Blog cikkek
2023.08.31 09:00

Monitorszemüveg: legyen a mindennapjaid része!

Monitorszemüveg: legyen a mindennapjaid része!

Fel kell készülnöd, hogy a sok kijelző előtt töltött idő ismét megviseli majd a szemed – hacsak nem viselsz mostantól rendszeresen monitorszemüveget! És miért is ne tennéd?

Ma holnap vége a nyárnak, bár a jó idő valószínűleg még pár hétig velünk marad (tehát a napszemüveged is maradjon kéznél). Ezzel együtt a nagy nyaralások lassan véget érnek, és a legtöbben visszatérnek a munka világába: ki az irodába, ki a home office keretei közé. Újra többet fogsz képernyőt nézni és újra előjöhetnek azok a kellemetlen tünetek, amelyek nyáron valószínűleg kevésbé kínoztak, hiszen több időt töltöttél digitális detoxban.

Most azonban fel kell készülnöd, hogy a sok kijelző előtt töltött idő ismét megviseli majd a szemed - hacsak nem viselsz mostantól rendszeresen monitorszemüveget! És miért is ne tennéd?

MEGNÉZEM A MONITOR SZEMÜVEG KÍNÁLATOT

Mi az a kék fény és miért okoz gondot?

A kék fény a napfény része, és természetesen is jelen van. Azonban a digitális eszközök, mint például a számítógépek, okostelefonok és tabletek kijelzői is jelentős mennyiségű mesterséges kék fényt bocsátanak ki. A hosszan tartó kék fény pedig negatív hatással lehet a szemed egészségére. Az irodai munkavállalók gyakran hosszú órákat töltenek a számítógép előtt, ami növeli a kék fény által okozott potenciális problémák kockázatát.

Monitorszemüveg

Az egyik leggyakoribb probléma a kék fény által okozott digitális szemfáradtság. A hosszantartó képernyőidő a szem kimerülését eredményezheti, ami száraz szemet, égő érzést és homályos látást okozhat. Emellett a kék fény negatív hatással lehet az alvásra is. A túlzott kék fény expozíció gátolhatja az alvásért felelős hormon, a melatonin termelődését, ami nehezítheti az elalvást és befolyásolhatja az alvás minőségét.

A megoldás: Kék fény szűrő szemüveg

Szerencsére a káros kék fény ellen nagyon könnyen védekezhetsz: egy egyszerű, kék fény szűrős, monitorszemüvegre van csak szükséged és máris rengeteget tettél a szemeid védelme érdekében! Monitorszemüveget egyszerűen beszerezhetsz, akár online rendeléssel is. Webáruházunkban is számos opciót találsz. Ha alapvetően nincsen szükséged látáskorrekcióra, választhatod nulldioptriás változatban.

Kék-fény szűrő szemüveg

A legjobb azonban, ha eljössz egy látásvizsgálatra, hogy kiderüljön, minden rendben van-e a látásoddal. Ha esetleg nincs, akkor az új szemüvegedet pedig kérheted egyúttal kék fényszűrő réteggel is, így több legyet üthetsz egy csapásra!

KÉK FÉNY SZŰRŐS SZEMÜVEGET SZERETNÉK

Várunk szeretettel optikánkban is!

1066 Budapest, Teréz krt. 50.

+36 30 222 22 75