OPTI-FREE Replenish (300 ml), kontaktlencse folyadék tokkal
OPTI-FREE Replenish (300 ml), kontaktlencse folyadék tokkal
 3 590 Ft
OPTI-FREE Replenish (300 ml), kontaktlencse folyadék tokkal
OPTI-FREE Replenish (300 ml), kontaktlencse folyadék tokkal
OPTI-FREE Replenish (300 ml), kontaktlencse folyadék tokkal
OPTI-FREE Replenish (300 ml), kontaktlencse folyadék tokkal

OPTI-FREE Replenish (300 ml), kontaktlencse folyadék tokkal

 3 590 Ft
Összehasonlítom
Átvételi mód Szállítási díj
Optikánkban (Teréz Krt. 50.) Ingyenes (kártyás fizetéssel)
Partner Optikában Ingyenes (kártyás fizetéssel)
FoxPost automata 590 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
Pick Pack Pont 790 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
Posta Pont 890 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
GLS csomagpont vagy automata 990 Ft
Házhozszállítás GLS 1 490 Ft
Házhozszállítás Express One, Sprinter 790 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
Külföldre, világszerte 2 500 Ft (75 000 Ft felett Ingyenes)
Adatok
Gyártó
Kiszerelés
120 és 360 ml között
Folyadéktípus
Multifunkcionális (lágy lencse)
Milyen lencséhez
Lágy lencse
Tisztítás (órákban)
6
Kiegészítők
1 db lencsetartó tok
EAN
300650356831
Cikkszám
OFR300
Részletek

Opti-Free Replenish (300 ml)

OPTI-FREE Replenish* többfunkciós fertőtlenítő oldat a lencse tisztítására, leöblítésére, fertőtlenítésére és tárolására, valamint a lencse felszínének helyreállítására szolgál. Szilikon hidrogél és egyéb lágy kontaktlencsékhez.

LEÍRÁS:

OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldat egy steril, pufferolt, izotóniás vizes oldat, amely nátrium-citrátot, nátrium-kloridot, nátrium-borátot, propilénglikolt, TEARGLYDE elnevezésű, szabadalmazott kettős hatású lencsefelszín helyreállító rendszert (TETRONIC 1304,nonanoil etiléndiamin-triecetsav), 0,001% POLYQUAD (polikvaternium-1) és 0,0005% ALDOX® (mirisztamidopropil dimetilamin) tartósítószereket tartalmaz. TTETRONIC a BASF cég regisztrált védjegye.

HATÁSOK:

OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldat utasítás szerinti használata esetén a fehérjék és egyéb lerakódások fellazításával és a lencséről történő eltávolításával tisztítja a lencséket a fertőtlenítés és a tárolás során. Elpusztítja a káros mikroorganizmusokat (baktériumokat) a lencse felszínén.
A szilikon hidrogél és egyéb lágy (hidrofil) kontaktlencsék leöblítésére és tárolására illetve a lencsék fertőtlenítésére használható, így a lencsék a fertőtlenítést követően 30 napig tárolhatók. OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldat mindennapos használata mellett egyéb enzimatikus tisztító használata nem szükséges.
OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldat mellett nincs szükség egyéb sóoldatra sem.

INDIKÁCIÓ (alkalmazás célja):

A szilikon hidrogél és egyéb lágy (hidrofil) kontaktlencsék mindennapos tisztításához, kondicionálásához, a fehérje felrakódások eltávolításához, kémiai (nem hővel történő) fertőtlenítéshez és tárolásához, a szemész szakorvos utasításának megfelelően.

KOMFORT ÉS NEDVESÍTÉS A KÉNYELMES LENCSEVISELÉSHEZ AZ OPTI FREE REPLENISH-sel:

A lencsék áztatása során az OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldat naponta helyreállítja a lencse felszínét azáltal, hogy egy szabad nedvességtartalmat köt a lencse felszínéhez, amely a természetes könnyel együtt egy vékony folyadékréteget tart fenn a lencse felszínén, végig a nap folyamán. Igy a szem és a lencse között egy folytonos folyadékhártya alakul ki, amely a lencse folyamatos nedvesítésével biztosítja a lencse kényelmes viselését egész napon át A lencse felszínén lévő folyadékhártya segít fenntartani az egészséges (gyulladástól, irritációtól mentes) fehér szemfelszint. Mindazoknál, akik a lágy kontaktlencsék viselése alatt kellemetlen érzést tapasztalnak a szemükben, fokozott komfortérzést biztosít. A lencse helyreállításával nedvesen tartja a lencse felszínét, így a nap végén is tisztább látást biztosít.

