eOptika Blog
2022.10.27 15:43

Szemüvegkeret - milyet válasszak?

Szemüvegkeret - milyet válasszak?

A megfelelő lencsék mellett az is fontos, hogy jól érezzük magunkat a választott szemüvegben és a stílusunkhoz is passzoljon.

Üzletünkben gyakran találkozunk a kérdéssel: milyen szemüveget válasszak? Milyen stílusú szemüveg áll jól nekem? Ha valaki szemüvegessé válik, az gyakran folyamatos hordást jelent napközben, ezért a megfelelő lencsék mellett az is fontos, hogy jól érezzük magunkat a választott szemüvegben és a stílusunkhoz is passzoljon.

Szemüvegkeret

Női szemüvegkeret

Ugyan szemüveget talán nem egy életre, de gyakran évtizedekre választunk. Persze vannak szemüveg-rajongók, akik szekrényében 3-4-5 dizájner darab is lapul, azért a többség jellemzően egy szemüveget hord a hétköznapokon. A megfelelő szemüvegkeret kiválasztása időigényes dolog, hiszen nagyon sok mindennek kell megfelelnie.

A női szemüveg, csakúgy, mint a férfi és a gyerek szemüveg fontos, hogy passzoljon az arcformához, a frizurához, a stílushoz és a legfontosabb, hogy komfortosan érezze benne magát a viselője. A klasszikus fazonokon túl valójában csak a képzelet szabhat határt a kereteknek, hiszen az örökzöld fekete keretektől kezdve a szivárvány minden színében pompázó keretekig válogathatunk.

Az utóbbi néhány évtizedben a szemüveg egészségjavító funkcióján túl az önkifejezés eszközévé is vált. Nem véletlenül, hiszen szó szerint és átvitt értelemben is szem előtt van, a mindennapi találkozásaink során elkerülhetetlen, hogy az emberek szemkontaktust vegyenek fel egymással. Fontos tehát, hogy ne csak a funkcióra, de az esztétikumra is figyeljünk szemüveg választásnál.

Férfi szemüvegkeret

A szemüvegkeret természetesen nem csak a hölgyeket, de az urakat is öltözteti, ezért a férfiaknak is érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a szemüvegkeret kiválasztására. Az, hogy milyen szemüveget választunk, meghatározza a szemüveghez fűződő viszonyunkat, ezért a megfelelő férfi szemüveg megtalálása nagyon fontos.

A szemüvegkeret kiválasztásánál a stílus mellett elengedhetetlen tényező a kényelem is. Ne legyen túl vastag, túl nehéz, túl könnyű, túl széles vagy túl szűk. Ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes szemüvegkeretet, érdemes tisztában lenni az arcformánkkal, hiszen ez az, ami a leginkább meghatározza a szemüveg stílusát. Mivel mindenki arcformája más, ezért a rendelés véglegesítése előtt érdemes egy tükör segítségével megállapítani, hogy vajon szögletes, ovális, kerek, rombusz vagy szív formájú arcunk van-e és ennek megfelelően böngészni az eOptika.hu kínálatában.

Szemüvegkeret - melyik a legnépszerűbb?

Ahogy a ruhák terén, úgy természetesen a kiegészítők terén is folyamatosan változik a divat. Minden korszaknak megvan a maga jellegzetes hajviselete, jellegzetes öltözködési szokásai és klasszikus cipői. A szemüvegkeretek között böngészve is határozottan elkülöníthetők korszakok, bár az utóbbi években egyre jellemzőbb a sokszínűség és a stílusok összemosódása ezen a téren is.

Fekete szemüvegkeret

Az egyik örök darab a fekete szemüvegkeret, amivel biztos nem lövünk mellé. A fekete szemüvegkeret minden korosztálynak stílusos viselet. Különböző formákban és vastagságban megtalálható a kínálatunkban, hogy biztosan mindenki megtalálja a stílusához és pénztárcájához legjobban passzoló darabot.

A klasszikus fekete keretek mellett az '50-es évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a Cat Eye keretek is. A Cat Eye szemüvegkeret egyszerre nagyon sikkes és játékos is felfelé ívelt, halánték irányába elvékonyodó formája miatt. Leginkább a kerek és a szív alakú archoz illik.

A pilóta szemüvegkeret, vagy más néven aviátor szemüveg az elmúlt évek megkerülhetetlen darabja, ami a feledés homályából tért vissza néhány éve. Az elnevezés nem véletlen, hiszen az első klasszikus darab a Ray Ban modellje volt, amit a második világháború amerikai vadászpilótáinak készítettek. A könnyű kerettel és cseppformájú lencsével rendelkező szemüveg gyorsan népszerűvé vált, hiszen stílusos és praktikus darab is egyben.

Az előző két keret mellett van még egy örök darab, ami úgy tűnik, hogy nem megy ki a divatból, ez pedig a szögletes szemüvegkeret. A szögletes keretek megnyújták az arcot, ezért a kerek és az ovális arcformájúaknak is ideális darab lehet.

Szemüvegkeret online rendeléssel

Manapság már annyi mindent rendelünk online, miért ne rendelnénk szemüveget is? Az eOptika.hu kínálatában több ezer keret közül választhatunk és ehhez csupán néhány adatra van szükség.

Abban az esetben, ha Ön már gyakorlott szemüveg viselő, biztosan tisztában van a következő adatokkal. Szüksége lesz a dioptria számára, amennyiben szükséges, úgy a cilinder mértékére is, valamint a két pupilla közötti távolságra. Ha ezek az adatok megvannak, nincs is más hátra, mint átböngészni az eOptika.hu online kínálatát, kiválasztani a megfelelő szemüveget, amit néhány napon belül házhoz is szállítunk.

Amennyiben Ön még sosem járt látásvizsgálaton, viszont úgy tapasztalja, hogy szüksége lenne egy látásjavító szemüvegre, mindenképpen keresse fel optikánkat személyesen, ahol az elvégzett látásvizsgálat után kiválaszthatja a legjobban tetsző szemüveget.

Akciós szemüvegkeret

Az eOptika.hu oldalán keresztül egyszerűen és gyorsan vásárolhat új szemüveget a bolti árnál akár 30-80%-kal olcsóbban. A webshopban több ezer keret közül válogathat, az olcsóbb kategóriás szemüvegektől kezdve a dizájner darabokig. A keret és a lencse kiválasztása után pedig lehetőségeinkhez mérten néhány napon belül házhoz is szállítjuk a kiszemelt darabot.