Információk az új webboltra átállásról: eoptika.hu/atallas.

Hátralévő idő:

Milyen napszemüveg áll jól

Milyen napszemüveg illik hozzám

"Milyen napszemüveg illik hozzám?"

A megfelelő napszemüveg kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen óriási választék áll rendelkezésünkre bármelyik optikában. Ebben a cikkben összeszedtünk néhány hasznos információt, ami megkönnyítheti a választást, de a legjobb megoldás, ha eljön a belvárosi optikánkba és segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb napszemüveget.

Látásvizsgálat online időpontfoglalás tel:+36302222275 Térkép: Teréz körút 50.

Egy napszemüveg kiválasztásánál sok tényező játszik szerepet: az ár, az öltözködési stílus, mellyel a napszemüvegnek harmonizálnia kell. Mindez ízlés kérdése. Mindemellett az is nagyon fontos, hogy milyen arcformánk van.

Napszemüveg választás arcforma szerint

  • Kerek arc Hogy a kerek arc oválisan hasson, optikailag meg kell nyújtani. Azok a szemüvegkeretek előnyösek, melyek kiemelik a szemöldököt és szélesítik a szemrészt. Ezáltal az arc soványabbnak hat. A szögletes forma is jó, mert külső pereme hangsúlyozza a merőlegest, így hosszúkássá teszi az arcot. Előnytelenek viszont a finom, kerek szemüvegkeretek.
  • Szív alakú A mélyen ülő üveg hangsúlyozza ki ezt az arcformát. Ne érjen teljesen a szemöldökig, de legyen mélyen az arcban. Az alsó szélén erősebben hangsúlyozott keretek is nagyobb súlyt adnak az alsó arcfélnek. Előnyösek a könnyű, kerek vagy ovális keretek. Előnytelenek a kis, szögletes modellek.
  • Négyszögletes arc Ehhez az arcformához a kerek és ovális keretek megfelelőek. A puha, lebegő keretformák és a játékos, kacskaringós vonalak a markánsabb arcot is harmonikusabbá, lágyabbá varázsolják. Nem jó viszont a szögletes, kis szemüveg.
  • Hosszúkás arc Az ívelt, ovális vagy kerek formák, és a szárakon lévő minták, dekorációk szélesítik az arcot. A keret orr-részén található rövid összekötő nyújtja az orrot.
  • Háromszögletű arc Javasoltak a “macskaszem” formájú, valamint a karakteresebben díszített keretek, mivel azok a szemre vonzzák a tekintetet, optikailag szélesítve az állat és az arccsontot.
  • Ovális arc Szinte bármilyen keret jól áll. Különösen kedvezőek a geometrikus vagy a kerek formák. Aranyszabály: Arcának legszélesebb részéhez képest a keret mindig legyen kicsit szélesebb.
  • Gyémánt formájú arc A gyémántarc keskeny a szem és az állkapocs vonalánál, az orca viszont magasan van és kiszélesedik. Ez a legritkább arcforma. Fúrt, azaz keret nélküli szemüveget, esetleg ovális vagy macskaszem formájú keretet válasszon.
Szemüveg arcforma szerint