eOptika Blog
2023.01.09 10:06

Te mikor voltál utoljára látásvizsgálaton?

Te mikor voltál utoljára látásvizsgálaton?

Tedd a szívedre a kezed és válaszolj őszintén: mikor volt utoljára a teendőlistádon látásvizsgálat feljegyezve? 

Tedd a szívedre a kezed és válaszolj őszintén: mikor volt utoljára a teendőlistádon látásvizsgálat feljegyezve? Ha már idejét sem tudod, vagy legalábbis egy évnél régebben, akkor épp kapóra jön az új év és az újévi fogadalmak időszaka! Fogadd meg, hogy idén lelkiismeretesebben veszel részt a szűrővizsgálatokon, és hogy ezek sorába a látásvizsgálat is felkerül.

Látásvizsgálat

Manapság pénzért mindent meg lehet venni, kivéve az egészségedet, úgyhogy vigyázz rá úgy, mint a szemed fényére… És ha már szóba került a szemed fénye, arra mi segítünk vigyázni, csak olvasd végig ezt a bejegyzést, és foglalj online időpontot hozzánk!

IDŐPONTOT FOGLALOK LÁTÁSVIZSGÁLATRA

Látásvizsgálat - Ezért fontos a rendszeresség

A látásvizsgálat olyan, mint bármilyen más egészségügyi szűrővizsgálat, érdemes félévente, évente részt venni rajta. Ha szemüveg vagy kontaktlencse viselő vagy, akkor azért, hogy időről-időre ellenőriztetni tudd, hogy még mindig a számodra ideális dioptriát hordod-e, ha pedig nem viselsz látásjavító eszközt, akkor azért, hogy biztosra tudd: tényleg nincsen rá szükséged.

De a látásvizsgálat nem csak e két okból hasznos. Például az is kiderülhet, hogy gyakran száraz a szemed, amit esetleg a számítógép előtti munkavégzés okoz, tehát jól jöhet a mindennapokban egy akár nulldioptriás monitorszemüveg is.

Látásvizsgálat vagy szemvizsgálat

Fontos különbség a látásvizsgálat és a szemvizsgálat között, hogy utóbbit ideális esetben szemész szakorvos végzi, és nem merül ki a látás- és látásélesség ellenőrzésében. A szemvizsgálat a szem teljes körű vizsgálatát foglalja magában és arra hivatott, hogy felderítse az olyan szemészeti eltéréseket, betegségeket, mint például a zöldhályog, a szürkehályog, vagy egyéb, a szemfeneket érintő eltérések.

A látásvizsgálatot szintén szakember, úgynevezett optometrista végzi. E vizsgálat során azon van a fókusz, hogy a páciens mennyire lát élesen, van-e szemnek fénytörési hibája, tehát szükséges-e szemüveg vagy éppen kontaktlencse viselése. Ha az optometrista szakember a vizsgálat során bármi rendelleneset tapasztal, tovább irányítja a pácienst teljeskörű szemészeti vizsgálatra.

BEJELENTKEZEM LÁTÁSVIZSGÁLATRA

Látásvizsgálat árak

Gyakran felmerülő kérdés, hogy mennyibe kerül egy látásvizsgálat, van-e ingyenes látásvizsgálat, vagy be lehet-e számítani az összeget a készülő szemüveg árába?

Az árak jelentősen eltérhetnek optikától függően, de általánosságban elmondható, hogy a látásvizsgálat ára általában néhányezer forint, melyből bizonyos összeg jóváírásra kerül, amennyiben 30 napon belül, nálunk készítteted el szemüveged. Ingyenes látásvizsgálatra is van lehetőség időről-időre, érdemes figyelemmel követni akcióinkat.

Látásvizsgálat időpontfoglalás

Szerettük volna megkönnyíteni számodra, hogy rendszeresen elvégeztethesd a vizsgálatot, ezért létrehoztunk egy online látásvizsgálat időpontfoglalás rendszert, ahol nagyon egyszerűen foglalhatod le időpontod. Így csináld lépésről-lépésre:

  1. Nyisd meg az eOptika online időpontfoglalás oldalt.
  2. Kattints a foglalás megkezdése gombra.
  3. Válassz szolgáltatást.
  4. Válassz dátumot.
  5. Add meg adataid.
  6. Küldd el a foglalást.

A szabad időpontok narancssárga színnel vannak jelölve. Ha egy adott napra nem látsz ilyen jelölésű időpontot, válassz másik napot.

Várunk szeretettel optikánkban!

1066 Budapest, Teréz krt. 50.

+36 30 222 22 75

IDŐPONTOT FOGLALOK LÁTÁSVIZSGÁLATRA