Biotrue tartósítószer-mentes (10 ml)

2 980 Ft
Összehasonlítom
Átvételi mód Szállítási díj
Optikánkban (Teréz Krt. 50.) Ingyenes (kártyás fizetéssel)
Partner Optikában Ingyenes (kártyás fizetéssel)
FoxPost automata 590 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
Pick Pack Pont 790 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
Posta Pont 890 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
GLS csomagpont vagy automata 990 Ft
Házhozszállítás GLS 1 490 Ft
Házhozszállítás Express One, Sprinter 790 Ft (17 500 Ft felett Ingyenes)
Külföldre, világszerte 2 500 Ft (75 000 Ft felett Ingyenes)
Adatok
Márka
Kiszerelés
10 ml
Felnyitás után felhasználható
6 hónap
Terméktípus
Műkönny
További jellemzők
Tartósítószer-mentes
Tartósítószer-mentes
Igen
Cikkszám
BIOTREPF10
Részletek

Biotrue tartósítószer-mentes szemcsepp (10 ml)

 • Gyors és természetes hidratálás.
 • Szem-és kontaktlencse nedvesítő minden kontaktlencséhez.
 • A száraz szem minden tünete esetén használható.
 • Az első felbontást követően 6 hónapig használható.

Kérjük gondosan olvassa el ezeket az utasításokat, mert fontos információkat tartalmaznak a termék használatára vonatkozóan. Ha bármilyen kérdése vab, kérjük forduljon gyógyszerészéhez, kezelőorvosához, szemészeti szakemberéhez.

Bioture szemcsepp 10 ml

Az Ön szemei ihlették

0,24% nátrium-hialuronát, nátrium-klorid, kálium-klorid, dinátrium-foszfát-dodekahidrát-foszfát-dihidrát és injekcióhoz való víz.

Ajánlott alkalmazás: a szem nedvesítése, lágy és kemény kontaktlencsék nedvesítése és visszanedvesítése a viselésük során.

Milyen szer a Biotrue szemcsepp?
A Biotrue szemcsepp egy olyan oldatos szemcsepp, amely átlátszó és 0,24% hialuronsavat tartalmaz (nátrium-hialuronát formájában).
A formula nagymértékű tolerálhatóságot biztosít, mivel tartósítószerektől mentes. A készítmény a száraz szem tüneteinek gyors és tartós enyhülését biztosítja. A szemcsepp tartósítószer-mentes, többadagos rendszerben (PFMD) kerül forgalomba. A felnyitást követően 6 hónapig használható.

Mire használható a Biotrue szemcsepp?
A Biotrue szemcsepp az első választandó készítményünk a szemszárazság azonnali enyhítésére és a szem nedvesítésére. Természetes módon frissíti és nyugtatja meg a száraz szemet, enyhítve a fáradtság, a stressz és a könnyezés okozta tüneteket.
A Biotrue szemcsepp alkalmas lágy és kemény kontaktlencsék nedvesítésére, valamint jelentős mértékben javítja a komfortérzést a kontaktlencsék viselése során, ami egész nap tart.

Mikor kell a Biotrue szemcseppet használni?
A Biotrue szemcsepp a szem felszínén maradva azonnali nedvesítést biztosít a száraz szem minden tünetére. Ideális minden olyan ember számára, aki a szemszárazság enyhe és közepesen súlyos tünetitől (fáradt, stressznek kitett, égő és/vagy könnyező szem) szenved.
Szemszárazságot okozhatnak a következők:

 • külső tényezők, mint túlzott számítógép, klímaberendezés használata, fűtés, cigaretta füst, kinti, szeles időben való tartózkodás, valamint kontaktlencse viselés.
 • egyéb tényezők,mint bizonyos gyógyszerek (pl. fogamzásgátló tabletták, allergia kezelésére szolgáló ún. antihisztamin szerek, bizonyos szív és érrendszeri betegségek kezelésére használt ún. béta-blokkoló gyógyszerek, valamin görcsoldók és vízhajtók) vagy bizonyos betegségek, amelyek szerepet játszanak a szemszárazság kialakulásában.

