eOptika Blog
2024.01.15 09:00

Női szemüveg - A legtrendibb fazonok 2024-ben

Női szemüveg - A legtrendibb fazonok 2024-ben

A szemüveg nem csak egy látásjavító eszköz, hanem egy divatos kiegészítő is, amely kifejezi a személyiségünket és stílusunkat. A női szemüveg kínálat nagy változatosságot nyújt, így könnyen megtalálhatjuk a hozzánk illő darabot.

De milyen fazonok lesznek a legnépszerűbbek 2024-ben? Nézzük meg, milyen trendeket érdemes figyelembe vennünk, ha női szemüveget szeretnénk vásárolni az új évben!

Női szemüveg

Női szemüveg

A női szemüveg kiválasztásánál fontos szempont a keret formája, színe, anyaga és mérete. Ezek befolyásolják, hogy mennyire harmonizál a szemüveg az arcformánkkal, bőrszínünkkel, hajszínünkkel és öltözékünkkel. A 2024-es évben a következő fazonok lesznek a legdivatosabbak:

  • Oversized: A nagyméretű keretek továbbra is hódítanak, hiszen kifejezőek, vagányak és kényelmesek. A színek közül a fekete, a barna, a bézs és a törtfehér lesznek a legtrendibbek. Az oversized keretek jól illenek a kerek-, a szív- és a hosszúkás arcformákhoz.
  • Pilóta: A pilóta szemüveg egy klasszikus, amely sosem megy ki a divatból. A 2024-es évben a pilóta keretek közül a vékonyabb, fémes változatok lesznek a slágerek, amelyek eleganciát és modernséget sugároznak. A pilóta szemüveg jól áll a szögletes-, a gyémánt- és a háromszög arcformáknak.
  • Cat-eye: A macskaszem szemüveg egy nőies és csábító fazon, amely kiemeli a szemeket és az arcvonásokat. A 2024-es évben az ilyen keretek közül a színes, mintás és díszes változatok lesznek a kedvencek, amelyek vidámságot és egyediséget visznek a megjelenésbe. A cat-eye szemüveg jól áll az ovális, a kerek és a szívalakú arcformáknak.

Női szemüvegkeret

A női szemüvegkeret kiválasztásánál fontos szempont az anyag, amely meghatározza a szemüveg súlyát, kényelmességét, tartósságát és árát. A szemüvegkeret női kollekciói a 2024-es évben a következő anyagokkal hódítanak:

  • Műanyag: A műanyag keretek a legolcsóbbak és a legváltozatosabbak, hiszen bármilyen színben, formában és mintában elérhetők. Ezek a keretek könnyűek, de nem túl strapabíróak, így óvatosan kell bánni velük.
  • Fém: A fémes keretek a legdrágábbak és a legelegánsabbak, hiszen fényesek, vékonyak és filigránok. Leggyakrabban arany, ezüst, réz és rózsaarany színekben pompáznak és tartósak, ám egyes darabok nehézkesek lehetnek, így nem mindenki számára kényelmesek.
  • Fa: A fa keretek a legkülönlegesebbek és a legtermészetesebbek, hiszen meleg, rusztikus és egyedi hatást keltenek. Ezek a keretek könnyűek, de érzékenyek, így körültekintően kell ápolni őket.

Férfi szemüveg

Férfi szemüveg

A férfi szemüveg kiválasztásánál is fontos szempont a keret formája, színe, anyaga és mérete. Ezek befolyásolják, hogy mennyire harmonizál a szemüveg az arcformánkkal, bőrszínünkkel, hajszínünkkel és öltözékünkkel. A 2024-es évben továbbra is trendi fazonok lesznek az olyan klasszikusok, mint a Wayfarer, a Clubmaster vagy az Aviator.

Női szemüveg ár

A női szemüveg ár függ a keret márkájától, formájától, anyagától és méretétől, valamint a lencse típusától. A női szemüveg ára általában 4000 és 100 000 forint között mozog, de akár ennél is többe kerülhet, ha prémium márkáról, különleges dizájnról vagy speciális lencséről van szó. A női szemüveg árát befolyásolhatja még az is, hogy hol vásároljuk meg a szemüveget: egy optikában, egy webshopban vagy egy másik forrásból.

Női szemüveg rendelés

A női szemüveg rendelésének legfontosabb lépése a látásvizsgálat, amely meghatározza a szükséges dioptriát, a cilindert, a tengelyt és a pupillatávolságot. A látásvizsgálatot elvégeztethetjük egy optikában vagy szemorvosnál. A vizsgálat után kiválaszthatjuk a keretet és a lencsét, amelyek megfelelnek az igényeinknek és az ízlésünknek. A választáskor érdemes figyelembe venni a fent említett trendeket, anyagokat és árakat, valamint a személyes preferenciáinkat.

A kiválasztás után nincs más dolgunk, mint megrendelni az új szemüveget. A női szemüveg rendelését többféleképpen is megtehetjük: személyesen egy optikai szaküzletben vagy egyszerű, online rendeléssel a webshopból.