eOptika Blog
2023.04.03 12:15

Ray-Ban férfi napszemüveg 2023

Ray-Ban férfi napszemüveg 2023

Örökzöld kedvenc a Ray-Ban Aviator, a Wayfarer és a Clubmaster napszemüveg is. Mindhárom Ray-Ban szemüvegkeret tökéletes választás az év minden szakaszában.

Hamarosan itt a jóidő és ezzel hivatalosan is kezdetét veszi a napszemüveg szezon. Az adott szezon divatjához passzoló napszemüveg elengedhetetlen eleme mind a férfi, mind a női ruhatárnak. Vannak azonban olyan időtlen darabok, amikkel nem kell attól tartania, vajon divatosnak számít-e az adott szezonban. Ilyen márka a Ray-Ban is, aminek most bemutatjuk néhány időtlen fazonját, amikben 2023-ban is divatos lehet!

A Ray-Ban napszemüveg kedvencek

A Ray-Ban napszemüveg gyártó egy sokszínű márka, ami évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a szemüvegek piacán, hiszen számtalan, ma már klasszikusnak számító fazon, fűződik a nevükhöz.

A teljesség igénye nélkül örökzöld kedvenc a Ray-Ban Aviator, a Wayfarer és a Clubmaster napszemüveg is. Mindhárom Ray-Ban szemüvegkeret tökéletes választás az év minden szakaszában, így a döntést csak az egyéni stílus és az arcforma befolyásolhatja.

A következő néhány bekezdésben adunk pár tippet azzal kapcsolatban, hogy kiknek is állnak jól a fent felsorolt napszemüvegek és hogy milyen stílushoz passzolnak igazán!

Ray-Ban Aviator

Kezdjük is a minden bizonnyal legklasszikusabb Ray-Ban-nel, a Ray-Ban Aviator napszemüveg fazonnal. Ez az a fazon, amit senkinek nem kell bemutatni, hiszen közel 80 éve jelen van a mindennapjainkban.

Ray-Ban Aviator

Ez a Ray-Ban napszemüveg az amerikai hadsereg megbízásából készült a II. világháborúban harcoló vadászpilóták számára, akiknek fontos volt, hogy megbízható védelmet nyújtson a napszemüveg erős fényviszonyok között is. Ezért a könnycsepp formájú lencse, hiszen ez biztosítja a szem teljes védelmét és meggátolja a napsugarak szembe jutását.

Bármennyire is szeretnénk mindannyian, hogy jól álljon az arcformánkhoz az Aviator fazon, sajnos nem mindenkihez passzol ez a stílus. Leginkább az ovális, a szögletes és a szív formájú arcokhoz illik a pilóta szemüveg, de ha abból indulunk ki, hogy nagyjából hat arcformát különböztetünk meg, ez nem is rossz arány!

Ray-Ban Wayfarer

Nem csak hollywoodi sztároknak és rock zenészeknek! A Ray-Ban Wayfarer napszemüveg sorban a második korszakalkotó fazonja a márkának. A Wayfarer megjelenéséig a napszemüvegek csupán funkcionális kiegészítők voltak, amiknek egyetlen szerepe a szem védelme volt. A Wayfarer megjelenésével ez azonban megváltozott.

Ray-Ban Wayfarer

A Wayfarer volt az első olyan szemüveg, ami divatkiegészítőként jelent meg a piacon és olyan sztárok viselték, mint James Dean, Bob Dylan vagy a Beatles, később pedig a Nagy-Britanniában kialakuló punk mozgalom képviselőinek alapdarabja lett.

Manapság pedig már nem csak a kifutókon és a színpadokon hordják előszeretettel ezt a fazont, hanem a hétköznapi viseletbe is sokan beillesztették. Nem véletlen, hiszen a Wayfarer remek választás elegáns és hétköznapi öltözködés esetén is és leginkább a kör alakú, illetve ovális arcformához passzol.

Ray-Ban Clubmaster

Meg is érkeztünk a következő Ray-Ban klasszikushoz, ami nem más, mint a Ray-Ban Clubmaster napszemüveg. Ennek a keretnek a népszerűsége nem nyúlik vissza olyan régre, mint az előző két kereté, de ez cseppet sem von le mai értékéből.

Ray-Ban Clubmaster

A keretet először az '50-es években készítette el a Ray-Ban, majd a '80-as években újra alkotta. Mai népszerűségében pedig nagy szerepet játszik, hogy Bruce Willis ezt a szemüveget viselte egy '80-as években forgatott sorozatban, ami után Amerika szinte megvadult ezért a fazonért. Olyannyira, hogy a Wayfarer és az Aviator után az évtized harmadik legtöbbet eladott szemüvege lett.

Csakúgy, mint az előző két fazonnal, a Clubmaster-rel sem lőhet mellé, hiszen egy klasszikus, időtálló fazon, ami tökéletesen passzol a hosszúkás, a négyzetes és a kör alakú arcformákhoz is.

Ray-Ban férfi napszemüveg ár

A Ray ban férfi szemüvegek magas minőségben, időtálló daraboknak készülnek, ehhez mérten nem számítanak olcsó szemüvegeknek a piacon. Tudjuk, hogy a minőségnek ára van, de nem akkor, ha az eOptika.hu-n keresztül szerzi be a vágyott Ray-Ban-t!

Egy Ray ban férfi napszemüveg örökre szól és ezt az eOptika.hu is tudja! Az eOptika.hu webshopján keresztül vásárolt darabok a gyártó által javasolt fogyasztói árakhoz képest akár 30-80% kedvezménnyel vásárolhatóak meg, ami azt jelenti, hogy egy divatos Ray-Ban Wayfarer vagy Aviator már akár 30 ezer forinttól is az öné lehet.