Biotrue tartósítószer-mentes (10 ml)szemcsepp

Mennyiség (doboz)
  ℹ️    Készletinformáció érdekében adja meg fent ↑ kontaktlencséinek adatait.
Bolti ár: 3 990 Ft
eOptika ár: 2 980 Ft /doboz
Megtakarítás: 1 010 Ft (25%)

Biotrue tartósítószer-mentes szemcsepp (10 ml)

 • Gyors és természetes hidratálás.
 • Szem-és kontaktlencse nedvesítő minden kontaktlencséhez.
 • A száraz szem minden tünete esetén használható.
 • Az első felbontást követően 6 hónapig használható.

Kérjük gondosan olvassa el ezeket az utasításokat, mert fontos információkat tartalmaznak a termék használatára vonatkozóan. Ha bármilyen kérdése vab, kérjük forduljon gyógyszerészéhez, kezelőorvosához, szemészeti szakemberéhez.

Bioture szemcsepp 10 ml

Az Ön szemei ihlették

0,24% nátrium-hialuronát, nátrium-klorid, kálium-klorid, dinátrium-foszfát-dodekahidrát-foszfát-dihidrát és injekcióhoz való víz.


Ajánlott alkalmazás: a szem nedvesítése, lágy és kemény kontaktlencsék nedvesítése és visszanedvesítése a viselésük során.

Milyen szer a Biotrue szemcsepp?
A Biotrue szemcsepp egy olyan oldatos szemcsepp, amely átlátszó és 0,24% hialuronsavat tartalmaz (nátrium-hialuronát formájában).
A formula nagymértékű tolerálhatóságot biztosít, mivel tartósítószerektől mentes. A készítmény a száraz szem tüneteinek gyors és tartós enyhülését biztosítja. A szemcsepp tartósítószer-mentes, többadagos rendszerben (PFMD) kerül forgalomba. A felnyitást követően 6 hónapig használható.

Mire használható a Biotrue szemcsepp?
A Biotrue szemcsepp az első választandó készítményünk a szemszárazság azonnali enyhítésére és a szem nedvesítésére. Természetes módon frissíti és nyugtatja meg a száraz szemet, enyhítve a fáradtság, a stressz és a könnyezés okozta tüneteket.
A Biotrue szemcsepp alkalmas lágy és kemény kontaktlencsék nedvesítésére, valamint jelentős mértékben javítja a komfortérzést a kontaktlencsék viselése során, ami egész nap tart.


Mikor kell a Biotrue szemcseppet használni?
A Biotrue szemcsepp a szem felszínén maradva azonnali nedvesítést biztosít a száraz szem minden tünetére. Ideális minden olyan ember számára, aki a szemszárazság enyhe és közepesen súlyos tünetitől (fáradt, stressznek kitett, égő és/vagy könnyező szem) szenved.
Szemszárazságot okozhatnak a következők:

 • külső tényezők, mint túlzott számítógép, klímaberendezés használata, fűtés, cigaretta füst, kinti, szeles időben való tartózkodás, valamint kontaktlencse viselés.
 • egyéb tényezők,mint bizonyos gyógyszerek (pl. fogamzásgátló tabletták, allergia kezelésére szolgáló ún. antihisztamin szerek, bizonyos szív és érrendszeri betegségek kezelésére használt ún. béta-blokkoló gyógyszerek, valamin görcsoldók és vízhajtók) vagy bizonyos betegségek, amelyek szerepet játszanak a szemszárazság kialakulásában.

Milyen gyakran és mennyi ideig kell használni a Biotrue szemcseppet?
Cseppentsen egy csepp Biotrue szemcseppet a szembe szükség esetén. Használhatja minden nap és amilyen gyakran akarja. A használat időtartamának nincs felső határa.

Hogyan kell alkalmazni a Biotrue szemcseppet?
A Biotrue szemcsepp szabadalmaztatott pumpamechanizmusa lehetővé teszi, hogy a csepp tartósítószermentes legyen. Emiatt másképp nézhet ki, mint a korábban szanált cseppentő tartályok.

