eOptika Blog
2024.05.20 09:00

Napszemüveg arcforma szerint

Napszemüveg arcforma szerint

A napszemüveg kiválasztása nem csak a szem egészségének megőrzése, hanem a divatos megjelenés szempontjából is rendkívül fontos. Az arcformádhoz illő napszemüveg kiválasztása segít harmonikusabb megjelenést elérni és kiemelni az előnyös vonásokat. Nézzük, milyen napszemüvegek illenek a különböző arcformákhoz!

Női napszemüveg arcforma szerint

A női napszemüveg rendelés során sok mindenre kell odafigyelni: milyen színű a lencse, van-e rajta polárszűrő és UV-szűrő, megfelel-e az ára stb. Azonban az is épp olyan fontos, hogy a napszemüveg illeszkedjen az arcunkhoz. Nézzük, hogyan választható ki az ideális női napszemüveg arcforma szerint!

Női napszemüveg rendelés
  • Szív alakú arc: A széles homlok és keskeny áll jellemzi. Válassz olyan napszemüveget, amely megnyújtja az arcot. A macskaszem és karakteresebb keretek szabadabb, fiatalosabb megjelenést kölcsönöznek.
  • Kerek arc: A kerek arcforma esetén a cél a kontúrok lágyítása. Válassz szögletes, keskeny keretstílusokat, amelyek optikailag nyújtják és keskenyítik az arcot. Téglalap alakú és szélesebb keretek is jól mutatnak.
  • Ovális arc: Az ovális arcformához szinte bármilyen szemüvegkeret jól áll. Válassz ugyanannyira széles vagy kissé szélesebb kereteket, mint az arc legszélesebb része. Geometrikus vagy kerek formák is jó választások.

Férfi napszemüveg arcforma szerint

Férfi napszemüveg rendelés

A férfi napszemüveg rendelés során is fontos, hogy arcforma szerint válasszunk, hiszen így hosszú éveken át elégedettek lehetünk a kiválasztott modellel, ami - főleg a drágább termékek esetében - nem utolsó szempont.

  • Szögletes arc: A szögletes arcot lágyítani kell. Válassz kerek vagy ovális kereteket. Ezek harmonikusabbá teszik az arcot.
  • Kerek arc: A kerek arcformánál a cél a kontúrok kiemelése. Szögletes, csúcsos formájú napszemüvegek nyújtják és keskenyítik az arcot. Geometriai formák is jól mutatnak.
  • Ovális arc: Az ovális arcformához szinte bármilyen keret illik. Vegyél figyelembe „túlméretezett” vagy merész alakzatokat is, például a pilóta formát.

Napszemüveg kerek arc

Az ellentétek vonzzák egymást! Éppen ezért a napszemüveg kerek arc esetében a legjobb, ha szögletes vagy csúcsos formájú kerettel rendelkezik. Ezek nyújtják és keskenyítik az arcot, így törik meg a kerek formát.

Napszemüveg szögletes arc

A napszemüveg szögletes arc esetén lágyítani hivatott az arcvonásokat. Ezért szögletes arcformához válassz keskenyebb kereteket, amelyek inkább szélesebbek, mint magasak. Akár egy ovális, akár egy kerek stílusú keret is jó választás lehet.

Napszemüveg ár

A napszemüveg ár nagyon változó lehet, hiszen függ a márka, a konkrét modell, a lencse típusa és a keret anyagától is. A legtöbb optikai szaküzletben a napszemüveg arcforma szerint történő kiválasztása után még a lencse tulajdonságait is személyre szabhatod. Így a kiválasztott modell ára megváltozhat.

Napszemüveg rendelés

Ha napszemüveget szeretnél rendelni, több lehetőséged van:

  1. Online vásárlás: Számos webáruházban találsz napszemüvegeket, az e-Optika webshopjában például kényelmes és felhasználóbarát a vásárlás. Itt válogathatsz a különböző márkák és típusok között, és akár néhány kattintással megrendelheted őket.
  2. Optikai üzletek: Látogass el belvárosi optikai üzletünkbe, ahol személyesen is felpróbálhatod a kiválasztott napszemüveget. Tapasztalt optikus kollégáink segítenek a megfelelő méret és forma kiválasztásában.

Minden arc más, így mindig próbáld fel a kiválasztott napszemüveget, hogy megbizonyosodj róla, melyik áll legjobban. Ne feledd, a napszemüveg nemcsak divatos kiegészítő, hanem védelmet is nyújt a szemednek!