Monitorszemüveg

Monitorszemüveg

A CVS (Computer Vision Syndrome) modern világunk egyik legelterjedtebb tünetegyüttese, amelyet a túlzott számítógép előtti munkavégzés vált ki. A szindróma számos panasz formájában jelentkezhet:

  • Homályos látás
  • Égő, szúró fájdalom a szemekben
  • Könnyezés
  • Vörös szemek
  • Szédülés
  • Fejfájás
  • Drasztikus esetben a látás megromlása, elvesztése

Az elektronikus eszközökből áradó káros, kék fényt a retina csak csekély mértékben képes megszűrni, ezért külső segítséghez kell folyamodnunk a látás egészségének megőrzése érdekében.

Ha Ön gyakran nézi a számítógép, laptop, tévé vagy az okostelefon kijelzőjét, érdemes monitor szemüveget viselnie.

Néhány gyakori kérdés a monitorszemüveggel kapcsolatban

Mi az a monitor szemüveg és hogyan működik?

A monitor szemüveg - más néven számítógép szemüveg, monitorszűrő szemüveg, vagy kékfény szűrő szemüveg - egy nem hagyományos látásjavító eszköz, melynek különlegessége, hogy lencséje kékfény szűrővel van ellátva. Nulla dioptriás változatát azok is viselhetik, akiknek nincs szüksége látásjavításra, de a dioptriás lencsék is kérhetőek kékfény szűrő réteggel.

A monitor szemüveg megszűri és nem engedi a szembe jutni a káros, nagy energiájú ibolyakék fényeket melyekkel nap, mint körül vagyunk véve. Ezt a fényt bocsájtja ki ugyanis a számítógépmonitor, a mobiltelefon kijelzők, a televíziók, de a LED-es világítás is. Ettől segít megóvni a látószervek és a látás egészségét a monitor szemüveg.

Van dioptria nélküli monitorszemüveg?

A monitor szemüveg egy speciális, kékfény szűrős lencsével ellátott szemüveg, amely dioptriával és anélkül is kérhető. Új szemüveg készítésekor érdemes kérni, hogy kék fényszűrő réteg kerüljön a lencsékre.

Ily módon nem kell választani az éles látás és a szemek káros fényektől való megóvása között.

Hol vegyek monitor szemüveget?

A monitor szemüvegek ma már a legtöbb modern optika kínálatának részét képezik, ám fontos, hogy csakis megbízható, leinformálható helyről vásároljunk. Webboltunk és budapesti optikánk az ország egyik legnagyobb monitor szemüveg kínálatát nyújtja, legyen szó dioptriás, vagy dioptria nélküli szemüvegekről. Szemüvegét szakképzett, tapasztalt optikusaink készítik, akiknek fontos, hogy a legjobb minőségű termékeket kapja kézhez.

Hogyan válasszak monitor szemüveget / Milyen monitor szemüveget válasszak?

Alapvetően kétféle monitor szemüveg típust különböztetünk meg: dioptriásat, és dioptria nélkülit. Amennyiben Önnek nincs szüksége látáskorrekcióra, akkor a dioptria nélküli monitor szemüveg a megfelelő választás. Ebben az esetben csupán a szemüvegkeret színét, fazonját és méretét kell kiválasztania.

Ha azonban Önnek látáskorrekcióra van szüksége, akkor tudnia kell az Ön számára szükséges dioptriát, pupilla távolságot, és ha asztigmatizmus esete áll fenn, akkor a cilinder mértékét is. Ha korábban viselt már szemüveget, akkor méret választáskor a legegyszerűbb, ha leméri egy már meglévő kerete néhány főbb értékét, hogy biztosan az Ön számára legmegfelelőbb keretet válassza.

Ha bizonytalan a keret választást illetően, szakembereink és optikusaink állnak rendelkezésére, keressen minket bizalommal!

További cikkek a témában:

Minden, amit a monitor szemüvegről tudni érdemes

Számítógépes látás szindróma (Computer Vision Syndrome, CVS, Digital Eye Strain)

Elszámolható szemüveg

Vissza a Szemünk egészsége főoldalra >>