Egyfókuszú lencse

Egyfókuszú lencse

Egyfókuszú szemüvegre van szüksége?

Jöjjön el belvárosi optikánkba és segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb egyfókuszú szemüveglencsét és szemüvegkeretet. Kérjen időpontot telefonon vagy jöjjön be személyesen!

Látásvizsgálat online időpontfoglalás tel:+36302222275 Térkép: Teréz körút 50.

Az egyfókuszú szemüveglencse a leggyakrabban használt típus, melynek egyetlen fókuszpontja van, tehát egy meghatározott távolságra ad éles képet. Az egyszerűbb látásproblémák korrigálására szolgál, mint a rövidlátás, távollátás vagy asztigmatizmus.

Egyfókuszú szemüveglencsék gyártási technológia alapján:

 • Szférikus lencse: a legyegyszerűbb szemüveg lencse típus, a legtöbb ember számára megfelelőek. Elérhetőek normál és vékonyított verzióban is, illetve készülhetnek műanyag és üveg alapanyagból is.
 • Aszférikus lencse: laposabbak és esztétikusabbak, mint a szférikus lencsék. Elsősorban azok számára ajánlott, akiknek erősebb korrekcióra van szükségük. Esztétikusabb megjelenést biztosít, mivel a lencse vékonyabb, és kisebb mértékben nagyítja vagy kicsinyíti a szemet. Bonyolultabb felületi profilja képes csökkenteni, vagy teljesen megszüntetni a különböző optikai hibákat, torzításokat, szemben a szférikus lencsékkel.
 • Freeform lencse: Szélesebb látómezőt biztosítanak, mint a hagyományos lencsék, minimális széli torzítással. Szinte teljesen kiküszöböli a szokványos egyfókuszú szemüveglencsére jellemző torzításokat a lencse szélein. A lencsekialakítás kimondottan vékony és lapos, minden élesebbnek és természetesebbnek látszik.

Az egyfókuszú lencsék a következő látáshibák korrigálására alkalmasak:

 • Rövidlátás: A távoli dolgok homályosak, míg a közeliek kellően élesek. A korrekció "mínuszos" konkáv lencsével történik.
 • Távollátás: A távoli dolgok kellően élesek, míg a közeliek homályosak. A korrekció "pluszos" konvex lencsével történik.
 • Asztigmia: A szaruhártya vagy szemlencse egyenletlensége miatt a szembe érkező fénysugarak nem tudnak egy pontban egyesülni a retinán, így a szemünkben keletkezett kép szellemképes, elmosódott lesz. Ezt a fajta fénytörési hibát cylinderes (tórikus) lencsével korrigáljuk.

Lencsebevonatok és felületkezelések

Az egyfókuszú szemüveglencséket különböző bevonatokkal tehetjük még ellenállóbbá, amellyel megkönnyíthetjük a mindennapi szemüveg ápolást.

 • HMC: Tükröződésmentes, vízlepergető és karcálló.
 • HMC+: Tükröződésmentes, vízlepergető, szennyeződéstaszító, karcálló és könnyen tisztítható.
 • HVLL: A világ legellenálóbb felületkezelése. Tükröződéscsökkentő, vízlepergető, karcálló, szennyeződéstaszító és portaszító egyben.
 • SHV: Prémium tükröződésmentes felületkezelés. Tükröződéscsökkentő, vízlepergető, karcálló és szennyeződéstaszító egyben.
 • BLC: Jelentősen csökkenti a szembe jutó kék fény mennyiségét . Mindenkinek ajánlott, aki kapcsolatba kerül digitális eszközökkel a mindennapok során. Tükröződéscsökkentő, vízlepergető, karcálló, szennyeződéstaszító és portaszító.
 • UVC: 100% UV védelemmel. Tükröződéscsökkentő, vízlepergető, karcálló, szennyeződéstaszító és portaszító.

Az egyfókuszú lencsék esetében is elérhető a polarizált és a fényre sötétedő lencse is.

Egyfókuszú szemüveglencse árak

Szemüveglencse típusaeOptika ár/ pár
Maxxee SPH 1.60 HMC+ 22 000 Ft
Maxxee ASP 1.60 HMC+ 30 000 Ft
Maxxee ASP 1.60 HMC+ 30 000 Ft
Maxxee ASP 1.67 HMC+ 45 000 Ft
Hilux 1.50 MAP HVLL 35 560 Ft
Hilux Eyas 1.60 MAP + HVLL 67 300 Ft
Nulux Eyvia 1.60 MAP+ HVLL 98 700 Ft
Nulux Eyvia 1.74 MAP+ HVLL 119 860 Ft

Fényre sötétedő egyfókuszú szemüveglencse árak

Szemüveglencse típusaeOptika ár/ pár
Maxxee SPH 1.50 HMC + Photo Megszűnt
Maxxee SPH 1.6 + Photo + HMC+ Megszűnt
Hilux 1.5 Sensity MAP ... UVC 60 600 Ft
Hilux Eyas 1.60 Sensity MAP ... + UVC 110 030 Ft
Hilux TrueForm Eynoa 1.67 + Sensity + HVLL 156 760 Ft

Egyfókuszú szemüveglencse árak BlueControl felületkezeléssel

A Hi-Vision Longlife BlueControl felületkezelés jelentősen csökkenti a szembe jutó kék fény mennyiségét, meggátolva a szemfáradtság kialakulását, és így megelőzi a szem megerőltetését. Mindenkinek ajánlott, aki kapcsolatba kerül digitális eszközökkel a mindennapok során.

Szemüveglencse típusaeOptika ár/ pár
Hilux KIDS 1.50 MAP BLC + HVLL 40 600 Ft
Hilux 1.50 MAP BLC + HVLL 40 006 Ft
Hilux Eyas 1.60 MAP BLC + HVLL 56 000 Ft
Hilux TrueForm Eynoa 1.67 + HVLL BLC 129 360 Ft

Még több információt szeretne az egyfókuszú szemüveglencsékről?

Tovább

Jöjjön el személyesen optikánkba, vagy hívjon és egyeztessünk időpontot. Segítünk!

Jöjjön el belvárosi optikánkba és segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb egyfókuszú szemüveglencsét és szemüvegkeretet. Kérjen időpontot telefonon vagy jöjjön be személyesen!

Látásvizsgálat online időpontfoglalás tel:+36302222275 Térkép: Teréz körút 50.

optika budapest

Reméljük, hogy Ön is örömét leli majd kibővült szolgáltatásunkban és meglátogat minket még ma! Optika Budapest, Teréz körút 50.

Baráti üdvözlettel:

az eOptika.hu csapata

eOptika.hu