eOptika Blog
2022.12.22 12:33

Szemvizsgálat szemüvegkészítéssel

Szemvizsgálat szemüvegkészítéssel

Szemünk egészségét hajlamosak vagyunk természetesnek venni. Ebben a cikkben összeszedtünk minden hasznos infót a látásvizsgálathoz!

Szemünk egészségét hajlamosak vagyunk olyan természetesnek venni, mint azt, hogy lélegzünk. Azonban az idő előrehaladtával, főleg abban az esetben, ha a szem épsége kifejezetten fenyegető tényezőknek van kitéve, például kékfény, érdemes időről időre látásvizsgálat során ellenőriztetni a szemeket. Ebben a cikkben összeszedtünk minden fontos és hasznos infót a látásvizsgálathoz!

Szemvizsgálat - miért van rá szükség?

Az emberek nagy része hajlamos halogatni az egészségmegőrzéssel kapcsolatos vizsgálatokat és jellemzően addig várunk, míg nem okoz jelentős életminőségbeli változást bizonyos fizikai tünet. A szemvizsgálatot is szeretjük addig halogatni, míg legalább elfogadható minőségben látunk. Az, hogy ezeket a sorokat olvassa, már egy fél siker egy szemvizsgálat megkezdéséhez!

Szemvizsgálat szemüveg

Rendszeres látásvizsgálatra nemcsak abban az esetben van szükség, ha már valamilyen elváltozást tapasztal, hanem megelőző jelleggel is érdemes időről-időre megbizonyosodni szemei állapotáról. Amennyiben korábban még nem volt szemüvege, esetleg szemüvegesként, kontaktlencsésként romlást tapasztal a látásában, érdemes minél hamarabb bejelentkeznie látásvizsgálatra, hogy megelőzhető legyen a további látásromlás. Az eOptika oldalán csupán néhány kattintás és már kész is az időpont foglalás!

Computeres szemvizsgálat

Az optikákban történő szemvizsgálatok során az egyik leggyakrabban elhangzó mondat: “Ó, hiszen ez egyáltalán nem volt fájdalmas!” A computeres vagy objektív szemvizsgálat egy pontos, gyors és fájdalommentes folyamat, ahol egy gépbe pillantva vizsgáljuk meg a szem fénytörési hibáit.

Computeres szemvizsgálat szemüveg

Ami fontos, hogy ez alapján a vizsgálat alapján soha nem írunk fel szemüveget. A szemüveg felírásához szükséges még az úgynevezett szubjektív látásvizsgálat is szükséges, mely során a páciens maga mondhatja meg, hogy melyik dioptriával lát a legjobban.

Látásvizsgálat - ingyenes szemvizsgálat

A szemvizsgálat halogatásának második leggyakoribb oka a vizsgálat borsos árától való félelem. Az eOptikában nem kell aggódnia a vizsgálat ára miatt, hiszen a kedvezményes árú szemüvegek mellett szeretnénk, ha az ingyenes látásvizsgálat is elérhetővé tenné a szem egészségének megőrzését.

Ennek köszönhetően amennyiben multifokális szemüveget (bifokális, progresszív szemüveget) szeretne készíttetni, az eOptika üzletében várjuk szemvizsgálatra. A vizsgálat díja 7000 forint, amelyet abban az esetben, ha 30 napon belül megrendeli a szemüvegét, a teljes vizsgálati díj árát jóváírjuk a szemüveg árából*.

Szemvizsgálat Budapest

A szemvizsgálat talán még sosem volt olyan egyszerű, mint most! Egy egyszerű online vagy telefonos időpontfoglalás után már várjuk is a megadott időpontban budapesti optikánkban.

Az Oktogon és a Nyugati pályaudvar között található üzletünkben szakképzett optometristák várják, akik segítenek a megfelelő szemüveg vagy kontaktlencse kiválasztásában. Ezután már nincs is más hátra, mint a kórelőzmények megbeszélése, az objektív és szubjektív, a réslámpás szemvizsgálat valamint az eredmények alapján megfelelő látásjavító eszköz kiválasztása.

Szemvizsgálat árak

Az első szemüveges látásvizsgálat ára 7 000 ft, aminek egészét jóváírjuk abban az esetben, ha a vizsgálatot követő 30 napon belül rendel multifokális lencsét. Egyéb típusú szemüvegrendelés esetén pedig 5 000 ft-ot írunk jóvá a vizsgálat árából*.

Amennyiben önnek szemüveg és kontaktlencse kontroll vizsgálatokra van szüksége az árak a következőképpen alakulnak*:

Új kontaktlencsés szemvizsgálat: 10 000 ft, plusz a próbalencse ára. Ebből 3000 ft-ot jóváírunk személyesen optikánkban történő 30 napon belüli vásárlás esetén. Kontaktlencse kontroll: 7 000 ft, amiből 3 000 ft-ot jóváírunk személyesen optikánkban történő 30 napon belüli vásárlás esetén. Szemüveges látásvizsgálat + kontaktlencse kontroll: 10 000 ft. Amennyiben 30 napon belül személyes vásárlás történik, 5 000 ft-ot jóváírunk. Újra kontaktlencsés vizsgálat: 10 000 ft, plusz a próbalencse ára. Az összegből 3 000 ft-ot jóváírunk, ha 30 napon belül személyesen ad le rendelést. Szemüvegkészítés meglévő szemüveg alapján: díjtalan.

*A cikkben leírt árak a 2022.december 16-i állapotot tükrözik.