eOptika Blog
2022.10.19 15:35

Kékfény szűrő szemüveg gyerekeknek

Kékfény szűrő szemüveg gyerekeknek

Napjainkra a gyerekek szinte már elektronikai eszközökkel a kezükben születnek és a mindennapjaik szerves részét képezi az okostelefon, a tablet és a laptop.

Napjainkra a gyerekek szinte már elektronikai eszközökkel a kezükben születnek és a mindennapjaik szerves részét képezi az okostelefon, a tablet és a laptop. Az eszközök használati idejével egyenesen arányosan növekszik a szem romlásának kockázata is, hiszen az eszközök által kibocsátott kékfény károsítja a szemüket. A monitor szemüveg segít megóvni a gyerekek látásának épségét. Nézzük meg, hogyan!

Kékfényt szűrő szemüveg

A CVS (Computer Vision Syndrome) modern korunk egyik leggyakoribb egészségügyi problémája, kiváltója pedig a számítógép előtti munkavégzés, gyerekek esetében pedig a tableten, telefonon, laptopon töltött idő.

Szerencsére van megoldás szemünk védelmére! Ez pedig nem más, mint a kékfény szűrő szemüveg - vagy másnéven monitorszemüveg. Különlegessége, hogy a lencséje egy speciális réteggel van ellátva, ami kiszűri az elektronikai eszközökből áradó káros sugarakat és megóvja a szemet.

Kékfény szűrős szemüveg

Nem kell megijedni, a kékfény szűrő szemüveg nem kell, hogy dioptriás legyen. Az eOptika.hu 0 dioptriás és dioptriás változatban is el tudja készíteni a szemüvegeket. Egyedi igények szerint is kérhető monitor védő szemüveg, illetve előre elkészített szemüvegek esetén is van lehetőség kékfény szűrő lencsét kérni a kiválasztott keretbe.

A szemüvegek mellé törlőkendőt és szemüvegtokot is adunk ajándéka, ezzel növelve a szemüveg élettartamát.

Kékfény szűrő szemüveg gyerekeknek

Az elektronikus eszközökből áradó kék fényt a retinánk nem tudja megszűrni, ezért az számos egészségügyi tünetet okozhat. Ilyen például fejfájás, homályos látás, égő, szúró érzés a szemben, aminek következtében nem ritka a nyaki fájdalom és hátfájás sem.

Nem is gondolnánk, de a monitorokból áradó kékfény befolyásolhatja szervezetünk melatonin termelését, ami a kielégítő alvást biztosítja, ez pedig, mint tudjuk, gyerekek esetében kiemelkedően fontos!

Az egészségügyi panaszok a szem romlása mellett gyakran befolyásolják a gyerekek iskolai teljesítményét is, a kékfény szűrős szemüveg azonban megoldást jelent a problémára. A monitor szemüveg megvédi a gyerekek szemének épségét, ráadásul elég csak számítógépezés, telefonozás közben viselni, így a gyerekek is könnyen megszokják. A gyerekszemüvegek ráadásul színes, bohókás kerettel is készülhetnek, hogy garantáltan elnyerjék a tetszésüket.

Kékfény szűrős szemüveg dioptria nélkül

A kékfény szűrős szemüveg dioptria nélkül is kérhető, hiszen elsődleges feladata a szem romlásának megelőzése a káros kékfény megszűrésével. Az eOptika.hu 0 dioptriás változatban is el tudja készíteni a monitor szemüveget azoknak a gyerekeknek is, akiknek nincs szükségük látásjavításra.

A monitor szemüveg pozitív hatásait azok is tapasztalni fogják, akiknek nincs szüksége dioptriás szemüvegre. A kékfény elleni védelem jobb látást, hatékonyabb tanulást és sok esetben jobb alvást is eredményez, ezért érdemes beszerezni egy monitor szemüveget azoknak a gyerekeknek is, akik nem igénylik a hagyományos látásjavítást, viszont sok időt töltenek számítógép, tablet előtt.

Kékfény szűrős szemüveg dioptriával

A kékfény szűrő szemüveg dioptriával is kérhető, hiszen a monitor szemüveg viselése azoknak a gyerekeknek is fontos, akik már rendelkeznek látásjavító szemüveggel, mert az ő szemük még inkább ki van téve a kékfény általi látásromlásnak.

Az eOptika.hu-nál minden gyerekszemüveg kérhető monitorszűrő lencsével, ehhez érdemes tudni a jelenlegi szemüveg dioptriáját, a pupilla távolságát és ha szükséges, a cilindert is. Abban az esetben, ha már nem megfelelő a jelenlegi szemüveg, látásvizsgálat után is kérhető a szemüveg kékfény szűrő lencsével.

Monitorszemüveg

A monitorszemüveg egy olyan látásjavító eszköz, amelynek lencséje egy speciális kékfény szűrő réteggel van ellátva. Ez a réteg megszűri és nem engedi a szembe jutni az elektronikai eszközökből áradó káros fényeket, ezáltal pedig megóvja szemünk egészségét.

Kékfény szűrő szemüveg

Ezeknek a káros fényeknek nem csak az irodai munkát végző felnőttek vannak kitéve, hanem a gyerekek is, akik az iskolai feladatok mellett gyakran a szabadidejük jelentős részét is kijelzők előtt töltik. Éppen ezért nagyon fontos, hogy már egészen kiskortól figyelmet fordítsunk a prevencióra és szoktassuk a gyerekeket a monitorszűrő szemüveg viseléséhez számítógépezés, telefonozás, tabletezés során.

Kékfény szűrő szemüveg ár

Az eOptika.hu-n keresztül több, közel 10.000 féle szemüvegkeret közül választhatunk 50-70% kedvezménnyel. A legjobb minőséget garantáló gyártóktól rendelt gyerek szemüvegkeretek már 6000 forinttól elérhetők az eOptika.hu webshopjában, ahol szemüvegekre 14 nap pénzvisszafizetési garanciát vállalunk abban az esetben, ha mégsem felel meg a kiválasztott szemüveg.