eOptika Blog
2023.12.11 09:00

Szemüveg - Fejezd ki önmagad!

Szemüveg - Fejezd ki önmagad!

A szemüveg nem csak egy látásjavító eszköz, hanem egy stílusos kiegészítő is, amely segít kifejezni a személyiségünket. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen szemüvegek közül választhatsz, ha új, friss megjelenésre vágysz!

A szemüveg nem csak egy látásjavító eszköz, hanem egy stílusos kiegészítő is, amely segít kifejezni a személyiségünket. Azonban a megfelelő darab kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen sok tényezőt kell figyelembe vennünk: az arcformánk, a bőr- és hajszínünk, az aktuális divatirányzatok mind fontos szempontok és az is lényeges, hogy komfortosan érezzük magunkat a szemüveg viselése közben.

Női szemüveg

A női szemüveg modellek között rengeteg változatos forma, szín és anyag található, így te is biztosan megtalálod a stílusodhoz illő darabokat. A női szemüvegek általában filigránabbak, kisebbek és kevésbé feltűnőek, mint a férfiaké, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnének merészek és kreatívak.

Női szemüveg

Ha szereted a színeket, akkor választhatsz egy élénk árnyalatú szemüveget, ami feldobja az arcodat. Ha viszont inkább a klasszikus elegancia híve vagy, akkor válassz egy fekete, barna vagy bézs szemüveget, ami jól illik bármilyen öltözékedhez.

Férfi szemüveg

A férfi szemüveg kínálatban is hatalmas a választék, azonban ezek a modellek általában erősebbek, nagyobbak és markánsabbak, mint a női szemüvegek. A férfiaknak szánt darabok általában semlegesebb színekben kaphatók, pl. fekete, szürke, kék, zöld vagy barna árnyalatokban, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnének stílusosak és modernek.

Férfi szemüveg

Ha szereted a letisztult, egyszerű vonalakat, akkor egy vékony, fémkeretes szemüveg remek választás lesz a számodra. Ha pedig a sportosabb, fiatalosabb megjelenést részesíted előnyben, akkor válassz egy vastag, műanyag keretes szemüveget, ami strapabíró és kényelmes.

Szemüvegkeret

A szemüvegkeret az, ami meghatározza a szemüveg stílusát, formáját és színét. Éppen ezért fontos, hogy olyan keretet válassz, ami illik az arcodhoz, a szemeidhez és a hajadhoz. A szemüvegkeret anyaga is befolyásolja a szemüveg megjelenését és ez gondoskodik arról is, hogy kényelmes viselet legyen számodra.

A leggyakrabban használt anyagok a fém, a műanyag és a fa. A fémkeretek általában vékonyak, könnyűek és rugalmasak, de hidegek és egyes esetekben allergiás reakciót válthatnak ki. A műanyag keretek többnyire vastagok, színesek és formabarátabbak, de nehezebbek és törékenyebbek. A fából készült keretek természetes, mégis egyedi megjelenést kölcsönöznek, miközben környezetbarátak, azonban drágábbak és kevésbé strapabíróak.

Szemüveg ár

A szemüveg ár nagyban függ a szemüvegkeret és a lencse minőségétől, a márkától, a dizájntól és az olyan különleges tulajdonságoktól, mint például a fényre sötétedő, a polarizált, a tükröződésmentes vagy az UV-szűrős lencse.

Egy új szemüveg ára általában 10 000 és 100 000 forint között mozog, de akár ennél is többe kerülhet, ha prémium kategóriás szemüveget választunk. A szemüveg árát befolyásolhatja az is, hogy hol vásároljuk meg a terméket. Ha online rendeled meg a szemüveget, akkor általában olcsóbban juthatsz hozzá, mintha optikában vennéd meg.

Szemüveg rendelés

Az online szemüvegrendelés számtalan előnnyel jár. Ha te is online szeretnéd megrendelni legújabb szemüvegedet, akkor érdemes figyelni néhány dologra!

  • Szükséged lesz egy friss szemvizsgálati eredményre, amely tartalmazza a szemüvegreceptet, a pupilla távolságot és a szemüvegkeret méretét.
  • Második lépésként ki kell választanod a kívánt szemüvegkeretet és lencsét.
  • Ezt követően ellenőrizd le a rendelést, hogy minden adat helyes-e, és olvasd el a vásárlási feltételeket, a szállítási és fizetési módokat, a garanciát és a visszaküldési lehetőséget.
  • Végül nem marad más, mint türelmesen várni, amíg megérkezik az új szemüveged!

Fontos, hogy a kézbesítést követően ellenőrizd le, hogy a szemüveg minden szempontból megfelel-e az elvárásaidnak. Ha bármi hibát, eltérést vagy kényelmetlenséget tapasztalnál, vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal, és jelezd feléjük a problémát!