eOptika Blog
2021.11.15 13:25

Divatszemüvegek 2. rész

Divatszemüvegek 2. rész

A klasszikus fekete, az izgalmas átlátszó, és a láthatatlan szemüvegkeret

A klasszikus fekete, az izgalmas átlátszó, és a láthatatlan szemüvegkeret

Az előző, divatszemüvegekről szóló cikkünkben már kielemeztünk három, népszerű szemüvegstílust: a pilóta-, a kerek- és a cicaszem verziókat. Ebben a bejegyzésben újabb három formát/színt veszünk górcső alá, lássuk, hogy melyik kinek áll jól!

Maradunk - egyelőre - a hétköznapokban is jól hordható daraboknál, melyek - bár van bennük némi csavar -, még nem súrolják az extremitás határait. Te melyiket választanád?

Fekete szemüvegkeret - Ami mindenhez passzol

A „kis fekete” megnevezés egy fogalom, ha ruhákról van szó, de éppúgy fontos szerepe van a kiegészítők: a cipők, a táskák és persze a szemüvegkeretek vonatkozásában is!

Fekete szemüvegkeret

A fekete szemüvegkeretek örök klasszikusnak számítanak, éppúgy, mint maga a fekete szín, a divat egyébként állandóan változó világában. Lényeges különbség a régi idők fekete szemüvegeihez képest, hogy ma már egyáltalán nem a retro, SZTK kerettel azonosítjuk ezt a típust! Bár továbbra is erős karakterrel bírnak, a modern, fekete szemüvegkeretek stílusosak és formatervezettek.

A fekete szemüvegkeret egy bombabiztos megoldás mindenki számára, amelyhez bármikor lehet nyúlni, a hétköznapokban és a különleges események alkalmával egyaránt. Nemtől, kortól függetlenül mindenkinek jól áll, így, ha bizonytalan vagy a keretválasztást illetően, egy fekete kerettel biztosan nem lősz mellé!

Átlátszó szemüvegkeret - Akár színesben is

A transzparens szemüvegkeretek az elmúlt 1-2 év nagy slágereinek számítottak, és népszerűségük azóta sem csökkent. Ennek legfőbb oka, hogy letisztult, fiatalos stílust képviselnek, és vagány megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek. Fontos tudni, hogy transzparens, vagyis áttetsző nem csupán a „víztiszta” keret lehet, hanem minden színes keret, amely egyúttal átlátszó is.

Átlátszó szemüvegkeret

Remekül tükrözik a modernkori divatot, mely irányvonalat a nagy márkák egytől egyig lekövettek. A víztiszta modellek mellett a többnyire lágy, pasztell árnyalatok jellemzik, amelyek egyébként is vezető színek a divat világában, az átlátszósággal pedig egy plusz csavart adnak a megjelenésnek.

Az átlátszó szemüvegkeretek minden fazonban megtalálhatók, nem korlátozódnak egy bizonyos formára. Ennek köszönhetően bármilyen arcformára könnyen található tökéletesen passzoló transzparens szemüvegkeret, a tiédre is!

Keret nélküli szemüvegkeret - Mintha ott sem lenne

A „no make up” make up-hoz hasonlatosan találunk olyan stílusú szemüveget, amely a kevesebb néha több elvét követve van is - meg nincs is. Ezek az úgynevezett fúrt keretek, vagy közismertebb nevükön a keret nélküli szemüvegkeretek.

Keret nélküli szemüveg

Ez a különleges kialakítású szemüvegkeret éppen az ellentétes oldalt képviseli a feltűnő, egész arcot meghatározó darabokkal szemben. Nincsen színes műanyag, metálos csillogás, sem semmilyen más anyag a lencsék körül: a szemüveg két szárát, valamint az orrnyeregre felfekvő középső részt közvetlenül a lencsébe fúrják - innen ered az elnevezés.

A fúrt keretek szinte láthatatlanok az arcon, így számodra ez a tökéletes választás, ha a mindennapokban kerülöd a feltűnést, vagy éppen olyan szemüveget szeretnél, amely észrevétlensége miatt szó szerint bármilyen outfithez passzol.

Kövess minket Facebook-on, Instagramon és YouTube-on, ahol további izgalmas tartalmakkal, akciókkal várunk!