eOptika Blog
2023.02.09 09:45

Kontaktlencse kisokos - Használd egyszerűen

Kontaktlencse kisokos - Használd egyszerűen

kontaktlencse egy nagyon hasznos kis eszköz, aki egyszer kipróbálta, már nehezen mond le arról a szabadságról, amelyet nyújtani tud.

Habár egyre többen használnak kontaktlencsét, még mindig sok olyan szemüveges van, aki bár érdeklődik a lencse iránt, mindezidáig ódzkodott annak kipróbálásától. Van, aki azért, mert azt gondolja, hogy nem lenne képes a szemébe belenyúlni, másokat pedig egyéb tévhitek tartanak vissza.

Pedig a kontaktlencse egy nagyon hasznos kis eszköz, aki egyszer kipróbálta, már nehezen mond le arról a szabadságról, amelyet nyújtani tud. Persze nem kötelező választani a kontaktlencse és a szemüveg között, sokan felválta viselik őket, mikor melyik passzol jobban az adott naphoz/ eseményhez.

Közkedvelt felosztási mód, hogy míg az irodába, munkavégzéshez a kékfényszűrővel ellátott szemüveg viselését preferálják, sportolás közben szívesebben hordanak kontaktlencsét, ami nagyobb komfortérzetet biztosít mozgás közben. És nem is olyan komplikált a használata, egy kis gyakorlással bárkiből profi kontaktlencse kezelő válhat!

MEGNÉZEM A KONTAKTLENCSE KÍNÁLATOT

Kontaktlencse használata

A mai modern, lágy kontaktlencsék olyan kényelmesek, hogy maximálisan észrevehetetlenek viselés közben. Használatuk egyszerű: reggel, arc- és kézmosás után (és még sminkelés előtt) a szembe helyezzük az addig tokjában, speciális folyadékban úszó lencsét. Ha szükséges, előtte tenyérben még óvatosan át lehet dörzsölni tisztítófolyadékkal.

kontakt lencse

Ezután már nincs is teendő vele, legkésőbb estig, amikor is alvás előtt (és a smink lemosása előtt) eltávolítjuk a szemekből. A kontaktlencse folyadékkal leöblített lencsét friss folyadékkal feltöltött tokba tesszük, és készen is vagyunk a folyamattal. A kontaktlencse használata tehát nem komplikált, könnyen elsajátítható.

Multifokális kontaktlencse

A multifokális kontaktlencse azok számára hasznos, akik sem közelre, sem távolra nem látnak jól, és multifokális szemüveget hordanak. Ugyanezt a szerepet tölti be ez a speciális lencse, amely hozzásegít ahhoz, hogy a szemek fókuszálni tudjanak például a közeli monitorra, de abból felnézve, távolabbra is élesen lássanak. Szintén jó szolgálatot tesz vezetés közben, mert a szemüveggel ellentétben nem korlátozza a látóteret.

Színes kontaktlencse

Ha szeretnéd időnként megváltoztatni a szemed színét, neked való a színes kontaktlencse. A szivárvány minden színében kapható, ezerféle mintával. Amit fontos tudni, hogy dioptriás változatban csak az úgynevezett kiemelő verziók kaphatók. A teljesen fedő lencsék nulla dioptriával kérhetők. Használatuk ugyanolyan egyszerű, mint a sima kontaktlencséké, és ápolni, tárolni is úgy kell őket.

Színes kontaktlencse

MEGNÉZEM A SZÍNES KONTAKTLENCSÉKET

Kontaktlencse folyadék

A kontaktlencse folyadék elengedhetetlen a kontaktlencse viselők számára. Ez a speciális folyadék használandó a lencsék tisztítására, ápolására, sőt, tárolására is, hiszen a lencsetokba is ezt öntjük, mielőtt beletesszük a lencsét. Fontos, hogy a speciális kontaktlencse folyadék nem helyettesíthető mással, csapvízzel egyenesen tilos a lencséket tisztítani, mert szemfertőzést okozhat.

Látásvizsgálat

Ha szeretnéd tudni, hogy alkalmas-e a szemed kontaktlencse viselésére, érdemes eljönni hozzánk egy vizsgálatra. A kontaktlencse látásvizsgálat során a szakember megállapítja, hogy van-e kizáró tényezője a lencseviselésnek, és ha nincs, azt is megmondja, hogy számodra melyik kontaktlencse a legideálisabb választás. A dioptria mellett megismerheted a görbületi értéket is, ami a későbbiekben fontos lesz, amikor majd kontaktlencsét rendelsz.

Kontaktlencse ár

Nem luxuscikk: a kontaktlencse ár szempontjából abszolút elérhető kategória - persze nem mindegy, hogy hol vásárolod. Az eOptika mindig törekszik arra, hogy a lehető legkedvezőbben kínálja valamennyi kontaktlencsét, így érdemes a kínálatban körbenézni. Amennyiben már voltál látásvizsgálaton és tudod, hogy milyen lencsére van szükséged, keresd meg a kínálatban és bátran hasonlítsd össze más boltok áraival.

Kontaktlencse rendelés

A kontaktlencse rendelés nagyon egyszerű az eOptika webáruházában. A logikus folyamatot végig követve pár kattintással megrendelheted kontaktlencséd, sőt, a továbbiakban az újrarendelés gombbal már elegendő lesz egyetlen kattintás. Ha pedig bizonytalan vagy, hogy milyen kontaktlencsét rendelj, várunk belvárosi optika szaküzletünkben, ahol kollégáink szívesen megválaszolják kérdéseid!

KONTAKTLENCSÉT SZERETNÉK

Várunk szeretettel optikánkban!

1066 Budapest, Teréz krt. 50.

+36 30 222 22 75