Egészségpénztár partnereink

Egészségpénztáránál vezetett számlája terhére is vásárolhat a webáruházunkban.

Hogyan lehet vásárolni az egészségpénztári számla terhére?

Az eOptika Kft. olyan "készpénzes" számlát állít ki, amelyet valamennyi magyar Egészségpénztár elfogad. (A számlának pénztáranként eltérő formátuma  és tartalma van, rendszerünk mindenkinek a neki megfelelő számlát állítja ki. Erről az egészségpénztár kiválasztását követően kap tájékoztatást.) Amennyiben ilyen számlát szeretne kérni, akkor a megrendelés leadása során válassza ki a legördülő menüből a megfelelő pénztárat, és írja be a pénztári tagkódot a megjelenő mezőben. Rendelni csak akkor érdemes, amikor Önnél van a tagkód is.

Fizetni a szokásos módokon lehet ilyen termékekért is (készpénz, kártya, internetes fizetési módok). A webáruházon keresztül leadott rendelésekre előre nem tud közvetlenül az egészségpénztári kártyával, hanem utólagos visszatérítésre tudja beadni a kapott számlát. Utánvétes fizetés és személyes átvétel kiválasztása esetén, lehetősége van boltunkban egészségpénztári kártyával fizetni, amennyiben elegendő fedezet van a számláján.

Hol találom tagazonosítómat?

A tagazonosítót megtalálja a záradékolt és visszaküldött belépési nyilatkozaton, valamint 1 évnél régebbi pénztártagság esetén az Egészségpénztár által kiküldött éves számlaegyenlegen vagy adóigazoláson. Ezek hiányában hívja egészségpénztára ügyfélszolgálati telefonszámát.

Ki veheti igénybe az egészségpénztári számlát?

A tag és a közeli hozzátartozók veheti igénybe az egyéni számlán lévő összeg erejéig,  amennyiben a pénztártag kedvezményezettként jelölte meg őket.

 

Ki számít közeli hozzátartozónak?

A Ptk 685. § b) pontja alapján közeli hozzátartozónak számít: a házastárs, az egyenes ágbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, a testvér, valamint az élettárs is.

Milyen határidőig lehet beküldeni a készpénzes számlát az egészségpénztárhoz?

Tárgyéven belül bármikor, előző évi számlákat a következő év június 31-ig.

Mikor fizet az egészségpénztár?

Az egészségpénztár a beérkezéstől számított 10 banki napon belül átutalja a pénztártag által megadott bankszámlaszámra, vagy postai úton elküldi a megadott lakcímre a számla összegét.

Néhány egészségpénztár, akikkel kapcsolatban állunk:

Egészségpénztár partnerek név szerint

Allianz Egészségpénztár

Életút Egészségpénztár

Generali Önkéntes Kölcsönös Kiegészíto Egészségpénztár

Izys Egészségpénztár

MBH Gondoskodás Egészségpénztár

Medicover Egészségpénztár

OTP Országos Egészségpénztár

Patika Országos Önkéntes Kiegészítő Egészségpénztár

PRÉMIUM Egészségpénztár

Test-Vér Magánbiztosító Egészségpénztár

Új Pillér Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár

Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár

Vitamin Egészségpénztár