Milyen szemüveg áll jól?

milyen szemüveg áll jól

"Milyen szemüveg illik hozzám?"

A megfelelő szemüveg kiválasztásához nagyon sok türelemre van szükség, hiszen óriási választék áll rendelkezésünkre bármelyik optikában. Ebben a cikkben összeszedtünk néhány hasznos információt, ami megkönnyítheti a választást, de a legjobb megoldás, ha eljön a belvárosi optikánkba és segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb szemüvegkeretet.

Online időpontfoglalás Hívjon +36 30 222 2275 Térkép: Teréz körút 50.

A szemüvegkeret kiválasztásánál sok tényező játszik szerepet: az ár, az öltözködési stílus, mellyel a szemüvegnek harmonizálnia kell. Mindez ízlés kérdése. Mindemellett az is nagyon fontos, hogy milyen arcformánk van.

Tippek a szemüvegkeret választáshoz

 • Az arc méretéhez arányos keretet válasszon. Nagyobb archoz nagyobb, kisebbhez kisebb szemüveg illik.
 • Sápadt, finom bőrhöz, illetve világos hajhoz a nem feltűnő színű keret való inkább, a sötét, nehéz ugyanis elnyomja az arcvonásokat.
 • A keret színe harmonizáljon a szem, a szemöldök és a haj színével.
 • A keret felső íve a szemöldök vonala alatt végződjön, alul pedig ne érjen hozzá az archoz.

Nemcsak az arcformát, de az orrot is korrigálhatja optikailag a megfelelő szemüvegkeret. A rövid, széles orr keskenyebbnek hat a magasan az orrgyökön ülő finom kerettel, míg a mélyen ülő, vastag keret a hosszú orrot is rövidebbnek tünteti.

Szemüvegkeret választás arcforma szerint

 • Kerek arc Hogy a kerek arc oválisan hasson, optikailag meg kell nyújtani. Azok a szemüvegkeretek előnyösek, melyek kiemelik a szemöldököt és szélesítik a szemrészt. Ezáltal az arc soványabbnak hat. A szögletes forma is jó, mert külső pereme hangsúlyozza a merőlegest, így hosszúkássá teszi az arcot. Előnytelenek viszont a finom, kerek szemüvegkeretek.
 • Szív alakú A mélyen ülő üveg hangsúlyozza ki ezt az arcformát. Ne érjen teljesen a szemöldökig, de legyen mélyen az arcban. Az alsó szélén erősebben hangsúlyozott keretek is nagyobb súlyt adnak az alsó arcfélnek. Előnyösek a könnyű, kerek vagy ovális keretek. Előnytelenek a kis, szögletes modellek.
 • Négyszögletes arc Ehhez az arcformához a kerek és ovális keretek megfelelőek. A puha, lebegő keretformák és a játékos, kacskaringós vonalak a markánsabb arcot is harmonikusabbá, lágyabbá varázsolják. Nem jó viszont a szögletes, kis szemüveg.
 • Hosszúkás arc Az ívelt, ovális vagy kerek formák, és a szárakon lévő minták, dekorációk szélesítik az arcot. A keret orr-részén található rövid összekötő nyújtja az orrot.
 • Háromszögletű arc Javasoltak a “macskaszem” formájú, valamint a karakteresebben díszített keretek, mivel azok a szemre vonzzák a tekintetet, optikailag szélesítve az állat és az arccsontot.
 • Ovális arc Szinte bármilyen keret jól áll. Különösen kedvezőek a geometrikus vagy a kerek formák. Aranyszabály: Arcának legszélesebb részéhez képest a keret mindig legyen kicsit szélesebb.
 • Gyémánt formájú arc A gyémántarc keskeny a szem és az állkapocs vonalánál, az orca viszont magasan van és kiszélesedik. Ez a legritkább arcforma. Fúrt, azaz keret nélküli szemüveget, esetleg ovális vagy macskaszem formájú keretet válasszon.
fejformak


Milyen méretű keretet válasszak?


Jöjjön el személyesen optikánkba, vagy hívjon és egyeztessünk időpontot. Segítünk!

Online időpontfoglalás Hívjon +36 30 222 2275 Térkép: Teréz körút 50.


progresszív szemüveg lencse

 

Reméljük, hogy Ön is örömét leli majd kibővült szolgáltatásunkban és meglátogat minket még ma!

Baráti üdvözlettel:

 az eOptika.hu csapata
eOptika.hu