Egyfókuszú lencse

egyfókuszú szemüveglencse

Egyfókuszú szemüvegre van szüksége?

Az egyfókuszú szemüveglencse a leggyakrabban használt típus, melynek egyetlen fókuszpontja van, tehát egy meghatározott távolságra ad éles képet. Az egyszerűbb látásproblémák korrigálására szolgál, mint a rövidlátás, távollátás vagy asztigmatizmus.

Egyfókuszú szemüveglencsék gyártási technológia alapján:

 • Szférikus lencse: mindenki számára megfelelőek. Ezek a legáltalánosabb, legegyszerűbb lencsék. A szférikus szemüveglencsék torzitanak a legnagyobb mértékben és lényegesen vastagabbak.
 • Aszférikus lencse: laposabbak és esztétikusabbak. Elsősorban azok számára ajánlott, akiknek erősebb korrekcióra van szükségük. Esztétikusabb megjelenést biztosít, mivel a lencse vékonyabb, és kisebb mértékben nagyítja vagy kicsinyíti a szemet. Bonyolultabb felületi profilja képes csökkenteni, vagy teljesen megszüntetni a különböző optikai hibákat, torzításokat, szemben a szférikus lencsékkel.
 • Freeform lencse: Szélesebb látómezőt biztosítanak, mint a hagyományos lencsék,minimális széli torzítással. Szinte teljesen kiküszöböli a szokványos egyfókuszú szemüveglencsére jellemző torzításokat a lencse szélein. A lencsekialakítás kimondottan vékony és lapos, minden élesebbnek és természetesebbnek látszik.

Az egyfókuszú lencsék a következő látáshibák korrigálására alkalmasak:

 • Rövidlátás:A távoli dolgok homályosak, míg a közeliek kellően élesek. A korrekció "mínuszos" konkáv lencsével történik.
 • Távollátás:A távoli dolgok kellően élesek, míg a közeliek homályosak. A korrekció "pluszos" konvex lencsével történik.
 • Asztigmatizmus (szemtengelyferdülés): A szemet két különböző irányban, egymáshoz megfelelő szögben kell korrigálni. A korrekció ebben az esetben cylinderes szemüveglencsével történik. A szemünk nem egy teljesen szabályos alakú optikai test, ezért a legtöbb esetben valamilyen mértékben mindenkinek torzít a szeme. Ezt a látáshibát a cylinderes, vagy más néven tórikus szemüveglencsékkel korrigáljuk.

Lencsebevonatok és felületkezelések

Az egyfókuszú szemüveglencséket különböző bevonatokkal tehetjük még ellenállóbbá, amellyel megkönnyíthetjük a mindennapi szemüveg ápolást.

 • HMC: Tükröződésmentes, vízlepergető és karcálló.
 • HMC+: Tükröződésmentes, vízlepergető, szennyeződéstaszító, karcálló és könnyen tisztítható.
 • HVLL: A világ legellenálóbb felületkezelése. Tükröződéscsökkentő, vízlepergető, karcálló, szennyeződéstaszító és portaszító egyben.
 • SHV: Prémium tükröződésmentes felületkezelés. Tükröződéscsökkentő, vízlepergető, karcálló és szennyeződéstaszító egyben.
 • BLC: Jelentősen csökkenti a szembe jutó kék fény mennyiségét . Mindenkinek ajánlott, aki kapcsolatba kerül digitális eszközökkel a mindennapok során. Tükröződéscsökkentő, vízlepergető, karcálló, szennyeződéstaszító és portaszító.
 • UVC: 100% UV védelemmel. Tükröződéscsökkentő, vízlepergető, karcálló, szennyeződéstaszító és portaszító.

Az egyfókuszú lencsék esetében is elérhető a polarizált és a fényre sötétedő lencse is.

Egyfókuszú szemüveglencse árak

Szemüveglencse típusaeOptika ár/ pár
Maxxee SPH 1.50 HMC+
13 000 Ft
Maxxee SPH 1.60 HMC+ 22 000 Ft
Maxxee ASP 1.60 HMC+ 30 000 Ft
Maxxee ASP 1.67 HMC+ 45 000 Ft
Hilux 1.50 MAP HVLL 27 500 Ft
Hilux Eyas 1.60 MAP + HVLL 51 880 Ft
Hilux Eynoa 1.67 MAP+ HVLL 74 560 Ft
Nulux Eyvia 1.74 MAP+ HVLL 89 960 Ft

Fényre sötétedő egyfókuszú szemüveglencse árak

Szemüveglencse típusaeOptika ár/ pár
Maxxee SPH 1.50 HMC + Photo 29 000 Ft
Maxxee SPH 1.6 + Photo + HMC+ 39 000 Ft
Hilux 1.5 Sensity MAP ... HVLL 39 000 Ft
Hilux Eyas 1.60 Sensity MAP ... + SHV 55 000 Ft
Hilux TrueForm Eynoa 1.67 + Sensity + HVLL 93 000 Ft

Egyfókuszú szemüveglencse árak BlueControl felületkezeléssel

A Hi-Vision Longlife BlueControl felületkezelés jelentősen csökkenti a szembe jutó kék fény mennyiségét, meggátolva a szemfáradtság kialakulását, és így megelőzi a szem megerőltetését. Mindenkinek ajánlott, aki kapcsolatba kerül digitális eszközökkel a mindennapok során.

Szemüveglencse típusaeOptika ár/ pár
Hilux KIDS 1.50 MAP BLC 24 000 Ft
Hilux 1.50 MAP BLC 24 000 Ft
Hilux Eyas 1.60 MAP BLC 41 000 Ft
Hilux TrueForm Eynoa 1.67 + HVLL BLC 98 020 Ft