eOptika Blog
2022.10.21 15:40

Színes kontaktlencse rendelés

Színes kontaktlencse rendelés

A színes kontaktlencse rendelés folyamata éppolyan egyszerű, mint a nem színes verzióké. De hogy milyen típusok is vannak? Ennek nézünk most utána!

A kontaktlencse viselése ma már egy teljesen természetes dolog, közel sem jár annyi bonyodalommal, mint 1-2 évtizeddel ezelőtt. A mai kontaktlencsék ugyanis modern, könnyen kezelhető, légáteresztő anyagból készülnek, nagy fokú komfortot nyújtanak, és használatukat a pácinesek nagyon hamar megtanulják.

Sőt, ma már annyira az életünk részévé vált, hogy nem is feltétlenül csak látáskorrekció céljából választjuk. Ahogy a szemüvegek esetében is létezik a divatszemüveg kifejezés - amikor csak divatos kiegészítőként hordjuk a szemüveget -, úgy a kozmetikai kontaktlencse is egyre inkább elterjedt dolog.

Színes kontaktlencse eOptika

Lehetőségünk van különböző szemszíneket kipróbálni, vagy mintás lencsét viselni, akár csak egy-egy buli, fesztivál kedvéért, de akár a hétköznapokban is dönthetünk mellettük. A színes kontaktlencse rendelés folyamata éppolyan egyszerű, mint a nem színes verzióké. De hogy milyen típusok is vannak? Ennek nézünk most utána!

Színes kontaktlencse dioptriával

Ha annál a ténynél maradunk, hogy a lencse egy látásjavító eszköz, akkor mi sem egyértelműbb, mint hogy létezik színes kontaktlencse dioptriával. Amit fontos tudni azonban, hogy nem mindegyik színes verzió létezik dioptriás változatban, ebből a szempontból ugyanis megkülönböztetjük a fedő- és a kiemelő lencséket.

A kiemelő lencsék leginkább azt a célt szolgálják, hogy élénkebbé, izgalmasabbá tegyék a saját szemszínt, vagy kisebb mértékben elváltoztassák azt. A világos szemet még világosabbá, a sötét szemet még mélyebbé, magával ragadóbbá varázsolják. Ez a típus az, amelyet megvásárolhatsz akár dioptriával is, és amelyeket a többség szívesen visel életvitelszerűen is.

Színes kontaktlencse dioptria nélkül

A színes lencsék másik változata az úgynevezett fedő típus. Ez a típusú színes kontaktlencse dioptria nélkül készül, tehát látásjavításra nem alkalmas, de nem is az a célja. A fedő kontaktlencsék ugyanis a szivárvány összes árnyalatában, és bármilyen mintával elérhetőek, amit csak el tudsz képzelni.

Színes kontaktlencse Halloween buli

Nagy kedvencek a Halloween bulikon vagy például farsang idején, de a filmvilág is előszeretettel nyúl hozzájuk, ha egy-egy szereplőt el kell maszkírozni. Ezen lencsék viselésével te is lehetsz például cica, zombi, boszorkány, vagy mesebeli hős, akinek jellegzetesen szép vagy akár ijesztő szemei vannak. Az eOptika.hu kínálatát végig nézve meg fogsz lepődni, hogy mennyi őrült mintájú színes kontaktlencse létezik.

MEGNÉZEM A SZÍNES KONTAKTLENCSE KÍNÁLATOT

Mikor máskor viselnél őrült mintás kontaktlencsét, ha nem Halloweenkor? A rémisztgetős bulik sztárja lehetsz egy ötletes ruhával, sminkkel és a szerephez passzoló, színes kontaktlencsével. Válogass bátran a legvadabb minták között és zsebeld be a bókokat!

MINTÁS KONTAKTLENCSÉK

Színes kontaktlencse ápolása

A színes kontaktlencse ápolása nem különbözik a hagyományos lencséétől. Sőt, valójában nem is az a lényeges, hogy színes vagy nem színes, sokkal inkább az, hogy milyen hordású. A legtöbb színes kontaktlencse napi viselési idejű, tehát reggel beteszed, este kiveszed és kidobod, így nem szükséges az ápolására időt fordítani.

A hosszabb viselésű színes kontaktlencse tisztítása éppúgy történik, mint a nem színes lencséké: viselés után kontaktlencse folyadékkal teli tárolótokba helyezed, majd az éjszakai áztatás után, reggel az ujjaddal és a tisztítófolyadékkal való átdörzsölés/öblítés után visszahelyezheted a szemedbe.

Ha még sosem viseltél kontaktlencsét, függetlenül attól, hogy színes vagy nem színes, mindenképp látogass el egy kontaktlencsés látásvizsgálat időpontra, ahol szakember fogja megállapítani, hogy alkalmas-e a szemed a lencseviselésre, ha igen, segít eldönteni, hogy milyet válassz, illetve megtanít annak használatára is.

KONTAKTLENCSE ÁPOLÓFOLYADÉKOK

Színes kontaktlencse Budapest

Az online rendelés mellett a színes kontaktlencse Budapest szívében is könnyen beszerezhető, optikai szaküzletünkben (1066 Budapest, Teréz krt. 50.).

Számíthatsz optometristáink szakértelmére, ha épp most gondolkozol azon, hogy kipróbálod, milyen kontaktlencsével az élet, de akkor is, ha már rutinos lencseviselő vagy és kontrollra érkeznél.

IDŐPONTOT FOGLALOK LÁTÁSVIZSGÁLATRA

Várunk szeretettel optikánkban!

1066 Budapest, Teréz krt. 50.

+36 30 222 22 75