eOptika Blog
2023.01.02 09:55

Olvasószemüveg 40 év felett

Olvasószemüveg 40 év felett

Olvasószemüveg - Miért van rá szükség 40 év felett?  Az egykor rugalmas szemlencse keménnyé válik és elérkezünk a presbyopia állapotába.

Olvasnád a kedvenc könyved, hunyorogsz, erőlteted a szemed, de a betűk csak nem élesednek. Egyre távolabb teszed magadtól a könyvet és ekkor mintha javulna némileg a helyzet. Ismerős a történet? Ha találkoztál már ezzel a problémával, akkor ne legyenek kétségeid: amire szükséged van, az az olvasószemüveg!

De hát nekem jó a szemem, simán elolvasom, mi van az utca túloldalán álló hirdetőtáblára írva! – mondod. És valószínűleg ebben sem tévedsz. Viszont attól, mert jól látsz távolra, még okozhat gondot az közelre való fókuszálás, és az a tapasztalat, hogy nagy eséllyel fog is. Ha hamarabb nem, akkor 40 év felett szinte biztosan. De miért is? Járjunk ennek utána!

MEGNÉZEM AZ OLVASÓSZEMÜVEG KÍNÁLATOT

Olvasószemüveg - Miért van rá szükség 40 év felett?

A presbiópia vagy más néven öregszeműség egy természetes biológiai folyamat eredménye, az öregedés része. Az idő előrehaladtával a szemlencse alkalmazkodóképessége csökken, mígnem teljesen meg is szűnik: az egykor rugalmas szemlencse keménnyé válik és elérkezünk a presbyopia állapotába.

Olvasószemüveg

Az öregszeműség nem megelőzhető vagy visszafordítható folyamat, de azért nem kell megijedni, mert nincsenek szövődményei és az olvasó szemüveg vagy éppen multifokális kontaktlencse használatával kiküszöbölhető a probléma.

Divatos olvasószemüveg

Az olvasószemüveg szó hallatán megjelenik lelki szemeid előtt nagymamád vagy nagypapád képe és az ő vaskos, „sztk-s” keretük? Jó hír, hogy ezek az idők már elmúltak, hiszen létezik divatos olvasószemüveg, ami nem csak kényelmes, de trendi is és jól passzol a stílusodhoz, személyiségedhez.

Olvasó szemüveg

Az eOptika.hu kínálatában számos, nagynevű márka, minőségi szemüvegkeret kínálatából válogathatsz, így biztosan nem lesz kellemetlen számodra, ha mostantól munkához, olvasáshoz szemüveget kell viselned, sőt. Olyan mértékben meg fogja könnyíteni az életed, hogy később már el sem tudod nélküle képzelni a mindennapjaid!

MEGNÉZEM AZ OLVASÓSZEMÜVEGEKET

Kékfényszűrős olvasószemüveg

És ha már munkáról tettünk említést az előbb, fontos megjegyezni, hogy mai, modern világunkban nem csak könyvet és újságot olvasunk, gyakran a számítógép előtt ülve görgetjük a híreket és persze foglalkozásunkból adódóan is gyakran ülhetünk monitor előtt – ami szintén a közelre látás kihívásának teszi ki a szemeket.

Éppen ezért érdemes elgondolkodnod a kékfényszűrős olvasószemüveg készíttetésének lehetőségén, mert ezzel két legyet üthetsz egy csapásra: jól fogsz látni olvasás közben és egyúttal a kijelzőkből (laptop, okostelefon, tablet) felénk áradó káros, kék fényektől is megóvhatod szemeidet. Ehhez nem is kell más, csak a rendelésnél feltüntetni, hogy új olvasószemüvegedet kékfényszűrő réteggel kéred.

Olvasószemüveg rendelés

Lehetséges olvasószemüveg rendelés online? – teheted fel a kérdést. A válasz pedig igen. Beszerezheted új olvasószemüveged egyszerű online rendeléssel és házhozszállítással is akár. Első lépésként válaszd ki a neked leginkább tetsző keretet, amit virtuálisan akár fel is próbálhatsz. Ezután vizsgálati adataid alapján megadhatod a rendelés során a dioptria és a cilinder mértékét, hogy elkészülhessen a számodra tökéletes olvasószemüveg.

Amennyiben nincsenek friss vizsgálati adataid, akkor jól jöhet egy látásvizsgálat, ahol szakembereink pontosan megállapítják, hogy milyen szemüvegre van szükséged.

OLVASÓSZEMÜVEGRE VAN SZÜKSÉGEM<

Olvasószemüveg ár

Rendelni nem csak azért érdemes, mert kényelmes, hanem azért is, mert sokat spórolhatsz vele. Az olvasószemüveg ár szempontjából ugyanis széles skálán mozog, de az eOptikában számos olvasószemüveg női és olvasószemüveg férfi modell közt lehet válogatni, jelentős kedvezménnyel az ajánlott fogyasztói árakhoz képest.

Nézz szét az eOptika.hu kínálatában, vagy gyere be budapesti optika szaküzletünkbe (1066 Budapest, Teréz krt. 50.) és segítünk kiválasztani a hozzád legtökéletesebben passzoló olvasószemüveget!

SZERETNÉK OLVASÓSZEMÜVEGET<

Várunk szeretettel optikánkban!

1066 Budapest, Teréz krt. 50.

+36 30 222 22 75