Polarizált lencse

polarizalt_cms

Polarizált szemüveget szeretne?

A polarizált lencse jelentése

A polarizált anyag egy nagyon vékony, filmszerű, átlátszó nitrocelullóz anyagba „ültetett” mikroszkopikus kristályok és szulfát-alapú egyéb kémiai anyagok elegye. A polarizált anyaggal ellátott szemüveglencse csak a függőleges irányú fénynyalábokat ereszti át. Vagyis a felületekről, különböző anyaghatárokról visszaverődő vakító fény nem jut át a lencsén.

Miért jó a polarizált lencse?

Az emberek szabadidejüket egyre inkább aktív pihenéssel töltik, sportolással, kirándulással és más szabadban végezhető tevékenységgel. Az ilyenkor fellépő vakító fény vagy az erős visszatükröződés nemcsak kellemetlen, de veszélyes is lehet.

A polarizált lencse semlegesíti ezekt a hatásokat, megszűri a vízszintesen visszaverődő fényt, így megszűnik a kellemetlen csillogás, a hunyorgás és elkerülhető a szem irritációja. A színek kiválóan élvezhetők és élénkebbek a polarizált lencsével. Tökéletes választás autóvezetéshez, vagy a horgászathoz, a vadászathoz, a vizi sportokhoz.

Mit nyújt számunkra a polarizált szemüveglencse?

A polarizált lencse legfontosabb előnye, hogy csak a függőleges irányú fénynyalábokat engedi át, vagyis a különböző felületekről visszaverődő vakító fény nem jut át a lencsén. A felületek tükröződő csillogása megszűnik, ami komfortos látsásélményt nyújt.

  • Nincs többé vakító fény
  • Javul a látás és élesebbek lesznek a kontrasztok
  • A színek kiválóan élvezhetők és élénkebbek
  • 100% UV-A és UV-B védelem
  • Ideális azoknak, akik szeme különösen fényérzékeny