eOptika Blog
2024.02.16 10:00

Ray-Ban szemüvegkeret - Ami soha nem megy ki a divatból

Ray-Ban szemüvegkeret - Ami soha nem megy ki a divatból

A Ray-Ban szemüvegkeretek a világ egyik legismertebb és legkedveltebb optikai márkájának termékei. A Ray-Ban szemüvegek a fiatalosság jegyében készültek, mindkét nem igényeinek figyelembevételével. Ikonikus modelljeik hatalmas népszerűségnek örvendenek napjainkban is.

De miért olyan különlegesek? Mi a titkuk, hogy soha nem mennek ki a divatból? Ebben a cikkben bemutatjuk a Ray-Ban szemüvegkeretek történetét, jellemzőit, előnyeit és tippeket adunk, hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet.

Ray-Ban szemüvegkeret

A Ray-Ban története a harmincas években kezdődött, amikor a Bausch + Lomb optikai vállalat megbízást kapott az amerikai légierőtől, hogy fejlesszen ki egy olyan napszemüveget, amely megvédi a pilóták szemét a napfénytől és a magasságtól. Így született meg az első Ray-Ban napszemüveg, a Ray-Ban Aviator, amelynek zöld lencséje csökkentette a fényvisszaverődést és javította a kontrasztot. Az Aviator szemüvegkeret hamarosan a polgári divat részévé is vált, és számos híresség viselte, mint például Tom Cruise, Brad Pitt vagy Leonardo DiCaprio.

Egy másik legendás Ray-Ban szemüvegkeret a Ray-Ban Wayfarer, amely 1952-ben jelent meg. Ez volt az első műanyag keretes napszemüveg, amelynek letisztult és elegáns formája új irányt mutatott a divatban. A Ray-Ban Wayfarer szintén nagy népszerűségre tett szert a hollywoodi sztárok körében - olyan hírességek választották maguknak, mint Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Jack Nicholson vagy James Dean.

A Ray-Ban szemüvegkeretek további ikonikus darabjai közé tartozik a Ray-Ban Clubmaster, amely az 1940-es évek végén megjelent Browline keretek stílusát gondolta újra némi lazasággal, rendhagyó formatervvel és egy igazán jellegzetes lencse formával. A Ray-Ban Clubmaster a nyolcvanas években vált ismertté, amikor Malcolm X, a híres polgárjogi aktivista viselte, és azóta is a kifinomultság és az intellektualitás szimbólumának számít.

Ray-Ban szemüvegkeret női

A Ray-Ban szemüvegkeret női kollekciói között is megtaláljuk az olyan ikonikus modelleket, mint az Aviator, a Wayfarer vagy a Clubmaster, valamint számos más, kifejezetten a hölgyek számára tervezett szemüvegkeret is.

Ray-Ban szemüvegkeret női

A Ray-Ban szemüvegkeret női választékában olyan népszerű modellek szerepelnek, mint

  • a Ray-Ban Erika,
  • a Ray-Ban Round Metal,
  • a Ray-Ban Jackie Ohh,
  • vagy a Ray-Ban Blaze.

A női Ray-Ban szemüvegkeretek között találhatunk kerek, ovális, négyzetes, háromszögletű vagy pillangó alakú formákat is, amelyek különböző színekben és mintákban kaphatóak. A Ray-Ban szemüvegkeret női kollekciói tehát széles skálán mozognak, így minden nő megtalálhatja a saját stílusának és arcformájának megfelelő darabokat.

Ray-Ban szemüvegkeret férfi

A Ray-Ban szemüvegkeret férfi kollekcióiban szintén megtalálhatóak a már említett ikonikus modellek. Azonban az Aviator, a Wayfarer és a Clubmaster mellett számos más, kifejezetten az urak számára tervezett szemüvegkeretet is találunk.

Ray-Ban szemüvegkeret férfi

A Ray-Ban szemüvegkeretek férfi választékában szerepelnek például

  • a Ray-Ban Justin,
  • a Ray-Ban The Timeless,
  • a Ray-Ban Caravan
  • és a Ray-Ban New Caravan.

A Ray-Ban szemüvegkeret férfi kollekcióiban egyaránt vannak kerek, ovális, négyzetes, hatszögletű vagy pilóta stílusú darabok, amelyek - a Ray-Ban szemüvegkeret női változataihoz hasonlóan - különböző színekben és mintákban kaphatóak. A Ray-Ban szemüvegkeret férfi modelljei tehát szintén széles skálán mozognak, aminek köszönhetően minden férfi megtalálhatja a saját stílusának és arcformájának megfelelőt.

Ray-Ban szemüvegkeret ár

A Ray-Ban szemüvegkeret ár nagyban függ a modelltől, és attól, hogy milyen lencsével kérjük a szemüveget. De a keret anyaga és az optikai szaküzlet vagy online áruház aktuális ajánlatai is befolyásolhatják az árat.

Mivel a világ egyik leghíresebb szemüvegmárkájáról van szó, a Ray-Ban szemüvegkeret ár nem a legolcsóbbak közé tartozik, azonban cserébe magas minőséget és kortalan stílust kapunk.

Ray-Ban szemüvegkeret rendelés

Ha megtetszett valamelyik Ray-Ban szemüvegkeret, és szeretnéd megrendelni, akkor kattints az eOptika webshopjára! Az eoptika.hu Magyarország legnagyobb online optikai áruháza, ahol több mint 100 000 szemüvegkeret, napszemüveg és kontaktlencse közül választhatsz.

Online áruházunkban Ray-Ban szemüvegkeret típusok óriási kínálatát találod. Az eoptika.hu-n a Ray-Ban szemüvegkeret rendelés gyerekjáték! Új szemüvegedet akár dioptriás, akár dioptria nélküli lencsével is kérheted, ami akár 2 év garanciával lehet a tiéd!