Látásvizsgálat Budapest központjában

látásvizsgálat budapest belvárosában

Jöjjön el hozzánk látásvizsgálatra!

Az eOptika látásvizsgálatát szakképzett optometristáink végzik, az eOptika vizsgálati rendelőiben (Budapest, Teréz körút 50, a Nyugati pályaudvar és Oktogon között). Ehhez a legmodernebb eszközöket használják fel. Optometristáink mind szemüvegkészítéshez, mind kontaktlencse-használathoz végeznek vizsgálatot. 

Látásvizsgálatot minden hétköznap, 11-17 óráig végzünk. A vizsgálathoz időpont foglalás szükséges, amely az alábbi telefonszámon lehetséges: +36 30 222 2275

A látásvizsgálat díjai a következőek:

 • Szemüveg készítéséhez szükséges vizsgálat ára 7000 Ft, amelyből amennyiben utána 30 napon belül nálunk készítteti el szemüvegét, 5000 Ft-ot jóváírunk vásárlása árából. Az ár tartalmazza a vizsgálati eredmény kiadását is. 
 • Az új kontaktlencsés (vagy újra lencsét hordani kívánó) vásárlók látásvizsgálata 10.000 Ft plusz a próbalencse ára, amelyből 3000 Ft-ot jóváírunk boltunkban történő 30 napon belüli vásárlás esetén (akár a próbalencse ára is fizethető belőle). A vizsgálat két alkalomból áll: az első alkalom 30 perc (látásvizsgálat), majd ennek a vizsgálatnak a végén egyeztetünk Önnel személyesen egy következő, 1 óra időtartamú kontaktlencse illesztést és betanítást is (újra kontaktlencsét viselő vásárlóink számára az új lencsék illesztése gyorsabb, nagyjából 15 perc). A vizsgálati díj a mind a két alkalom árát tartalmazza.
 • A kontaktlencse kontroll díja 7000 Ft, amennyiben történik utána vásárlás boltunkban 30 napon belül, 3000 Ft-ot jóváírunk vásárlásából. Kérjük, a kontrollra érkezzen kontaktlencsében, lehetőség szerint 3-4 óra viselés után. Hozzon magával saját tartó tokot, folyadékot, és szemüveget, hogyha esetlegesen olyan probléma merül fel, ami miatt ki kell venni, legyen mibe bele tenni és ne kelljen eldobni a lencsét. 

Miért kell nálunk fizetni olyan látásvizsgálati szolgáltatásért, ami máshol esetleg ingyenes? Azért, mert ahol ingyenes a látásvizsgálat, ott 30-50%-kal drágább a szemüveg vagy a kontaktlencse. Így míg a többi optikus beleépíti termékeinek áraiba a szolgáltatási díját, mi a "fapados árazási logika" mentén opcionálissá (nem kötelezővé) tesszük a szolgáltatásainkat, amiket -aki szeretne- tőlünk vesz meg. Arra is figyeljen, hogy máshol a "lelet kiadásáért" is kérhetnek pénzt, ami annak ellenére elterjedt praktika, hogy jogszabályba ütközik. Természetesen elfogadunk máshonnan származó látásvizsgálati eredményeket is, és az alapján is elkészítjük szemüvegét vagy kiadjuk kontaktlencséjét.

Online időpontfoglalás Hívjon +36 30 222 2275 Térkép: Teréz körút 50.

