eOptika Blog
2022.10.19 15:34

Monitor szemüveg - a hasznos és divatos kiegészítő!

Monitor szemüveg - a hasznos és divatos kiegészítő!

Ha ezt a bejegyzést olvassa, a szeme ebben a pillanatban is találkozik a kékfénnyel!

Ha ezt a bejegyzést olvassa, a szeme ebben a pillanatban is találkozik a kékfénnyel! A számítógépekből, telefonokból, tabletekből áradó kékfény egyre hangsúlyosabban van jelen mindennapjainkban és okoz a látást érintő egészségügyi panaszokat. Mivel az elektronikai eszközök használatát nem tudjuk elkerülni a hétköznapokban, ezért érdemes kékfényszűrős szemüveggel óvni szemünk egészségét.

A kékfény szűrős, más néven monitor szemüveg hatékony segítséget nyújt napjaink egyik legelterjedtebb egészségügyi problémájára, a számítógép előtti munkavégzés okozta szindrómára.

Monitor szemüveg dioptria nélkül

A monitorszemüveg egy olyan különleges, nem hagyományos látásjavító eszköz, amelynek lencséje egy speciális réteggel van ellátva annak érdekében, hogy kiszűrje az elektronikai eszközökből áradó káros ibolyakék fényeket. Ezeknek a szemüvegeknek a különlegessége, hogy akkor is bátran választhatjuk őket, ha dioptriára nincs szükségünk, viszont szeretnénk megóvni a szemünk egészségét.

Kékfény szűrő szemüveg

Kérésre bármilyen szemüvegkeretbe beépíthető kékfény lencse, ami napi használat esetén 2-3 évig bizonyosan megóvja szemünk egészségét. A vásárlásnál érdemes figyelembe venni, hogy az eOptikában előre elkészített, gyári kékfény szűrő szemüveg készlet is található, melyek közül a legolcsóbb verziókhoz ráadásul nem kerül felárba a 3.5 -ös dioptriáig a lencse korrekció.

Monitor szemüveg dioptriával

Természetesen azoknak sem kell elkeseredni, akik a dioptriás szemüveget viselnek és szeretnék a kékfénytől is megóvni szemüket. Abban az esetben, ha látáskorrekcióra is szüksége van a monitorszűrő lencsék mellett, tudnia kell a dioptriát, a pupilla távolságot és ha szükséges, a cilinder mértékét is.

Ha korábban már viselt szemüveget és úgy érzi annak a dioptriája megfelelő, akkor a szemüveg lencse digitális lemérésével biztosan megtalálja az Ön számára megfelelő dioptriás monitor szemüveget.

Férfi monitor szemüveg

A kékfény sajnos nem válogat női és férfi szemek között, sőt a férfiak hajlamosabbak is több időt is tölteni elektronikai eszközök előtt, ezért az ő szemük egészségének védelme is nagyon fontos.

Szerencsére egy monitorszűrő szemüveg beszerzése nem igényel sok időt és energiabefektetést, ráadásul az eOptika szemüveg akció keretében akár 30-80% kedvezménnyel válogathat az igazán stílusos szemüvegkeretek közül. A kékfény szűrőt bármilyen keretben kérheti, akár nulla dioptriás szemüveghez is.

Női monitor szemüveg

Bizony, ahogy a férfi úgy a női szemeket sem kerüli el a káros ultraibolya fény, ami az elektronikai eszközökből árad felénk és a hölgyek esetében is ugyanannyira fontos a szem épségének megőrzése, mint a férfiaknál.

A hölgyek szemüveg kiválasztásánál a praktikumhoz gyakran párosul az igény, hogy stílusos, a ruhatárba jól beilleszthető szemüveget tudjanak választani. Az eOptika webshopjában több, mint 9000 keret közül tudnak akciós áron válogatni, amikbe nulla dioptriás és dioptriás kékfény szűrő lencsék is beilleszthetők.

Monitorszemüveg gyerekeknek

A gyermekek szemére érdemes már kiskortól odafigyelni, hiszen a mindent behálózó elektronika már egészen kiskorban megjelenik a gyerekek életében is, ezzel megnövelve a szemük elromlásának kockázatát.

A kékfény szűrős szemüvegek előnye, hogy nem szükséges egész nap hordani őket, ezért a gyerekek is könnyebben és szívesebben viselik őket. Elég csak azalatt az idő alatt viselni, amit számítógép, tablet vagy televízió előtt töltenek a gyerekek, így a játékot sem akadályozza. A gyerek monitorszemüvegek választhatók színes, jópofa keretekkel is, hogy öröm legyen a viselésük.

Kékfényszűrő szemüveg

A kékfényszűrő szemüveg kortól és nemtől függetlenül fontos kiegészítője lehet azok hétköznapjainak, akik jellemzően sok időt töltenek számítógép vagy televízió előtt. Amikor hosszú időt töltünk például számítógép előtt, a szemünk gyorsan elfárad, bevörösödik, szúr, ég és gyakran egyéb fizikai tünetek, fej-, nyak- és hátfájás is jelentkezhet, nem beszélve a látás folyamatos romlásáról.

Ezeknek a tüneteknek az elkerülése érdekében nagyon hasznos egy monitor szemüveg, ami elősegíti a jobb látást és a hatékonyabb munkavégzést is. Sőt, bármennyire is meglepő lehet hozzájárul az éjszakai pihentető alváshoz is, hiszen a kékfény gátolja a jó alváshoz elengedhetetlen melatonin termelődését.

Divatszemüveg

Szerencsére napjainkra tévhitté vált a meggyőződés, miszerint a szemüveg nem lehet stílusos kiegészítő. A divat és a stílusos kiegészítők iránti igényt a szemüveg választásnál sem kell hanyagolni, sőt napjainkban egyre terjed a divatszemüveg viselése!

Nagyon fontos, hogy olyan szemüveget válasszon, ami passzol a stílusához és boldogan viseli napközben akár 6-8 órát is munkaidő alatt. Az eOptika kínálatában az elegáns szemüvegektől a színesebb dizájner darabokig böngészhet, hogy megtalálja a pénztárcájának és ízlésének leginkább megfelelő keretet a monitor szemüvegéhez.