eOptika Blog
2022.03.07 15:12

Milyen napszemüveget válasszak kerek arcformához?

Milyen napszemüveget válasszak kerek arcformához?

Mi alapján dönts? Segítünk!

A kerek arc egyik legfőbb jellemzője, hogy a homlok és az áll közel egyformán széles. Az orcák általában teltek és az egész arc gömbölyű összhatást kelt. Sokan nem szeretik, pedig tény, hogy a kerek arcformájú embereken később látszik meg a kor, mint a szögletesebb vonásokkal rendelkező társaikon, ami már önmagában is irigylésre méltó.

Ha azonban egy kis változatosságra vágysz, egy jól megválasztott, előnyös napszemüveggel ügyesen meg lehet törni a kerek vonalak folytonosságát. Íme, egy kis segítség, hogy milyen napszemüveget válassz, ha kerek, ovális az arcod:

Téglalap alakú napszemüveg

Téglalap alakú napszemüveg

Ray-Ban napszemüveg - RB 1971 9147/51 - Square

A téglalap fazon tökéletesen alkalmas arra, hogy megtörje a kerek összképet, és kiemelje a kerekebb arcforma legszebb részeit. Optikailag nyújt, így kevésbé tűnik majd gömbölyűnek az arc. Jól tagolja a széles homlok, arccsont, áll hármasát és sokat vékonyít az összképen.

Geometriai formák

Geometriai alakú napszemüveg

Polaroid napszemüveg - PLD 6067/S 79D/M9

Izgalmat visz az összhatásba egy jól megválasztott, geometriai formájú napszemüveg. A mostanában divatba jött, szokatlan szögekkel megformált modellek remekül kiegészítik a kerek arc lágy vonásait és karakánabbá teszik a megjelenést.

Macska vagy pillangó hatás

Pillangó alakú napszemüveg

Moschino napszemüveg - MOS 056/S 807/GB

A felfelé szélesedő, macskaszem vagy pillangó fazonú keretek szintén jó választásnak bizonyulnak kerek arcforma esetén. Az arccsont feletti területet hangsúlyozzák, optikailag szélesítik a homlokot, így megtörik a folytonosnak tűnő, gömbölyded formát.

Amit inkább kerülj el

Ha kerek az arcformád, ne válassz kerek vagy ovális napszemüveget. És jobb, ha a keret nélküli, illetve az oversized fazonokat is kerülöd!

Kövess minket Facebook-on, Instagramon és YouTube-on, ahol további izgalmas tartalmakkal, akciókkal várunk!