eOptika Blog
2023.05.11 07:55

Szemcsepp kontaktlencséhez

Szemcsepp kontaktlencséhez

Lencsés vagy? Ezért legyen nálad mindig szemcsepp kontaktlencséhez! A szemcsepp kontaktlencse mellé egy igazi must have kellék a komfortos mindennapok érdekében.

A rutinos kontaktlencsések keze ügyében, táskájában mindig van egy jó minőségű szemcsepp. Tehát ez az írás nem is nekik szól, hanem azoknak, akik kezdő lencsések, vagy csak ezután terveznek azzá válni. Mert mi is kell a „kontaktlencsés életformához”? Először is - kontaktlencse. Aztán persze ápoló, tisztító folyadék és tok. A lista ilyen rövid - gondolnánk joggal, de azért van még valami, ami még komfortosabbá, szerethetőbbé teszi a lencseviselést, ez pedig a szemcsepp. Igen ám, de ezerfélét találunk belőlük: szemcsepp allergiára, szemcsepp gyulladásra, szemcsepp kontaktlencséhez. Nos, ez utóbbi a lényeges jelen cikkünk szempontjából, így ezt a témát járjuk most kicsit körbe.

MEGNÉZEM A SZEMCSEPP KÍNÁLATOT

Száraz szem

A szem egyik tulajdonsága, hogy képes kiszáradni, ez pedig diszkomfort érzéshez vezet. Okozhatja ezt a sok monitorhasználat, az időjárási körülmények, és igen, akár a kontaktlencse is. A mai modern lencsék már komoly légáteresztő és nedvességmegkötő képességgel bírnak, de azért sosem árt egy kis utánpótlás a száraz szem érzésének elkerülése és a maximális komfortérzet biztosítása érdekében.

Szemcsepp száraz szemre

Műkönny

A szemcsepp éppen úgy viselkedik, mint a könny (ezért is hívják másik nevén műkönnynek): nedvesíti a szemgolyó felületét és friss érzést biztosít. A száraz szem egy kellemetlen érzés, így, ha valaki ezzel küzd (kontaktlencsétől függetlenül is), érdemes kezelnie, mert olyan tüneteket lehet vele csökkenteni, elkerülni, mint a szúró, égő érzés, a fejfájás, homályos látás, szédülés. A szemcsepp száraz szemre viszont valódi és gyors megkönnyebbülést okoz, már egy-egy apró cseppentéssel.

SZEMCSEPPET SZERETNÉK

Szemcsepp kontaktlencse mellé

Na de lényeges kérdés: bármilyen szemcsepp alkalmazható szemcsepp mellé? Nos, a válasz kétirányú: egyrészt kontaktlencsésként is használhatsz bármilyen szemcseppet, akkor, ha nincs bent a szemedben a lencse!

Szemcsepp kontaktlencse

Ha viszont bent van, akkor csak olyan készítményt válassz, amely alkalmas arra, hogy a kontaktlencsével kapcsolatba lépjen. Ezek biztonsággal használhatók, közvetlenül a lencsékre cseppentve és gyorsan felfrissítik a száraz, fáradt szemeket. A szemcsepp kontaktlencse mellé egy igazi must have kellék a komfortos mindennapok érdekében.

Szemcsepp vény nélkül

Szemcsepp vény nélkül is kapható, például online rendeléssel. Az eOptika.hu kínálatában számos jó minőségű szemcseppet találsz, melyeket biztonsággal alkalmazhatsz kontaktlencse viselés közben is: lubrikáló szemcsepp, szemcsepp hialuronsavval, a választék valóban bőséges - az árak viszont kedvezőek! A szemcsepp ár kulcskérdés egy olyan termék esetében, melyet rendszeresen használsz - éppen ezért is érdemes szétnézned a kínálatunkban. Ha pedig bizonytalan vagy a választást illetően, várunk belvárosi optika szaküzletünkben, ahol kollégáink szívesen segítenek megtalálni a számodra tökéletes szemcseppet!

VÉGIGBÖNGÉSZEM A SZEMCSEPPEKET

Várunk szeretettel optikánkban is!

1066 Budapest, Teréz krt. 50.

+36 30 222 22 75