eOptika - nemzetközi szállítás

Kontaktlencse es szemuveg szallitas kulfoldre

Az eOptika nagyon sok rendelést szállít külföldre. Így vásárol tőlünk sok: 

  • Külföldön dolgozó magyar;
  • Külföldön tanuló diák;
  • Magyar nemzetiségű vásárló a szomszédos országokból;
  • Budapesten járó turista;
  • Bárki, aki rájött, hogy a magyar internetes kontaktlencse-árak Európa legalacsonyabb árai

Az eOptika a világon bárhova kiszállítja rendelését. Eddig 57 országba szállítottuk. A legtávolabbi célpont? Fiji. :)

A nemzetközi szállítás aktuális díja: 1790 forint (20.000 forint alatti rendelésekre; vagy 1290 forint e fölötti értékű rendelésekre).

Ajánlás = biztonság. Valamennyi rendelést ajánlott postai küldeményként vagy nyomon követett futárszolgálati csomagként adunk fel. Így csomagja értékben biztosított, és esetleges elvesztés esetén az eOptika intézi a kártérítési igényt a szállítóval. (Meg kell jegyeznünk, hogy Európa többi országában nem jellemző a csomagok eltűnése.) Amikor feladtuk csomagját, akkor az eOptika elküldi Önnek a csomagszámot és a nyomonkövetési linket, amivel általában kényelmesen nyomon követheti csomagja útját. Ha a kézbesítő futár nem találta Önt otthon, akkor értesítést hagy arról, hogy hol és mikor veheti át csomagját. 

Kiszállítási idő és helyi kézbesítő partner. Alábbiakban találja pár kulcs országban a helyi kiszállítást végző partner nevét és a várható szállítási időket. 

Ország Helyi partner Hozzávetőleges szállítási idő
Egyesült Királyság

Royal Mail

2-10 munkanap

1-2 munkanap (gyakori termékek)

Németország Deutsche Post / DHL 2-4 munkanap
Ausztria Österreichische Post 1-2 munkanap
Hollandia PostNL / TNT 2-6 munkanap
Belgium Bpost 2-4 munkanap
Svédország NordPost 2-10 munkanap
Dánia Nordpost 3-10 munkanap
Norvégia * Posten Norge 5-10 munkanap
Svájc * Swiss Post 2-6 munkanap
Olaszország **

Poste Italiane

GLS

2-15 munkanap

1-2 munkanap (gyakori termékek)

Franciaország La Poste 2-10 munkanap
Spanyolország ***

Correos

MRW

2-20 munkanap

1-2 munkanap (gyakori termékek)

Románia

Fancourier 

Poste Romana

1-2 munkanap

3-15 munkanap

Szlovákia Slovenská pošta 1-3 munkanap
Szerbia * Post Serbia 2-15 munkanap
Horvátország Hrvatska pošta 2-4 munkanap
Európa többi országa  1-20 munkanap
U.S.A. *

USPS

UPS

7-20 munkanap

2 munkanap

Világ többi országa * 3-30 munkanap

A munkanapokban számolt szállítási idő a feladás napját követő napon kezdődik, és nem foglalja magában a munkaszüneti és nemzeti ünnepnapokat (Magyarországon és a célországban).

 * Import vám és áfa megfizetése szükséges bizonyos értékhatár fölött

** Olaszország szigeteire csak a Poste Italiane-vel szállítunk

*** Spanyolország szigeteire csak a Correos-szal szállítunk. A Kanári-szigeteken import vám és áfa megfizetése szükséges adott értékhatár fölött.

Fizetési opciók külföldre szállítás esetén. Külföldre szállítás esetén előre kell fizetni bankkártyával, és utánvétre nincs lehetőség.

Apukám fizetné nekem. A külföldön tanuló diákoknak fontos, hogy szüleik fizethessék kontaktlencséik vagy szemüvegük árát. Ilyenkor érdemes a szülőnek leadnia a rendelést, kártyával kifizetvén a rendelést, és szállítási cimként gyermeke nevét, külföldi címét és külföldi telefonszámát adván meg. 

És fizetném hozzátartozóimnak. Nagyon sok külföldön dolgozó magyar gondoskodik anyagilag is otthon maradt szeretteiről. Ön bármikor tud úgy rendelni, hogy rendeléskor Ön fizeti ki a szemüveg, kontaktlencse árát saját kártyájával, de szállítási címnek hozzátartozója nevét, címét és telefonszámát adja meg. Sokan küldenek így segítséget szüleiknek vagy gyermekeiknek.

140,000 átvételi pont. A korábbiakban felsorolt szállítási módok mindegyike házhoz szállítást jelent. Bizonyos élethelyzetekben viszont kényelmesebb eleve átvételi pontra kérni a csomag szállítását. Az eOptika Európa mintegy 140,000 postáját ajánlja ilyen átvételi pontként. Ezek többségében elérhető az ún. "postán maradó" (Poste Restante) szolgáltatás, amikor a postahivatal kapja meg és "tartja" Önnek a csomagot egy (országonként változó, általában) 2-4 hetes időtartamig. Ön útlevele bemutatásával tudja átvenni a csomagot. Ez a szolgáltatás különösen kényelmes akkor, ha aktív életet él (és nincs otthon nap közben, tehát akkor szeretné átvenni a csomagot, amikor Önnek kényelmes) vagy utazik (és így vakációja vagy munkája országába kéri a csomagot). A szolgáltatás díja általában benne foglaltatik a nemzetközi kiküldés díjában, tehát nem feláras. Ez alól kivétel Olaszország, ahol 3 EUR a szolgáltatás különdíja. Ha ilyen szolgáltatást kér, akkor kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot akkor, amikor már kinézte a megfelelő postahivatalt és megkérdezte őket, hogy az adott postahivatalban elérhető-e a Poste Restante szolgáltatás. A szolgáltatáshoz minden országban kötött címzési sztenderdeket kell használni, amihez az adott ország postájának honlapján találja meg a Poste Restante címzési információkat. Az európai postahivatali hálózat hozzávetőleges mérete:

Európai posták mint átvételi pont

Ha bármely kérdésével kapcsolatban segíthetünk Önnek, kérjük, keressen minket a kapcsolat@eoptika.hu email címünkön. Köszönjük szepen!