eOptika Blog
2023.02.17 12:22

Pilóta szemüveg - A klasszikus

Pilóta szemüveg - A klasszikus

Kortalan stílus, ami férfiak és nők megjelenését egyaránt feldobja! De nézzük meg, hogy honnan is származik ez a stílus és kiknek áll igazán jól!

A pilóta, vagy más néven aviátor keretek sikere az elmúlt 80 évben szinte töretlen volt és kevés klasszikusabb keretet tudunk említeni - ha tudunk egyáltalán - ami minden korszakban megállja a helyét.Kortalan stílus, ami férfiak és nők megjelenését egyaránt feldobja! De nézzük meg, hogy honnan is származik ez a stílus és kiknek áll igazán jól!

Pilóta napszemüveg

Talán nem árulunk el nagy meglepetést azzal, hogy a pilóta szemüveg a viselőjéről és az általa betöltött funkcióról kapta a nevét. Illetve nem is egy viselőjéről, hanem egészen pontosan az amerikai hadseregbena második világháború alatt szolgáló vadászpilótákról.

Az elsőpilóta napszemüvegugyanis az amerikai hadügy megbízásából készült a vadászpilóták számára, megalkotói pedig a Ray-Ban tervezői voltak. A tervezés során fontos szempont volt, hogy a szemüveg a lehető legnagyobb védelmet nyújtsa repülés közben, ezért csepp alakú lencséketkifejezetten úgy tervezték, hogy csökkentsék a napfény tükröződését.

Nem kellett sokáig várni arra sem, hogy az utcákon is feltűnjön a fazon, hiszen mindenki a világháborúból hősként hazatért pilótákra szeretett volna hasonlítani, ők pedig az utcán is előszeretettel hordták a praktikus napszemüveget. Így aztán gyorsan népszerűvé vált a stílus és azóta sem tűnt el sem a hétköznapokból, sem a nagy divatházak kifutóiról.

Dioptriás pilóta szemüveg

Azoknak sincs oka aggodalomra, akiknek dioptriás szemüvegre van szüksége, hiszen a pilóta aviátor keretek természetesen nem csak divatosak, hanem látásjavító szemüvegként is remekül funkcionálnak.

Pilóta aviator szemüveg

Ha járt már korábban látásvizsgálaton, nincs is más dolga, mint az eOptika.hu oldalán kiválasztani az Önnek tetsző modellt és rendelésnél megadni a dioptria számát, a cilinder méretét és a két pupilla közötti távolságot. Amennyiben rendelkezik ezekkel az adatokkal, akár otthona kényelméből is kiválaszthatja a megfelelő dioptriás pilóta szemüveget.

Abban az esetben, ha még nem járt látásvizsgálaton, de úgy érzi, hogy eljött az idő és tenne szemei egészségéért, keresse fel a Budapest belvárosában található optikánkat (Budapest, Teréz körút 50., a Nyugati pályaudvar és Oktogon között). A szakképzett optikusok által végzett szemvizsgálat után azonnal tudni is fogja, hogy milyen szemüvegre van szüksége és akár személyesen is kiválaszthatja az Önnek megfelelő pilóta szemüveget.

Fekete pilóta szemüveg

A Tom Cruise által megszemélyesített Pete “Maverick” Mitchell óta tudjuk, hogy a vadászpilóták viselete az arany keretes, zöld lencsés pilóta szemüveg. Ez tökéletesen fedi is a valóságot, hiszen az első pilóta szemüvegek valóban zöld lencsével készültek. A divat azonban változik!

Ahogy a kifutókon változik az aktuális divat, úgy változnak a trendi hétköznapi viseletek is és bár az arany keretes, zöld lencsés férfi napszemüveg még mindig az eladási listák élén szerepel, a teljesen fekete pilóta szemüvegek is meghódították a piacot.

A szín könnyű kombinálhatósága miatt egy teljesen fekete pilóta szemüveg biztosan időtálló és örömmel viselt darabbá válik minden ruhatárban, hiszen ugyanúgy passzol egy elegáns ruhához, mint egy hétvégi túra sportos szettjéhez.

Férfi pilóta szemüveg

A pilóta szemüvegek eleinte a férfiak körében voltak népszerűek, hiszen eredetileg is a férfi vadászpilóták viselete volt, ezérta mai napig is sok férfi viseli előszeretettel ezt a fazont. Legyen szó akár fém, akár műanyag keretről, vékony vagy vastag keretről, színes lencséről az eOptika.hu választékában az urak is biztosan megtalálják a számukra leginkább tetsző darabot.

Férfi pilóta napszemüveg

Férfi pilóta szemüveg kínálatunkban olyan márkák találhatók, mint aRay-Ban, az Oakley, a Dolce&Gabbana vagy az Armaniés akár már 10 ezer forintért az Öné lehet egy ikonikus modell.

Női pilóta szemüveg

A férfiak után természetesen a hölgyek sem vacilláltak sokat és ők is elkezdték beépíteni a pilóta szemüveget a ruhatárukba. Manapság pedig már szinte elképzelhetetlen egy női ruhatár pilóta szemüveg nélkül.

Van azonban néhány arcforma, akiknek kifejezetten előnyös lehet a pilóta szemüveg viselete, ők pedig azovális, a négyszögletes, illetve a háromszög arcformávalrendelkező hölgyek. Akkor sem kell elkeserednie, ha bizonytalan saját arcformáját illetően, hiszen honlapunkon egy virtuális tükör segítségével fel is tudja “próbálni” a kiválasztott szemüveget.

Aviator pilóta szemüveg

Amennyire a '40-es években luxusnak tűnhetett egy-egy pilóta szemüveg beszerzése, manapság már akár néhány tízezer forintért Öné lehet egy minőségi, időtállónői napszemüveg. Az eOptika.hu-nál fontos, hogy mindenki megőrizhesse szeme egészségét, ezért legtöbb termékünk a gyártó által javasolt fogyasztói árhoz képest 30-80% kedvezménnyel érhető el.

Sőt, akár már néhány napon belül új szemüvegében tündökölhet, hiszen online rendelés esetén pár napon belül házhozszállítjuk a megvásárolt szemüveget, így akár otthona kényelméből élvezheti a vásárlás örömét!