eOptika Blog
2023.09.04 09:00

Napszemüveg arcforma szerint

Napszemüveg arcforma szerint

Mivel a napszemüveg nem csak egy funkcionális tárgy, hanem egy kiegészítő, mondhatjuk egy életérzés része, nagyon fontos, hogy a magadénak érezd.

Örök dilemma, hogy ahhoz, hogy egy napszemüveg arcforma szerint tökéletesen passzoljon, milyen kialakítást is kéne választanod. Mert abban azért mindenki egyetért, hogy a kiválasztott darab ne „csak” a szemed védje, de jól is álljon, hiszen, ha így van, sokkal szívesebben hordod majd, sőt, még az önbizalmadon is rengeteget dobhat.

Női és férfi napszemüveg

Mivel a napszemüveg nem csak egy funkcionális tárgy, hanem egy kiegészítő, mondhatjuk egy életérzés része, nagyon fontos, hogy a magadénak érezd, és ne tudd nélküle elképzelni a mindennapjaid. Ennyire kéne ragaszkodni egy tárgyhoz? - kérdezheted, és a válasz igen, mert a kiválasztás nem egyszerű, de ha megvan az igazi, azt egyszerűen imádni fogod!

KERESEM AZ IGAZI NAPSZEMÜVEGET

Női napszemüveg modellek

Női napszemüveg

A hölgyek számára készült női napszemüveg modellek ezerfélék lehetnek: csajosak, elegánsak, uniszexek, feltűnőek. Lehetnek klasszik feketék vagy bohókásan mintásak, színesek. De mindegyik stílus megtalálható többféle fazonban, és ez az elsődleges, ami alapján a döntésnek meg kell születnie: a napszemüveg formája passzoljon az arcod formájához. Egyrészt, hogy kényelmes legyen, másrészt, hogy precízen fedje azokat a részeket, amelyeknek a leginkább szüksége van a napvédelemre.

Férfi napszemüveg modellek

Férfi napszemüveg

Azt gondolhatnád, hogy a férfi napszemüveg választék szűkebb, mint a női, de bizony rosszul gondolod. Az uraknak készülő kínálat is roppant széles: a gyártók terveznek sportos, laza elegáns, sportosan elegáns, business casual, és még sok egyéb féle kivitelt, mert ahány ember, annyi stílus és annyi életforma. A napszemüvegnek pedig ebbe belepasszoló, hű társnak kell lennie. De abban a férfi napszemüvegek megegyeznek a nőivel, hogy kialakításuk szerint kell elsődlegesen megítélni őket - utána jöhet a stílus, a szín vagy a minta kérdése.

Napszemüveg választás arcforma szerint

Ha nagyon részeletesen bele akarunk menni az arcformák elemzésébe, akkor azt látjuk, hogy sokféleképpen határozzák meg őket, még a látszólag hasonló formák közt is különbséget tesznek. Ha azonban a lényeg a napszemüveg választás arcforma szerinti kérdése, akkor a legegyszerűbb szempontokat érdemes figyelembe venni.

Szögletes vonásokhoz lágyabb, kerekebb kialakítású napszemüvegek illenek, amelyek lágyítják a határozott arcélt, finomítják az összképet.

A kerek, ovális arcon ezzel szemben pont a szögletes hajlatokat tartalmazó napszemüvegek állnak jól, melyek valamelyest megtörik a kerek arc folytonosságát és kiemelik az előnyösebb részeket.

Ami még fontos a kiválasztásnál arcformától függetlenül, az a méret. Ügyelj rá, hogy a napszemüveg tényleg kellőképp fedje a szemeket és a szem körüli érzékeny részeket. Feküdjön kényelmesen az arcodon és ne zavarjon például vezetés közben sem.

Napszemüveg ár eOptika

Az eOptikában mindig arra törekszünk, hogy a napszemüveg ár és érték aránya kedvező legyen. Az alacsonyabb árak pedig nem mennek a minőség rovására, éppen ellenkezőleg. Kínálatunkban 100%-ban eredeti, márkás napszemüvegeket találsz, csak éppen igen kedvező árakon.

Szemezgess bátran az online kínálatból, ha pedig személyes próbára és tanácsadásra vágysz, nézz be belvárosi optika szaküzletünkbe!

MEGNÉZEM A NAPSZEMÜVEG KÍNÁLATOT

Várunk szeretettel optikánkban is!

1066 Budapest, Teréz krt. 50.

+36 30 222 22 75