónapja akciók várják Önt országszerte és az eOptikánál? Mi a szemvizsgálat jelentősége és mik a szemüvegkészítés legfontosabb lépései? Cikkünkben ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ.

Látás hónapja akciók

A Látás hónapja alkalmából számos rendkívüli ajánlat vár Önre! Az ország összes optikai szaküzlete készül valamivel - ingyenes látásvizsgálatok és termékakciók valamint további ajánlatok várják az érdeklődőket. Mi, az eOptikánál a következőkkel várjuk Önt októberben:

  • Díjmentes látásélesség ellenőrzés
  • Díjmentes szemüveg ellenőrzés
  • Díjmentes konzultáció optikusainkkal
  • Szemüveg készítés esetén díjmentes szemüveges látásvizsgálat
  • Szemüveg készítés esetén máshonnan hozott látásvizsgálati receptből is elkészítjük szemüvegét
  • Időszakos akciók optikai szaküzletünkben

Látogasson el weboldalunkra vagy Budapest belvárosában található optikai szaküzletünkbe és kérjen bővebb információt az akciók részleteiről online vagy személyesen!

Szemvizsgálat fontossága

A Látás hónapja mozgalom legfontosabb célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a látás egészség megőrzésének fontosságára. Éppen ezért az országos akciók keretein belül számos optikusnál végeznek ingyenes szemvizsgálatot.

A szemvizsgálat fontossága a szemüveg készítés és a kontaktlencse rendelés során is megmutatkozik, ugyanis a vizsgálat értékei alapján tudjuk kiválasztani, hogy pontosan milyen legyen az új darab.

Szemüvegkészítés

A szemüvegkészítés ma már egyszerű, mindössze néhány lépcsőfokból álló eljárás. De mi a teendője, ha új szemüveget szeretne rendelni? Íme a szemüvegkészítés legfontosabb állomásai!

  • Szemvizsgálat
  • Szemüveglencse kiválasztása
  • Szemüvegkeret kiválasztása

Ha ezekkel a lépésekkel kapcsolatban bármilyen kérdése akad, forduljon hozzánk bizalommal! Kollégáink weboldalunkon és budapesti optikánkban is készséggel válaszolnak minden kérdésére!

Szemüveglencse

Szemüveglencse

Az ideális szemüveglencse kiválasztása kulcsfontosságú a mindennapi kényelem szempontjából. Azonban a tökéletes lencse megtalálása több tényezőtől is függ. A megfelelő dioptria érték meghatározása után a következő extrák közül választhat:

  • Felületkeményítés: Olyan ügyfeleinknek ajánljuk, akik aktív életet élnek és gyakran hordják a szemüveget sportoláshoz vagy fizikai munkavégzés során.
  • Portaszító, illetve párataszító-, és vízlepergető bevonatok: Ezeket a bevonatokat ugyancsak olyan kültéri tevékenységekhez ajánljuk, ahol fontos, hogy a szemüveg ellenálló legyen.
  • UV-védelem: A megfelelő UV-védelem ma már elengedhetetlen. Ezt a bevonatot minden kedves ügyfelünknek ajánljuk.
  • Tükröződéscsökkentő réteg: Azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akik sok időt töltenek autóban ülve vagy havas, vizes környezetben.
  • Kékfényszűrő bevonat: Ez a bevonat kifejezetten a kijelzők káros fényének kiszűrésére lett kitalálva, így mindenkinek ajánljuk, aki számítógépen dolgozik vagy más okból sokat időzik képernyő előtt.

Szemüvegkeret

A szemüvegkeret kiválasztása már leginkább ízlés kérdése. Persze fontos, hogy egy szemüvegkeret is épp olyan kényelmes és praktikus viselet legyen, mint a lencse, azonban ebben az esetben inkább az esztétikai szempontokra helyeződik a hangsúly.

Szemüveg, szemüvegkeret

Ha nem tudja eldönteni, hogy melyik szemüvegkeret áll legjobban Önnek, olvassa el weboldalunkon található tanácsainkat! Kínálatunkban neves márkák és gazdaságos ajánlatok között válogathat.

Szemüveg

Az új szemüveg rendelése egyszerű, ha követi a fenti lépéseket. De mi a helyzet a régi szemüvegével?

A Látás hónapja alkalmából az eOptikánál díjmentes szemüveg ellenőrzést végzünk! Hozza el hozzánk meglévő szemüvegét és mi ellenőrizzük annak állapotát és megállapítjuk, hogy még mindig a lehető legjobb segítséget nyújtja-e Önnek. A szolgáltatás igénybevételéhez időpontfoglalás nem szükséges.

Multifokális szemüveg

A szemüveglencsék között egy egészen különleges darab a multifokális szemüveg. A multifokális, vagy más néven progresszív lencse a bifokálishoz hasonló igényeket elégíti ki. Azonban a multifokális lencsék nem két fókuszponttal bírnak, hanem egy fokozatmentes átmenettel teszik lehetővé, hogy egy szemüveggel lássunk jól közelre és távolra is.

Azt azonban fontos kiemelni, hogy ezeknél a szemüvegeknél is sok gyakorlást igényel megtanulni a használatot. Ám amint az agyunk ráállt, máris minden sokkal könnyebben megy, mint valaha!