Általános figyelmeztetés:
Kérjük mosson kezet minden használat előtt!Ne érjen hozzá a tartály hegyéhez az ujjával és ne érintse a szeméhez sem a tartály hegyét, a lehetséges szennyeződés vagy sérülés elkerülése érdekében!

 1. Minden használat előtt vegye le az átlátszó fehér védőkupakot a tartály hegyéről, egy csavaró mozdulattal.
 2. Figyelem! Első használat előtt és ha a tartály már egy ideje nem volt használva: Tartsa a tartályt a hegyével lefelé és addig nyomja a pumpát, amíg egy csepp kicseppen.
 3. Tartsa a tartályt az alábbiak szerint: Helyezze a hüvelykujját az ergonómikus hüvelykujj-tartóra, és ujjal rögzítse az alsó részt. Két ujját a tartály aljára kell helyezni.
 4. Irányítsa a tartály hegyével lefelé. Hajtsa hátra a fejét. Óvatosan húzza le az alsó szemhéját a szabad kezének egyik ujjával, tartsa a tartályt függőleges helyzetben a szeme felett. Nyomja meg óvatosan a pumpát és cseppentsen egy cseppet a szemébe. Utána csukja be a szemét majd pislogjon, hogy optimálisan eloszlathassa a szeme felszínén lévő cseppet.
 5. A használat után azonnal le kell rázni az esetleges maradék cseppeket és vissza kell tenni az átlátszó fehér védőkupakot a tartály hegyére.

A tartály tervezésének köszönhetően csak kis maradék oldat marad a tartályban. A megadott töltőtérfogat a tartályból teljesen eltávolítható.

Mikor ne alkalmazza a Biotrue szemcseppet?
Ne alkalmazza ezt a készítményt, ha túlérzékeny bármelyik összetevővel szemben.

Fontos információk a Biotrue szemcsepp használatára vonatkozóan

 • Helyi túlérzékenységi reakciókat nagyon ritkán jelentettek. A kezelést ilyen esetben le kell állítani. Ha tartós kellemetlenséget vagy irritációt tapasztal, hagyja abba a termék használatát és forduljon orvosához.
 • Biztonsági információ súlyos szaruhártya károsodásban szenvedő betegek részére: Foszfát tartalmú készítmények szemészeti alkalmazása során nagyon ritkán kalcium-foszfát üledék lerakódását jelentették a szaruhártyán a kezelés alatt.
 • Ne érjen a szeméhez a tartály hegyével, mert ez szemsérülést, illetve az oldat szennyeződését okozhatja.
 • Felbontást követően ne használja együtt ta tartályt senki mással!
 • A tartály használati utasításának figyelmen kívül hagyása a termék kézből való kicsúszásához és ezáltal sérüléshez vezethet..
 • Másik szemészeti készítmény alkalmazása előtt legalább 15 percet kell várni.
 • A felbontást követően 6 hónappal az orvostechnikai eszközt ki kell dobni.
 • A lejárati dátum után nem alkalmazza a készítményt.
 • Ne alkalmazza, ha a csomagolás vagy a tartály sérült.
 • A Biotrue szemcsepp egy olyan tartályba van töltve, ami kis műanyag részeket tartalmaz, amit kisgyermek lenyelhetnek. Fennáll a fulladás veszélye. Ezért a Biotrue szemcsepp gyermekektől elzárva tartandó!

Hogyan kell a Biotrue szemcseppet tárolni?
+1 - +25 között tárolandó.

Forgalmazó: Bausch Health Magyarország Kft.

Biotrue, I931EU-04; A szöveg ellenőrzésének dátuma: 2018-03

Gyártó: Bausch & Lomb
 1. Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről
100% ár garancia 14 nap visszavásárlási garancia 100% eredetiség garancia