Milyen gyakran és mennyi ideig kell használni a Biotrue szemcseppet?
Cseppentsen egy csepp Biotrue szemcseppet a szembe szükség esetén. Használhatja minden nap és amilyen gyakran akarja. A használat időtartamának nincs felső határa.

Hogyan kell alkalmazni a Biotrue szemcseppet?
A Biotrue szemcsepp szabadalmaztatott pumpamechanizmusa lehetővé teszi, hogy a csepp tartósítószermentes legyen. Emiatt másképp nézhet ki, mint a korábban szanált cseppentő tartályok.

Általános figyelmeztetés:
Kérjük mosson kezet minden használat előtt!Ne érjen hozzá a tartály hegyéhez az ujjával és ne érintse a szeméhez sem a tartály hegyét, a lehetséges szennyeződés vagy sérülés elkerülése érdekében!

 1. Minden használat előtt vegye le az átlátszó fehér védőkupakot a tartály hegyéről, egy csavaró mozdulattal.
 2. Figyelem! Első használat előtt és ha a tartály már egy ideje nem volt használva: Tartsa a tartályt a hegyével lefelé és addig nyomja a pumpát, amíg egy csepp kicseppen.
 3. Tartsa a tartályt az alábbiak szerint: Helyezze a hüvelykujját az ergonómikus hüvelykujj-tartóra, és ujjal rögzítse az alsó részt. Két ujját a tartály aljára kell helyezni.
 4. Irányítsa a tartály hegyével lefelé. Hajtsa hátra a fejét. Óvatosan húzza le az alsó szemhéját a szabad kezének egyik ujjával, tartsa a tartályt függőleges helyzetben a szeme felett. Nyomja meg óvatosan a pumpát és cseppentsen egy cseppet a szemébe. Utána csukja be a szemét majd pislogjon, hogy optimálisan eloszlathassa a szeme felszínén lévő cseppet.
 5. A használat után azonnal le kell rázni az esetleges maradék cseppeket és vissza kell tenni az átlátszó fehér védőkupakot a tartály hegyére.

A tartály tervezésének köszönhetően csak kis maradék oldat marad a tartályban. A megadott töltőtérfogat a tartályból teljesen eltávolítható.

Mikor ne alkalmazza a Biotrue szemcseppet?
Ne alkalmazza ezt a készítményt, ha túlérzékeny bármelyik összetevővel szemben.

Fontos információk a Biotrue szemcsepp használatára vonatkozóan

 • Helyi túlérzékenységi reakciókat nagyon ritkán jelentettek. A kezelést ilyen esetben le kell állítani. Ha tartós kellemetlenséget vagy irritációt tapasztal, hagyja abba a termék használatát és forduljon orvosához.
 • Biztonsági információ súlyos szaruhártya károsodásban szenvedő betegek részére: Foszfát tartalmú készítmények szemészeti alkalmazása során nagyon ritkán kalcium-foszfát üledék lerakódását jelentették a szaruhártyán a kezelés alatt.
 • Ne érjen a szeméhez a tartály hegyével, mert ez szemsérülést, illetve az oldat szennyeződését okozhatja.
 • Felbontást követően ne használja együtt ta tartályt senki mással!
 • A tartály használati utasításának figyelmen kívül hagyása a termék kézből való kicsúszásához és ezáltal sérüléshez vezethet.
 • Másik szemészeti készítmény alkalmazása előtt legalább 15 percet kell várni.
 • A felbontást követően 6 hónappal az orvostechnikai eszközt ki kell dobni.
 • A lejárati dátum után nem alkalmazza a készítményt.
 • Ne alkalmazza, ha a csomagolás vagy a tartály sérült.
 • A Biotrue szemcsepp egy olyan tartályba van töltve, ami kis műanyag részeket tartalmaz, amit kisgyermek lenyelhetnek. Fennáll a fulladás veszélye. Ezért a Biotrue szemcsepp gyermekektől elzárva tartandó!

Hogyan kell a Biotrue szemcseppet tárolni?
+1 - +25 között tárolandó.

Forgalmazó: Bausch Health Magyarország Kft.

Biotrue, I931EU-04; A szöveg ellenőrzésének dátuma: 2018-03

Hasonló termékek