eOptika Blog
2023.02.15 09:54

Ray-Ban Aviator - A megunhatatlan

Ray-Ban Aviator - A megunhatatlan

A Ray-Ban Aviator napszemüveg a köztudatba azonban leginkább a Top Gun film 1986-os megjelenésekor került be és sikere azóta is töretlen.

Csibész mosoly, pilóta szerelés, fehér póló és az elmaradhatatlan Ray-Ban Aviator napszemüveg. A leírás alapján egy kvíz tuti befutó kérdése lenne, hiszen mindenki kitalálná, hogy kiről is van szó. Hát persze, hogy Tom “Maverick” Cruiseról, aki a Top Gun című filmmel hatalmas divatot - és rekord eladást is - teremtett! Nézzük meg, mitől olyan különleges ez a szemüveg!

Ray-Ban Aviator Top Gun

Nem véletlen, hogy Tom Cruise az ikonikus pilóta szemüveget viseli a Top Gunban, hiszen a fazon a második világháborúban harcoló vadászpilóták számára készült az amerikai légierő megbízásából azzal a céllal, hogy megvédjék a pilóták szemét a káros napsugaraktól repülés közben.

Aviator napszemüveg

A köztudatba azonban leginkább a Top Gun film 1986-os megjelenésekor került be, amikor is a Bloomberg áruház szerint 40%-kal megnőtt az eladott Ray-Ban Aviator szemüvegek mennyisége. Szinte biztosra vesszük, hogy a 2022-es Top Gun: Maverick után is legalább ennyivel emelkedtek az eladások és egy új generáció is felfigyelt a különleges darabra.

Azt azonban kevesen tudják, hogy a filmben látott napszemüveg egy kifejezetten Tom Cruisera szabott modell, ami a boltokban nem megvásárolható, de a szinte tökéletes mása, a Ray-Ban RB3025 Aviator modell még mindig a világ egyik legismertebb, klasszikus napszemüveg fazonja.

Ray-Ban Aviator Large Metal

De kanyarodjunk vissza Hollywoodból a hétköznapi emberek világába, hiszen a világháború után leszerelt katonáknak hála a Ray-Ban Aviator napszemüvegei elárasztották egész Amerikát és hamar az átlagember kedvenceivé váltak.

Ehhez kellett természetesen a funkcionalitás és a stílus, hiszen a könnycsepp formájú, domború lencsék biztosítják a szem teljes lefedettségét és védelmét. De persze amellett sem szabad szó nélkül elmenni, hogy a háborúból visszatérő katonák rendkívüli népszerűségnek örvendtek Amerikában és egy kicsit mindenki szeretett volna rájuk hasonlítani.

Az első Ray Ban napszemüveg kollekció még könnyű műanyag kerettel, vékony karokkal és esztétikus dizájnnal készült, majd a műanyagot később felváltotta a réz és nikkel ötvözetből készült szár. Az ultravékony szárak az ötvözet strapabírásának köszönhetően ellenállnak a folyamatos használatból eredő esetleges sérüléseknek, deformálódásnak és hosszú ideig megbízható védelmet biztosítanak a viselőjének.

Ray-Ban Aviator polarizált

Napszemüveg vásárlás előtt fontos alaposan utánanézni, hogy melyik szemüveg az ideális választás. Napszemüvegek esetében pedig érdemes tudni, hogy mi a különbség a polarizált és a nem polarizált lencse között.

A válasz egyszerű: a polarizált lencséket kifejezetten úgy tervezik, hogy megakadályozzák a visszavert fény tükröződését is, míg a nem polarizált lencsék csak az intenzív fényt szűrik meg.

Ray-Ban szemüveg

A Ray-Ban polarizált szemüvegei nem csak a tükröződést, hanem a kontrasztot és a látásélességet is javítják, ami által csökkenti a szem megerőltetését. Ahhoz pedig nem kell vadászgép pilótának lenni, hogy tudjuk, akár egy hosszú autóút alatt is mennyire el tud fáradni a szem egy nem megfelelő napszemüvegben.

Ray-Ban Aviator ár

A Ray-Ban szemüveg évtizedek óta képviseli a megbízhatóságot és a minőséget a trendi dizájn mellett, ehhez mérten azonban a szemüvegek ára is jellemzően inkább a felső kategóriába sorolandó. Ettől azonban senkinek nem kell megijednie, hiszen az eOptika.hu kínálatában a gyártó által javasolt fogyasztói árakhoz képest akár 30-80%-kal olcsóbban is hozzájuthat egy időtálló, divatos Ray-Ban Aviator darabhoz.

Optikánk kizárólag eredeti termékeket forgalmaz és a Budapest belvárosában található boltunk mellett online is forgalmazzuk a szemüvegeket, így, ha úgy érzi, eljött az idő, hogy beszerezze a régóta vágyott Ray Ban Aviator modellt, a legjobb helyen jár, hiszen mindezt már az otthona kényelméből is megteheti.