Kontaktlencse Vizsgálat, Illesztés és Betanítás

kontaktlencse illesztés vizsgálat és betanítás

Kontaktlencsét szeretne, vagy váltana?

Jöjjön el kontaktlencse vizsgálatra és megtaláljuk a legmegfelelőbb lencsét az Ön számára! Budapesten, a Nyugati pályaudvar és Oktogon között található eOptikában! Jöjjön el személyesen vagy hívjon!

Online időpontfoglalás Hívjon +36 30 222 2275 Térkép: Teréz körút 50.

A kontaktlencse vizsgálat menete:

 • Igények felmérése
 • Látásélesség vizsgálata
 • Dioptria és cylinder értékének, irányának meghatározása
 • Közeli korrekció meghatározása
 • Szem elülső felének réslámpás vizsgálata
 • Szaruhártya görbületének és átmérőjének vizsgálata
 • Próbalencse illeszkedésének vizsgálata
 • Látásélesség vizsgálata próbalencsével
 • A kontaktlencse felhelyezésének és levételének betanítása
 • Kontaktlencse kezelésének és ápolásának ismertetése
eoptika térkép

Kontaktlencse-kontroll vizsgálat

A rendszeres kontrollvizsgálat különösen fontos a szem egészségének megőrzése érdekében. AZ eOptika javasolja, hogy legalább évente egyszer kerítsen erre sort. 

Kontrollvizsgálatnak hívjuk azt a vizsgálatot, amely alatt  (i) jelenleg is folyamatosan kontaktlencsét használó (ii) régi lencséjét szeretné tovább használni és (iii) problémamentes. Ezen hármas kritérium együttes megléte esetén kontrollvizsgálatra van szüksége; ellenkező esetben "kontaktlencse-illesztésre vagy általános kontaktlencse-vizsgálatra".

Kérjük, a kontrollra érkezzen kontaktlencsében, lehetőség szerint 3-4 óra viselés után. Így lehet érdemben látni a megfelelő műszerekkel, hogy szeme milyen állapotban van és miként változik a kontaktlencse viselésének hatására. Hozzon magával saját tartótokot, folyadékot, és szemüveget (hogy ha esetlegesen olyan probléma merül fel, ami miatt ki kell venni a lencséket, akkor legyen mibe bele tenni). A kontroll vizsgálat kb. 20 percet vesz igénybe.

Kontaktlencse-kontroll vizsgálat ára: 4 000 Ft (ha utána történik vásárlás, akkor 2000 Ft-ot levonunk a vizsgálat árából). 
A vizsgálat időtartama kb. 20 perc. A vizsgálathoz időpont foglalás szükséges, amely az alábbi telefonszámon lehetséges: +36 30 222 2275

Kontaktlencse-illesztés és általános kontaktlencse-vizsgálat

A "kontaktlencse-illesztés és általános kontaktlencse vizsgálat" során vagy kezdő kontaktlencsések első illesztése történik, vagy rendszeres használók számára másik lencse kiválasztása vagy probléma esetén látásvizsgálat. A vizsgálat időtartama kb. 1 óra.

Új lencsések esetében a próbalencséket először a vizsgáló helyezi fel mindkét szemre. Ha lehetséges a két szemre különböző típusú lencsét illesztünk a komfortosabb viselet meghatározása miatt. A próbaillesztés után az optometrista eközben ellenőrzi a látást, és réslámpa segítségével a kontaktlencse tökéletes illeszkedését is. Ha mindent rendben talál, akkor következő időpontot is egyeztetnek a betanításra (amikor megtanítja Önt a kontaktlencse helyes használatára, tisztításának és tárolásának módjára).

A kontaktlencse-illeszés és általános kontaktlencse-vizsgálat ára: 5 000 Ft (ha próbalencsét vásárol, akkor 1000 Ft kedvezményt adunk a vizsgálat árából).
A vizsgálat időtartama kb. 60 perc. A vizsgálathoz időpont foglalás szükséges, amely az alábbi telefonszámon lehetséges: +36 30 222 2275

Optika a Belváros Szívében

Tekintse meg webshopunkban a készleten lévő termékeinket és próbálja fel üzletünkben a Belváros szívében, Teréz krt 50. szám alatt.

A kialakult vírushelyzetre tekintettel az alábbi változásokat kérjük vegyék figyelembe:

 • Üzletünk nyitvatartása megváltozott.
 • Üzletünkben kizárólag azok a vásárlók tartózkodhatnak, akik vásárolnak.
 • Az üzletben a vásárlók számát maximalizáljuk, hogy a 1,5 méteres védőtávolság tartható legyen.
 • A vásárlásnál kérjük a bankkártyás fizetést preferálják.
 • A koronavírusról szóló általános tájékoztatás itt található.

Email: kapcsolat@eoptika.hu

Nyitvatartás: 

Hétfő-Péntek: 9:00- 19:00

Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Címünk: 1066 Budapest, Teréz körút 50.(Térkép)

Ne habozzon! Jöjjön el személyesen optikánkba!

Online időpontfoglalás Térkép: Teréz körút 50. eoptika kontaktlencse vizsgalat budapest

 

Reméljük, hogy Ön is örömét leli majd kibővült szolgáltatásunkban és meglátogat minket még ma!

Baráti üdvözlettel:

 az eOptika.hu csapata
eOptika.hu