eOptika Blog
2023.01.04 10:22

Műkönny: gyors felfrissülés a szemeknek!

Műkönny: gyors felfrissülés a szemeknek!

A műkönny használat fontossága, nem csak akkor, ha allergiás vagy, vagy ha kontaktlencsét viselsz!

Mi az, ami mindig van a táskádban? Zsebkendő, kézfertőtlenítő, pénztárca? Csupa hasznos holmi, amik jó, ha kéznél vannak. Pontosan ebbe a kategóriába tartozik a műkönny is - és nem csak akkor, ha allergiás vagy, vagy ha kontaktlencsét viselsz!

Mai, digitális világunkban rengeteg elektronikai eszközzel vagyunk körbevéve, melyekből sok esetben káros, kék fények áradnak felénk. Ide tartoznak azok az eszközök, melyeknek kijelzője, monitorja van, tehát az okostelefontól elkezdve a tableten és laptopon át a televízióig bezárólag minden.

Na, de hogy jön ez a műkönny témájához? Úgy, hogy egyrészt a kijelző folyamatos nézése miatt kevesebbet pislogunk, másrészt a kék fény is azt a kényelmetlenséget okozza, hogy a szem könnyebben kiszárad. Tehát, ha számítógép előtt dolgozol, már ez önmagában jó indok arra, hogy mindig legyen nálad műkönny.

MEGNÉZEM A MŰKÖNNY KÍNÁLATOT

Műkönny száraz szemre

A szem szárazságát sok minden okozhatja. Például a fent említett számítógépes munkavégzés, de eredményezheti ugyanezt a légkondicionáló, az időjárásbeli tényezők, allergia vagy éppen kontaktlencse használat is.

A száraz szem tünetei pedig többek közt a könnyezés, az égő, vörös szemek, irritáltság érzése, de akár viszketés vagy fájdalom is előfordulhat. Szerencsére mindezt könnyen orvosolhatni lehet, ha mindig akad a táskádban egy jó műkönny száraz szemre.

Milyen műkönnyet válassz?

Gyakori kérdés, hogy milyen műkönny fajták érhetőek el. Az eOptika kínálatában számos különböző műkönnyet találsz, száraz szemre valót, kontaktlencsével is alkalmazhatót, de létezik például lipidpótló műkönny is.

Műkönny

Mielőtt választasz, jó, ha azt tudod, hogy esetedben mi okozza a szemszárazságot: gyakori kijelző használat, kontaktlencse viselése, esetleg allergia? Ha a kiváltó okkal tisztában vagy, máris könnyebben választhatod ki a számodra megfelelő szemcseppet.

Apropó: most akkor hogyan is hívják? Szemcsepp vagy műkönny? Mindegy, hogyan nevezzük, ugyanazt jelenti: feladatuk, hogy pótolják a nedvességet és hogy a könny minősége és mennyisége helyreálljon a szemekben.

Tartósítószermentes műkönny

Jó, ha tudod, hogy a tartósítószer sok esetben allergiás reakciót válthat ki a szemekben az arra érzékenyeknél, és ezzel csak súlyosbodik a meglévő tünet. Ennek elkerülése érdekében válassz a tartósítószermentes műkönny kínálatunkból, és rövid időn belül élvezheted a megkönnyebbülést hozó, nyugtató, hűsítő hatást.

SZERETNÉK SZEMCSEPPET RENDELNI

Műkönny kontaktlencséhez

Gyakran felmerülő kérdés, hogy melyik a megfelelő műkönny kontaktlencséhez. Természetesen, ha nincs bent a lencse a szemben, bármilyen műkönny használható, csak ügyelj rá, hogy ne közvetlenül a használat után tedd a szemedbe a lencséket.

Szemcsepp

Azonban sok esetben a lencse viselés az, ami szárazságot okoz a szemekben, ilyenkor érdemes olyan szemcseppet használni, ami bátran rácseppenthető a lencsékre, ezáltal gyors megkönnyebbülést okoz az irritált szemeknek. Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik műkönny használható kontaktlencse mellett, mindenképp kérd ki szakember véleményét.

Műkönny ár

A műkönny ár szempontjából széles skálán mozoghat, gyártótól, bolttól függően, de az eOptika.hu kínálatában kedvező áron juthatsz hozzájuk. Ráadásul a választék is széles, megtalálod valamennyi, népszerű típust:

Systane műkönny, Hyabak műkönny, Ocutears műkönny, csak hogy néhányat említsünk a legnépszerűbb szemcseppek közül.

Ha tanácsra van szükséged, hogy számodra melyik lehet a legideálisabb választás, várunk szeretettel budapesti optika szaküzletünkben (1066 Budapest, Teréz krt. 50.) és segítünk kiválasztani a számodra legmegfelelőbb műkönnyet!

MŰKÖNNYET RENDELEK

Várunk szeretettel optikánkban!

1066 Budapest, Teréz krt. 50.

+36 30 222 22 75