eOptika Blog
2022.01.24 15:06

Napszemüvegek, amik nem mennek ki a divatból, 1. rész

Napszemüvegek, amik nem mennek ki a divatból, 1. rész

A divat egy állandóan változó dolog!

A divat egy állandóan változó dolog, amit sok minden befolyásol: az évszám, amit írunk, az évszak, az időjárás, és főleg a legnagyobb divatházak tervezői. Ez persze így van rendjén, hiszen egy komplett iparág épült fel a trendek köré, és sokan lettek a divat szerelmesei.

Ők azok, akik figyelik a divat folytonos alakulását és bizony szezonról szezonra beszerzik a legtrendibb darabokat, legyen szó ruhákról, cipőkről, táskákról vagy éppen napszemüvegekről. De még a divat legelkötelezettebb hívei is tudják, hogy van, ami nem változik: ezek azok a klasszikusok, amikre egyszerűen nincs hatással, hogy éppen mit vonultatnak fel a divatházak a kifutóikon, mert mindig népszerűek lesznek.

Nincs ez másképp a napszemüvegek tekintetében sem, ezért most összegyűjtöttünk néhány olyan modellt, amik már 10-20-30 évvel ezelőtt is slágernek számítottak, és ugyanígy a legfelkapottabb darabok közé tartoznak 2022-ben is.

Ray-Ban Aviator

Ray-Ban Aviator

Nem is kezdhetnénk mással a felsorolást, mint a Ray-Ban nagybetűs klasszikusával, az Aviatorral. Az Aviator, vagy pilóta napszemüvegek története messzire nyúlik vissza. 1936-ban a Bausch & Lomb optikai cég egy felkérés nyomán fejlesztette ki a Ray-Ban Aviator napszemüveget, az amerikai hadsereg pilótái számára.

A különleges, csepp alakú tervezés aztán oly módon beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hogy az eredeti márkától függetlenül is szélsebesen terjedni kezdett. Számtalan sztár tette le a voksát az ilyen fazonú napszemüvegek mellett, így szinte elkerülhetetlen volt, hogy a dioptriás változatok keretei is megjelenjenek Aviator formában. A 70-es, 80-as évekre már vezette a trendeket ez a stílus, melyet 1987-ben Fashion Awards díjjal is kitüntettek.

Minden, amit tudni szerettél volna a Ray-Ban Aviator napszemüvegekről

Ray-Ban Wayfarer

Ray-Ban Wayfarer

Természetesen nem hagyhatjuk ki a listából a Ray-Ban másik telitalálatát, a Wayfarer-t sem. 1952-ben alkották meg a rövid úton ikonikussá vált modellt, mely szinte azonnal olyan Hollywood-i sztárok kedvencévé vált, mint Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Jack Nicholson vagy éppen James Dean.

Népszerűségét egyszerű, mégis nagyszerű fazonjának köszönheti, mert nem túl szögletes és nem is túl kerek kialakítása által a legtöbb arcformán jól mutat. Igazi unisex darab: az urak és a hölgyek egyaránt előnyben részesítik, ráadásul viselhetősége is sokoldalú. Egy Ray-Ban Wayfarer napszemüveg a hétköznapokban és bármilyen elegáns eseményen is bevethető.

Minden, amit tudni szerettél volna a Ray-Ban Wayfarer napszemüvegekről

Michael Kors Cortina

Oversized napszemüveg

A nagyméretű, enyhén cicás napszemüveg, mint például a Michael Kors Cortina, szintén egy olyan modellnek számít, ami nem fog egyhamar kimenni a divatból. Méretének köszönhetően jól elfedi a védeni kívánt területeket, ideértve a szemek körüli, érzékeny bőrt is, ezért a hölgyek különösen kedvelik.

Egy ilyen nagyobb kialakítású napszemüveg szuperül feldobja a basic outfiteket is, és egy fáradt reggelen is jótékonyan eltakar. A cicás vonalvezetés pedig izgalmassá, játékossá teszi a megjelenést, illetve alkalmassá varázsolja arra, hogy a különlegesebb alkalmakon is bátran viselhető legyen.

A fent említett darabok mindegyike megtalálható az eOptika kínálatában.

Kövess minket Facebook-on, Instagramon és YouTube-on, ahol további izgalmas tartalmakkal, akciókkal várunk!