eOptika Blog
2023.03.30 09:28

Ray-Ban női napszemüveg 2023

Ray-Ban női napszemüveg 2023

Nézzük is meg együtt, hogy mik a 2023-as év kedvenc Ray-Ban női napszemüvegei! A Ray-Ban napszemüveg tökéletes választás a hétköznapokon vagy nyaralás alatt.

Többször szerepelt már blogunkban a Ray-Ban márka és a különböző, ikonikus napszemüvegeik. Nem véletlen, hiszen egy igazi szemüveg rajongó repertoárjába kötelező darab egy Ray-Ban, de ha valaki csak a mozgalmas hétköznapokra vagy a tengerparti nyaralásra keres napszemüveget, annak is tökéletes választás bármelyik modell. Nézzük is meg együtt, hogy mik a 2023-as év kedvenc női napszemüvegei!

Ray-Ban napszemüveg fazonok

A Ray-Ban több évtizede a szemüveg piac meghatározó szereplője, hiszen számos olyan, időtálló modellt készítettek az évek során, aminek viselete épp annyira trendi volt az 1940-es évek Amerikájában, mint a 2020-as évek Budapestjén.

Ikonikus filmek, film- és rocksztárok és az amerikai hadsereg katonái tették népszerűvé a Ray-Ban által tervezett napszemüvegeket, amik túlzás nélkül alapjaiban változtatták meg a divatvilágot. Az aktuális divatirányzatoktól függetlenül is választhat néhány olyan Ray-Ban fazon közül, amivel biztosan divatos lesz. Mi három napszemüveg stílus mellett tesszük le a voksunkat, ezek pedig a Ray-Ban Aviator, Wayfarer és Erika.

Ray-Ban Aviator

Kezdjük is a legismertebb fazonnal! A Ray-Ban Aviator talán a márka legnépszerűbb fazonja, amit már messziről kiszúrunk bárkin, akár az utcán, a tömegközlekedésen vagy egy fesztivál tömött koncertjén is!

Ez a fazon hozta meg az ismertséget a Ray-Ban márkának, hiszen az amerikai hadsereg megrendelésére készítették a második világháborúban harcoló pilótáknak (innen ered a név is, az aviátor jelentése pilóta), akik a harcból hazatérve a hétköznapokban is örömmel hordták a praktikus szemüveget. A hős katonákra pedig sokan szerettek volna hasonlítani, így az emberek háborús tapasztalat híján a szemüvegükkel igyekeztek a pilótákat követni.

Az Aviator szemüveg népszerűsége tehát egészen az 1940-es évekig nyúlik vissza, ami jól mutatja, hogy bármennyit is változzon a divat, egy Aviatorral biztosan nem lőhet mellé az idei évben sem.

Ray-Ban Wayfarer

Hasonlóan klasszikus fazon a Ray-Ban Wayfarer is, mint az Aviator és hasonlóan jól is illeszkedik az aktuális trendekhez bármely időszakban. A Wayfarer a márka második nagy durranása volt, ami szinte teljesen átformálta a napszemüvegekhez fűződő viszonyunkat.

Ray-Ban Wayfarer

A Wayfarer megjelenéséig a napszemüvegeknek egy funkciójuk volt: a szem védelme. A Wayfarer azonban egy új stílust teremtett, amit előszeretettel kezdtek hordani Hollywood és a zenei világ nagyágyúi. Az új, izgalmas formatervezésnek - és persze a celebeknek - köszönhetően a fazon egyik pillanatról a másikra az egyik legnépszerűbb napszemüveg fazonná vált.

A Ray-Ban Wayfarer az 1960-as évek óta meghatározó szerepet tölt be a napszemüvegek piacán, mint állandó és kultikus szereplő. Nincs ez másképp 2023-ban sem, amikor az uralkodó eklektikus stílusnak köszönhetően egy Wayfarer ízlésesen kombinálható akár sportos, akár elegáns viselettel is.

Ray-Ban Erika

Első olvasásra talán úgy tűnhet, hogy a Ray-Ban napszemüveg fazonjai egytől egyig különleges darabok, de sajnos mi sem tudunk másról írni, ha ez az igazság! A Ray-Ban Erika ismét egy olyan napszemüveg, ami messziről kitűnik a tömegből.

Ray-Ban Erika

Ez a női nevet viselő fazon egy igazi klasszikus, retro darab, aminek lencséje az átlagosnál egy kicsit nagyobb, oversized-nak mondható, így maximális védelmet nyújt a káros napsugarakkal szemben.

A Ray-Ban Erika egy igazán kecses, elegáns fazon, ami a vékony, de remek minőségű anyagból készült száraknak köszönhetően remekül passzol a legtöbb arcformához. Az örökzöld fazonnak köszönhetően pedig ideálisan beilleszthető a legtöbb ruhatárba.

Ray Ban női napszemüveg ár

A kimagasló minőségnek köszönhetően egy Ray-Ban szemüvegkeret nem tartozik az igazán pénztárcabarát keretek közé, viszont az eOptika.hu-nak hála jóval a piaci ár alatt beszerezhet egy tartós darabot.

Amennyiben tisztában van azzal, hogy melyik fazonban szeretne idén tündökölni, csupán néhány kattintással meg is teheti ezt a webáruházunkon keresztül, ahol a gyártók által javasolt fogyasztói árhoz képest akár 30-80% kedvezménnyel vásárolhatja meg új napszemüvegét.

Akciónkban a ray ban női napszemüveg stílusok nagy számban elérhetők, ha pedig bizonytalan a tökéletes darabot illetően, keresse fel budapesti szaküzletünket (Budapest, Teréz körút 50.), ahol szakembereink segítenek a választásban.