eOptika Blog
2023.09.29 09:00

Szemvizsgálat - Hogyan zajlik?

Szemvizsgálat - Hogyan zajlik?

A rendszeres szemvizsgálat rendkívül fontos a látásunk egészségének megóvásához. De vajon tudja, hogy milyen más esetekben van szükség a vizsgálatra? És azzal tisztában van, hogy mi a különbség szemvizsgálat és látásvizsgálat között?

Cikkünkben választ adunk ezekre a kérdésekre és teszünk egy rövid kitekintést a látásvizsgálat típusokra és a látásvizsgálat árak alakulására is.

Szemvizsgálat látásvizsgálat, mi a különbség?

A szemvizsgálat és a látásvizsgálat tulajdonképpen egyazon folyamat részei, amely során szakképzett optometrista kollégánk különböző modern eszközök segítségével megvizsgálja a páciens szemeinek állapotát és feltérképezi látásának minőségét.

Látás hónapja szemüveg

A szemvizsgálat és látásvizsgálat elengedhetetlenek az új szemüveg készítéséhez. A vizsgálatok gyorsak és fájdalommentesek, így az egy - másfél évente esedékes kötelező kontroll általában nem okoz kellemetlenséget a pácienseknek.

Ingyenes szemvizsgálat

Szemüveg készítés esetén az eOptikánál díjmentes szemüveges látásvizsgálatot végzünk.

Látás hónapja eOptika

Hogy mit jelent ez?

Amennyiben 30 napon belül a vizsgálat helyszínén készítteti el szemüvegét, úgy a vizsgálat ára teljes mértékben térítésmentes. Ellenkező esetben a vizsgálat díja 7.000 Ft. Fontos észben tartani, hogy a látásvizsgálaton való részvételhez időpont foglalása szükséges.

Időpontot foglalhat online felületünkön vagy telefonon keresztül, illetve belvárosi optikánkban személyesen is.

Látásvizsgálat árak

A látásvizsgálat abban az esetben díjtalan, ha 30 napon belül nálunk rendeli meg új szemüvegét.

Miért kell nálunk fizetni olyan látásvizsgálati szolgáltatásért, ami máshol esetleg ingyenes?

Azért, mert ahol ingyenes a látásvizsgálat, ott 30-50%-kal drágább a szemüveg vagy a kontaktlencse.

A látásvizsgálat árak aszerint változnak, hogy milyen típusú látásvizsgálatra van szükség. Az eOptikánál a következő szemvizsgálat fajták elérhetők:

  • Szemüveges látásvizsgálat, szemvizsgálat szemüvegkészitéshez
  • Új kontaktlencsés szemvizsgálat
  • Kontaktlencse kontroll
  • Szemüveges látásvizsgálat és kontaktlencse kontroll kombinált vizsgálat
  • Újra kontaktlencsés vizsgálat
  • Szemüvegkészítés meglévő szemüveg alapján

A látásvizsgálatok típusairól és azok árairól bővebb információt weboldalunkon talál!

Látásvizsgálat Budapest

A látásvizsgálat egy teljesen fájdalommentes rutineljárás, azonban fontos, hogy képzett szakember végezze. Az eOptika budapesti optikai szaküzletében a látásvizsgálatot szakképzett optometrista kollégáink végzik a legmodernebb eszközökkel, így a megbízhatóság garantált.

Látogasson el Budapest belvárosában (Teréz körút 50., a Nyugati pályaudvar és az Oktogon között) található vizsgálati rendelőnkbe és vegye igénybe szolgáltatásaink bármelyikét! Akár szemüveghez, akár kontaktlencse készítéshez van szüksége vizsgálatra, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Látás hónapja

A Látás hónapja minden év októberében kerül megrendezésre, a Magyar Látszerész Szövetség jóvoltából, immáron 18. éve. A mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet a látásegészség megóvásának fontosságára.

Az egy hónapig tartó kampány során a magyar optikák országos és egyedi akciókkal is készülnek. Az eOptikánál is számos kedvező ajánlattal várjuk Önt!

  • Díjmentes látásélesség ellenőrzés
  • Díjmentes szemüveg ellenőrzés
  • Díjmentes konzultáció optikusainkkal
  • Szemüveg készítés esetén díjmentes szemüveges látásvizsgálat
  • Szemüveg készítés esetén máshonnan hozott látásvizsgálati receptből is elkészítjük szemüvegét
  • Időszakos akciók optikai szaküzletünkben

Látogasson el weboldalunkra vagy Budapest belvárosában található optikai szaküzletünkbe és kérjen bővebb információt az akciók részleteiről online vagy személyesen!