Milyen szemüveg áll jól?

milyen szemüveg áll jól

"Milyen szemüveg illik hozzám?"

A megfelelő szemüveg kiválasztásához nagyon sok türelemre van szükség, hiszen óriási választék áll rendelkezésünkre bármelyik optikában. Ebben a cikkben összeszedtünk néhány hasznos információt, ami megkönnyítheti a választást, de a legjobb megoldás, ha eljön a belvárosi optikánkba és segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb szemüvegkeretet.

Hívjon +36 30 222 2275 Térkép: Teréz körút 50.

A szemüvegkeret kiválasztásánál sok tényező játszik szerepet: az ár, az öltözködési stílus, mellyel a szemüvegnek harmonizálnia kell. Mindez ízlés kérdése. Mindemellett az is nagyon fontos, hogy milyen arcformánk van.

Tippek a szemüvegkeret választáshoz

 • Az arc méretéhez arányos keretet válasszon. Nagyobb archoz nagyobb, kisebbhez kisebb szemüveg illik.
 • Sápadt, finom bőrhöz, illetve világos hajhoz a nem feltűnő színű keret való inkább, a sötét, nehéz ugyanis elnyomja az arcvonásokat.
 • A keret színe harmonizáljon a szem, a szemöldök és a haj színével.
 • A keret felső íve a szemöldök vonala alatt végződjön, alul pedig ne érjen hozzá az archoz.

Nemcsak az arcformát, de az orrot is korrigálhatja optikailag a megfelelő szemüvegkeret. A rövid, széles orr keskenyebbnek hat a magasan az orrgyökön ülő finom kerettel, míg a mélyen ülő, vastag keret a hosszú orrot is rövidebbnek tünteti.

Szemüvegkeret választás arcforma szerint

 • Kerek arc Hogy a kerek arc oválisan hasson, optikailag meg kell nyújtani. Azok a szemüvegkeretek előnyösek, melyek kiemelik a szemöldököt és szélesítik a szemrészt. Ezáltal az arc soványabbnak hat. A szögletes forma is jó, mert külső pereme hangsúlyozza a merőlegest, így hosszúkássá teszi az arcot. Előnytelenek viszont a finom, kerek szemüvegkeretek.
 • Szív alakú A mélyen ülő üveg hangsúlyozza ki ezt az arcformát. Ne érjen teljesen a szemöldökig, de legyen mélyen az arcban. Az alsó szélén erősebben hangsúlyozott keretek is nagyobb súlyt adnak az alsó arcfélnek. Előnyösek a könnyű, kerek vagy ovális keretek. Előnytelenek a kis, szögletes modellek.
 • Négyszögletes arc Ehhez az arcformához a kerek és ovális keretek megfelelőek. A puha, lebegő keretformák és a játékos, kacskaringós vonalak a markánsabb arcot is harmonikusabbá, lágyabbá varázsolják. Nem jó viszont a szögletes, kis szemüveg.
 • Hosszúkás arc Az ívelt, ovális vagy kerek formák, és a szárakon lévő minták, dekorációk szélesítik az arcot. A keret orr-részén található rövid összekötő nyújtja az orrot.
 • Háromszögletű arc Javasoltak a “macskaszem” formájú, valamint a karakteresebben díszített keretek, mivel azok a szemre vonzzák a tekintetet, optikailag szélesítve az állat és az arccsontot.
 • Ovális arc Szinte bármilyen keret jól áll. Különösen kedvezőek a geometrikus vagy a kerek formák. Aranyszabály: Arcának legszélesebb részéhez képest a keret mindig legyen kicsit szélesebb.
 • Gyémánt formájú arc A gyémántarc keskeny a szem és az állkapocs vonalánál, az orca viszont magasan van és kiszélesedik. Ez a legritkább arcforma. Fúrt, azaz keret nélküli szemüveget, esetleg ovális vagy macskaszem formájú keretet válasszon.
fejformak

Jöjjön el személyesen optikánkba, vagy hívjon és egyeztessünk időpontot. Segítünk!

Hívjon +36 30 222 2275 Térkép: Teréz körút 50.

progresszív szemüveg lencse

 

Reméljük, hogy Ön is örömét leli majd kibővült szolgáltatásunkban és meglátogat minket még ma!

Baráti üdvözlettel:

 az eOptika.hu csapata
eOptika.hu