eOptika Blog
2023.03.17 15:47

Polarizált napszemüveg - Miért jó?

Polarizált napszemüveg - Miért jó?

Érdemes elolvasnia a következő néhány bekezdést, amiben a polarizált lencse fontosságára hívjuk fel a figyelmet.

Polarizált napszemüveg - Miért jó?

Ahogy egyre melegszenek a napok és egyre több a napsütéses órák száma, úgy érzünk egyre nagyobb késztetést egy új napszemüveg beszerzésére. Védelemre azonban nem csak nyáron szorul a szemünk, hanem télen is, viszont amennyiben most készül napszemüveget vásárolni, érdemes elolvasnia a következő néhány bekezdést, amiben a polarizált lencse fontosságára hívjuk fel a figyelmet.

Polarizált napszemüveg

Polarizált napszemüveg női

Néha teljesen váratlanul ér minket a szikrázó napsütés, ami nagyon zavaró lehet akár vezetés, akár egy hosszabb séta közben is. Ilyenkor mindannyian hajlamosak vagyunk beszaladni egy ruhaüzletbe vagy drogériába és lekapni az első, instant védelmet nyújtó napszemüveget a polcról.

Ez azonban csupán ideiglenes védelmet ígér a szikrázó napsugarak ellen, de közel sem nyújt teljes védelmet azok káros hatásaival szemben. A hagyományos napszemüvegek sajnos nem képesek szűrni a fény tükrőződését és a ragyogást, a polarizált lencse viszont éppen erre nyújt megfelelő megoldást.

A polarizálás tulajdonképpen egy extra réteget jelent a napszemüvegen. Ez az extra réteg különböző kémiai anyagokból áll, aminek elegye csak a függőleges fényhasábokat engedi át a lencsén, tehát a tükröződő fényt nem.

Manapság már szinte az összes nagy világmárka kínálatában megtalálható polarizált napszemüveg, így a stílusról sem kell lemondani a szem védelme érdekében.

Polarizált napszemüveg férfi

Ahogy korábban írtuk, a polarizált lencse tehát szűri a különböző felületekről, vízről, hóról, földről visszaverődő fényt, így megvédi a szemet a szemfáradástól és a szélsőséges fényviszonyoktól is.

A kontrasztosabb képnek köszönhetően sokkal kellemesebb látásélményt biztosít a polarizált lencse, ami ideális lehet akár síelés, akár hosszú autóutak vagy kirándulások alkalmával. A sportolás és szabadidős tevékenységek mellett azoknak is javasolt a polarizált lencse, akiknek a szeme érzékenyebb, fáradékonyabb.

Egy napszemüveg nem csak stílusos kiegészítő kell hogy legyen a ruhatárban. A megfelelő napszemüveg kiválasztásánál az első számú szempont az ideális védelem, amit a számunkra tetsző fazon kiválasztása követhet. Szerencsére azonban egyikről sem kell lemondania, hiszen a legtöbb divatház választékában elérhetők a polarizált napszemüvegek.

Polarizált napszemüveg vezetéshez

Abban az esetben, ha Ön sok időt tölt a kormány mögött vagy érzékenyebb a szeme a különböző fényhatásokra, esetleg könnyen elfárad, mindenképpen javasoljuk egy polarizált napszemüveg beszerzését.

A polarizált lencse magasabb védelmet nyújt a káros fénysugarak ellen, illetve tisztább, kontrasztosabb képet is biztosít. A kevesebb zavaró tényezőnek köszönhetően szeme kevésbé fárad el hosszú utak alkalmával, illetve az útfelületről, ablakokról, tükrökről visszaverődő napsugarak miatt sem kell aggódnia.

A volán mögött használt polarizált napszemüvegek további előnye, hogy fókuszáltabb vezetést biztosítanak, mivel kisebb valószínűséggel vonja el a figyelmét tükröződés vagy a vakító fény.

Polaroid polarizált napszemüveg

Máig a legismertebb, polarizált napszemüvegeket gyártó vállalat a Polaroid, amelynek alapítója Edwin H. Land készítette az első polarizált lencsével rendelkező napszemüveget. A márka 1900-as évek elején kezdődő sikere a mai napig töretlen, ami nem csoda, hiszen kimagasló minőségben gyártanak nagyfokú védelmet nyújtó napszemüvegeket.

Polaroid napszemüveg

Termékeik ötvözik a minőséget az adott kornak megfelelő divattal, így mindenki találhat kedvére valót a Polaroid napszemüveg kínálatából. A márka kínálatában megtalálhatók klasszikus fazonok is, mint például a pilóta szemüvegek vagy kerek fazonok, de izgalmas, modern darabokból sincs hiány.

A kimagasló minőségnek köszönhetően a Polaroid szemüvegek a drágább kategóriában találhatók, az eOptika.hu kínálatában azonban a gyártó által javasolt fogyasztói árakhoz képest 30-80% kedvezménnyel vásárolhatja meg új napszemüvegét.