KONTRAINDIKÁCIÓK (ellenjavallatok):

OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldat összetevőivel szembeni túlérzékenység esetén az oldat nem használható.

ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK:

 1. Az első használat előtt távolítsa el a flakon nyakáról a védőfóliát.
 2. Mielőtt kontaktlencséihez érne, mindig mossa meg és öblítse le kezét.
 3. A lencsék minden egyes kivételekor tisztítsa meg, kondicionálja, öblítse le és fertőtlenítse lencséit.
 4. A lencsék összekeverésének elkerülése érdekében mindig az azonos -jobb vagy bal-oldali lencsével kezdjen.
 5. Használatot követően mindig ürítse és öblítse ki a lencsetartó tokot friss OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldattal, és hagyja levegőn megszáradni.

A TISZTÍTÁSRA, KONDICIONÁLÁSRA, FERTŐTLENÍTÉSRE ÉS FEHÉRJE ELTÁVOLÍTÁSRA VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK:

 • Alaposan öblítse le a lencse mindkét oldalát (5 másodpercet) friss OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldattal
 • Töltse fel az ALCON lencsetartó tokot friss OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldattal.
 • A lencsét a lezárt tokban legalább 6 órán át tárolja.
 • Az áztatást követően lencséi ismételten felhelyezhetők.
 • Az esetleges maradványok eltávolítása céljából a kontaktlencse behelyezését megelőzően öblítse le lencsét friss OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldattal.
 • A lencsék az OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldattal megtöltött tokban 30 napig tárolhatók. Ezt követően lencsét 30 naponta vagy felhelyezést megelőzően tisztítsa meg és öblítse le OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldattal.
 • Szemészorvosa egyéni könny összetételének és lencseviselési szokásainak figyelembevételével lencse ápolására további termékeket vagy eljárásokat javasolhat.
 • Mindig kövesse a szakember utasításait.
 • Ne változtassa meg lencséi kezelésével kapcsolatos utasításokat, anélkül, hogy ezt előzőleg megbeszélte volna kezelőorvosával
 • Amennyiben kezelőorvosa arra kéri, hogy dörzsölje lencséit, cseppentsen pár cseppet lencséire, majd dörzsölje a lencséket pár másodpercen keresztül. Ezt követően kövesse a fenti utasításokat.

FIGYELMEZTETÉSEK:

Fontos, hogy kövesse a szakember utasításait, és a dobozon lévő előírásokat a kontaktlencsék illetve a kontaktlencse ápolási termékek, ideértve a lencsetartó tok helyes használatával kapcsolatban. Ha tartósan fennálló kellemetlen érzés, fokozott könnyezés, látásromlás vagy szemvörösödés jelentkezik, AZONNAL távolítsa el lencséit és forduljon szakorvoshoz, mivel a tünetek súlyosbodhatnak.

ÓVINTÉZKEDÉSEK:

 • Mindig friss OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldatot használjon. Soha ne használja fel ismét a lencsetokban lévő oldatot
 • A felülfertőződés elkerülése érdekében a flakon cseppentőjét soha ne érintse semmilyen felszínhez.
 • Használatot követően csavarja vissza a kupakot.
 • Szobahőmérsékleten, állítva tárolandó.
 • Használaton kívül tartsa szorosan zárva a flakont.
 • Kizárólag a lejárati időn belül használja fel az oldatot.
 • Hat hónappal az első felnyitást követően dobja el a maradék oldatot.
 • Hővel történő fertőtlenítéshez nem használható.

KISZERELÉS: A szűréssel sterilizált OPTI-FREE Replenish többfunkciós fertőtlenítő oldat, műanyag flakonban, 60-300 ml-es kiszerelésben kerül forgalomba. Nem feltétlenül minden kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

STERILE A
ALCON® lencsetartó tok

Alcon Laboratories (UK) Ltd.
Frimley Business Park
Frimley, Camberley
Surrey, GU16 7SR,
United KIngdom

Amerikai szabadalom számok: 5,393,491; 5,573,726;5,631,005;6,143,799;6,365,636;6,503,497; és 6,995,123

Hasonló termékek