A látásvizsgálat menete

 • Kórelőzmények, adatok felvétele: A páciens elmondja a panaszát, illetve hogy volt-e a családjában örökletes szemprobléma. Ez rámutathat arra, hogy olyan betegségek, mint a diabétesz, vérnyomásproblémák vagy bőrbetegségek okozhatják-e a panaszt. A betegnek volt-e már szüksége látáskorrekcióra, visel-e szemüveget, illetve használ-e kontaktlencsét.
 • Objektív és szubjektív látásvizsgálat: Az objektív vizsgálat (computeres szemvizsgálat) gyors, pontos, fájdalommentes, amellyel a szem fénytörési hibáját vizsgálják. Ez alapján soha nem írunk fel szemüveget! A szubjektív látásvizsgálat során a páciens már maga mondhatja meg, milyen dioptriával lát a legjobban.
 • Réslámpás vizsgálat: Réslámpa=biomikroszkópos vizsgálat során a szem elülső és hátsó szegmensét térképezzük fel. Amennyiben eltérést látunk, azonnal szemész-szakorvoshoz irányítjuk a pácienst.
 • Szemüveg felírás, keret és szemüveglencse kiválasztása: A szemüveglencsétől és kerettől függően akár már aznap megkaphatja az új szemüvegét. 

A látásvizsgálat típusai

Az eOptika háromféle látásvizsgálatot kínál.

 • Egy 25-30 perces szemüveges látásvizsgálat során szemüvegkészítéshez szükséges receptet kap.
 • Szintén 25-30 perces kontaktlencse-kontroll során ellenőrizzük annak látását, aki folyamatosan hordja kontaktlencséjét és nincs panasza látásával vagy szemegészségével kapcsolatban
 • Új kontaktlencsés (vagy újra kontaktlencsét hordani kívánó) vevőink számára a vizsgálat két alkalmas. Az első alkalom 25-30 perc, ahol felmérjük látását. Majd egy következő 60 perces kontaktlencse-vizsgálat során illesztünk kontaktlencsét új felhasználóknak, vagy vizsgáljuk meg és adunk tanácsot régi kontaktlencse-felhasználóknak, akiknek nem tökéletes a jelenlegi megoldása.

 

Miért minket válasszon?

 • Olcsó, bár nem ingyenes
 • Kiváló, gyakorlott optometristáink vizsgálják Önt
 • Látásvizsgálat a legmodernebb eszközökkel
 • Könnyű megközelíthetőség
 • Kedvezményes árak
 • Páratlanul széles termékválaszték és alacsony árak
További szolgáltatásaink:

Figyelem! Optikánk június 10-ig megváltozott nyitvatartással várja kedves ügyfeleit.

 • Hétfő-Péntek: 10:00 - 18:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Nyitvatartás: 

Hétfő-Péntek: 9:00 - 19:00 
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

eoptika térkép

Szemüveg készítés 

Azonnal szemüvegre van szüksége? Eltört vagy elveszett? Nálunk villámgyorsan elkészülhet új szemüvege.

Márkás szemüvegkeretek elérhető áron!

Nézze meg széles szemüvegkeret kínálatunkat és válassza ki kedvenceit. A termékválasztéknál nagy figyelmet fordítottuk arra, hogy a legújabb trendeket tudjuk biztosítani ügyfeleink számára, mindezt elérhető árak mellett!

Szemüveglencsék

A szemüveg elengedhetetlen kelléke a megfelelő szemüveglencse. A látásvizsgálat és az egyéni igényei alapján elkészítjük Önnek a tökéletes lencséket. Multifokális vagy Progresszív lencse esetében is lehetőség van a lencsék vékonyítására, amellyel ultrakönnyű, esztétikus és elegáns megjelenés érhető el. A szemüveglencséket különböző bevonatokkal tehetjük még ellenállóbbá, amellyel megkönnyíthetjük a mindennapi szemüveg ápolást.

Lencsebevonatok:

 • Felületkeményítés
 • Tükröződéscsökkentő bevonat
 • Párataszító és vízlepergető bevonat
 • UV-védelem
 • Lapos (aszférikus) szemüveglencse
 • Portaszító bevonat

Ne habozzon! Hívjon vagy jöjjön el személyesen!

Online időpontfoglalás Hívjon +36 30 222 2275 Térkép: Teréz körút 50.

Látásvizsgálat Budapest

 

Reméljük, hogy Ön is örömét leli majd kibővült szolgáltatásunkban és meglátogat minket még ma!

Baráti üdvözlettel:

 az eOptika.hu csapata
eOptika.hu