Milyen adatokat érdemes tudni online szemüvegrendelés esetén?

Még mindig sokan tartanak az internetes vásárlástól, különösen, ha olyan „kényes” dolgokról van szó, mint egy cipő, vagy akár a szemüveg. Pedig napjainkban ez a létező legkényelmesebb, legegyszerűbb módja használati tárgyaink beszerzésének és egyáltalán nem kell tőle tartani.

Ahogy cipő-, vagy ruhavásárlás esetén, úgy a megfelelő szemüveg kiválasztásánál is elég tudni néhány alapvető értéket, a többi pedig már gyerekjáték!

A dioptriát, vagy adott esetben a cilindert szemész szakember állapítja meg, de van ezeken felül még egy olyan adat, ami szükséges a tökéletes szemüveg elkészítéséhez és amit mi magunk, saját kezűleg is meghatározhatunk, lemérhetünk: ez a PD érték.

A PD – vagyis Pupillary Distance – a két pupilla közötti távolságot jelzi és kulcsfontosságú szerepet játszik a szemüveg hatékonyságában.

online szemuveg rendelés - pd adatok

Tippek a PD otthoni leméréséhez:

    • A tükör előtt állva, egy milliméter beosztású vonalzó kezdő jelzését illesszük a bal szemünk pupillájának közepéhez, majd az orrunkon áthaladva határozzuk meg azt az értéket, ahol a vonalzó eléri a jobb pupillánk közepét. A két pont közötti, milliméterben mért eredmény a pupillatávolság.
    • Kérjük egy barát, vagy családtag segítségét, aki a fenti vonalzós módszerrel könnyen és egyszerűen megállapíthatja PD távolságunk értékét.
    • Használjuk az ITT letölthető PD vonalzót, mely kétféleképpen is segítségünkre lehet: az egyik jelzés a tükör használatot megkönnyítendő visszafelé található rajta, míg a másik sor a külső segítséggel történő mérésre alkalmas.
  • Pupil Distance Meter alkalmazások telefonra: telefonos alkalmazás segítségével is lemérhetjük a pupilláink közti távolságot, csak egy bankkártyára van hozzá szükség. Tartsuk a kártyát közvetlenül az orrunk alá, vízszintesen, a rajta található fekete csíkot a telefon kamerája felé mutatva. Az alkalmazás ennek köszönhetően képes felmérni a két pupilla közti távolságot. Íme, egy kis videós segítség:

Minőségi szemüvegkeretek széles választékával várjuk!

Amint a szükséges adatokkal tisztában vagyunk, már csak a nekünk tetsző keretet kell megtalálnunk és készülhet is az új szemüveg! A tökéletes szemüveg elkészítéséhez javasoljuk, hogy végeztessen el egy látásvizsgálatot. Az eOptika látásvizsgálatát szakképzett optometristáink végzik, az eOptika vizsgálati rendelőiben (Budapest, Teréz körút 50, a Nyugati pályaudvar és Oktogon között). Ehhez a legmodernebb eszközöket használják fel. Optometristáink mind szemüvegkészítéshez, mind kontaktlencse-használathoz végeznek vizsgálatot.

Látásvizsgálatot minden hétköznap, 11-17 óráig végzünk. A vizsgálathoz időpont foglalás szükséges

Online időpontfoglalás Hívjon +36 30 222 2275 Térkép: Teréz körút 50.

Az eOptika.hu webáruházában többszáz, garantáltan jó minőségű keret közül választhat, így biztosan megtalálja az ízlésének és elvárásainak maximálisan megfelelő darabot!